Home Living Bo som en konge på Prince Van Orangiën

Bo som en konge på Prince Van Orangiën

by Nicolai Klingenberg

Hvad gør man, når man ejer en af verdens 50 bedste restauranter, har fulde huse, men gæsterne har langt hjem efter et veloverstået måltid?

Jeg fik ikke snuppet et ordentligt udendørsfoto, så det her er lånt fra "hjemmeren".

Hvis man driver resutarant Oaxen, som ligger 70 kilometer fra Stockholm, så køber man en hollandsk husbåd og indretter den som et flydende hotel. Jeg var heldig nok at bo på båden under et nyligt ophold i Stockholm, og selvom der ganske givet kommer en decideret artikel ud af besøget, så kunne jeg ikke undlade at skrive et par ord om oplevelsen.

Det her billede kan jeg godt lide - udsigten også i øvrigt.

Det er pt. et forsøg, der er i gang, for ejeren – Agneta Green og Magnus Ek– har kun haft båden liggende et par måneder i Stockholm, og inden længe, når foråret melder sin ankomst, rykker båden op til restaurant Oaxen igen, hvor den vil vente på mætte gæster, der skal have et sted at overnatte.

Skøn seng fra Carpe Diem - den slår samtlige andre gode senge, jeg har sovet i.

Jeg blev indkvarteret på båden i intet ringere end Kaptenshytten, hvor jeg havde udsigt til havneområdet og smuk Stockholmsk arkitektur – kahytten har eget bad med kar på fødder, lækre produkter, en seng fra Carpe Diem og smukt interiør i blandt andet marmor og ædeltræ.

Interiør med genistreg a la iPod med særlige playlister.

Marmor, ædeltræ og iPod...

Ganske hyggeligt - og så skal det nævnes, at vinduerne kan afskærmes ved hjælp af skodder, som sidder skjult i væggen.

Og hvad får man så ombord? En atmosfære uden lige – her er nemlig kun plads til en lille skare i de seks dobbeltværelser og det ene enkeltværelse. Til gengæld er der socialisering med de få i skibets salon, hvor læsestof, ild i pejsen og hyggeligt møblement går op i en sublim helhed. Tilsæt dernæst en økologisk morgenkomplet med råvarer fra Järna Mejeri og ”the perfect cooked egg”, som minimum har fået to timer ve 64 grader. Ægget kan dernæst slås ud som et stykke og nydes i fulde drag. Ganske enkelt gennemført.

Godmorgen(mad) med juice af blodappelsin, det langtidskogte (ved 64 grader) æg samt diverse økologiske herligheder.

Når kulden i øvrigt har meldt sin ankomst og ikke sådan lige synes at smutte igen, kan det være herligt at varme sig foran pejsen på øverste etage og dernæst tilsætte en bäsk, som ejerne selv har brygget – blandt andet med bær fra området omkring restaurant Oaxen. Jeg har endnu ikke oplevet noget, der er så gennemtænkt – det skulle måske lige være de docks med iPods i, som har særligt sammensatte playlister, der passer til de pågældende rum og kahytter, de befinder sig i.

Varme i form af Oaxen Bäsk og pejs - lag på lag om du vil.

Jeg håber, at jeg kan aflægge Oaxen et besøg i løbet af sommersæsonen, som strækker sig fra den 30. april til 30. september. Læs mere på www.princen.se – og book i god tid, hvis du er solgt. Der er rift om pladserne i sommerperioden, hvilket de 96 %’s belægning vidner om.

Salonen i et stille øjeblik, men med masser af atmosfære.

You may also like

1 comment

Mia 2. marts 2010 - 16:14

Fantastisk!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk