Home PindemadderBobler Karlaby Kro – den er (mere) end go’

Karlaby Kro – den er (mere) end go’

by Nicolai Klingenberg

En dødssyg søndag kan forvandles til en underskøn dag, hvis du gør, som undertegnede netop har gjort. Hvis du skal lave en nøjagtig copy-paste, skal du bruge følgende:

-Et job i form af ”kan du venligst tage turen over sundet og skrive om Karlaby Kro”
-En skøn medpassager
-En MINI

Smid stikket fra skabet i cigarettænderen”¦

-Lidt medbragte tørstslukkere med og uden alkohol

”¦ og dine sager er kolde ved ankomst.

-Plus det løse…

Turen til det svenske kom sig af, at Børsen Pleasure.dk samarbejder med EatCard.dk, som kort fortalt er et fordelsgivende kort til folk, der holder af at spise rigtig godt – og bo på samme vis; i hvert fald når de er på farten.

Kørehandske i brunt skind. Gave fra den dag, kørekortet kom i hus.

Karlaby Kro ligger sådan cirka halvanden time fra den svenske side af broen – tast navigationskoordinatorerne ind (N55 33.862, E014 15.166), og du kommer sikkert frem.

Et snapshot af den firelængede.

Stedet ligger ganske øde, og selvom foråret har meldt sin formelle ankomst, er det ikke lige nu og her, du skal gå efter udendørsoplevelserne i området. Til gengæld leverer stedet alt det, du kan forestille dig, når det kommer til hygge, fantastisk spise, feel good og wellness.

Allerede ved ankomsten ventede der et glas portvin på værelset, som stod fantastisk til den klassiske musik og pejse dvd’en. Det var dog et kort ophold på rummet, da programmet bød på hawaiiansk Lomi Lomi massage inden den absurd delikate middag. Værelset bød i øvrigt på skånsk wellness uniform bestående af træsko og ternet badekåbe – komfortabelt og kult.

Pudseløjerlig blanding af portvin, tern, træsko og pejse-dvd.

Middagen har jeg lavet en mere detaljeret beskrivelse af på Pleasure.dk, som skulle være online lige straks, men derfor kan der godt blive plads til lidt billeder:

Grillet andelever som pre-forret. Et absolut højdepunkt. I øvrigt skiftes der serviet mellem retterne. Fin detalje.

Det allerbedste fra havet i form af forret med blandt andet kammuslinger, krabbe og hummer.

Sirloin a la perfekt stegt. Udenfor foto: Sammenkog af oksekæbe.

Brødet kan være det første, du sætter tænderne i, så det skal smage ordentligt. Det var også tilfældet. Tre gange hjemmebag – blandt andet med metoba mel. Tilsæt citrussaltet smør eller dyp i olivenolie.

Ikke på Champagne, men på Cremant. Forfriskende sorbet-predessert.

De saltede paranødder brød fint med den delikate og tunge manjari-chokolade. Hjemmelavet is med honning som side kick.

Nydelse.

Dessertvin med aroma a la Cognac – men langt lettere smag og alkoholprocent. Raisignac er navnet.

Oste fra det lokale mejeri. Tilsæt hjemmebagt knækbrød, og du hører himmelsk musik.

Så er der hjemmelavede søde sager til kaffen. Grådige hænder kvæler barnet.

Det skal dog nævnes, at værelset på Karlaby Kro havde en atmosfære, som trak i mig og min medrejsende – efter middagen blev en flaske medbragt Veuve Clicquot Rosé bragt op til værelset i selskab med to kopper herlig kaffe – en sær blanding måske, men begge dele var tiltrængt. Atmosfæren mindede om et hjem væk fra hjemmet – uden at stil eller møblement havde synderlige ligheder.

En bakke at gå til værelset med.

Glemt alt om fancy nøglekort, der virker hver anden gang. Old school vedhæng i gedigen nøgle. Love it.

Lun mælk i vandbad, hjemmebagte småkager og kærlig hilsen.

Efter et par timer på madrassen var det stå op tid. Morgenmaden ventede i form af enkelt, men lækker buffet. Lidt æg, yoghurt med hjemmelavet müsli og bærsauce plus god juice og kaffe.

Morgenstund har buffet i mund.

Stort set hele bordseancen blev varetaget af Caroline Åkesson – kompetent tjener og sommelier, men endnu vigtigere er, at hun er oprigtig glad for sit job og sine gæster. Servicen var i top, usnobbet og oprigtig.

Jeg var nok ikke stødt på Karlaby Kro af mig selv – men nu kan jeg til gengæld sprede ordet og mine allervarmeste anbefalinger til stedet. Chek det ud på nettet – og check in på matriklen bagefter.

Kunne du tænke dig at vinde et ophold på Karlaby Kro? Så forlad min side for en kort bemærkning, og deltag her. Det kræver, at du tilmelder dig Børsen Pleasure.dk’s nyhedsbrev.

You may also like

5 comments

Kontorhotel 27. marts 2010 - 07:57

Hold da op hvor heldig kan man være… det er jo hele 3 ting.. et ægte kinderæg…. men hvor er din Macbook ?? den var vel med ?? .. og er der WIFI ??

Reply
Nicolai Klingenberg 27. marts 2010 - 12:04

Det var absolut lige i øjet – og mere til. Macbook var med, men blev kun brugt om morgenen til lidt notater og surfing på det der “nettet”. Og jo – der findes WIFI – ganske kvit og frit i øvrigt. Du henter en kupon i receptionen, indtaster lidt sager, og så er du på. 🙂 God tur!

Reply
Annamette Fuhrmann 13. april 2010 - 22:00

Er netop faldet over din blog, og når så folk stiller sig an foran tv-pejs, i tern, træsko og portvin, så må jeg melde mig som fast læser. Tak for virtuel luksus i dine indlæg.

Reply
Nicolai Klingenberg 13. april 2010 - 22:03

Tak for det Annamette. Af og til må man stille op i tvivlsom ekvipering for at vise, hvad det hele handler om.

Reply
Munkebo Kro – nu med blogger visit | Med klud, pen, blok og blog 25. juli 2010 - 14:21

[…] gør et EatCard det lidt nemmere og billigere – du får rabat på Munkebo Kro, andre kroer såsom denne svenske perle, finere restauranter og delikatessebikse over hele landet. Læs mere om EatCard her. Klik her for […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk