Home PindemadderBobler Q&A til Mr. Andersson a.k.a. Winetrader

Q&A til Mr. Andersson a.k.a. Winetrader

by Nicolai Klingenberg

Min vinpusher ved i den grad noget om sit hverv – derfor kan han også gøre mig klogere på Champagne. Og måske også dig. Jeg var forbi Lars Andersson fra Winetrader med min klud, pen og blog for at få lidt mellem ørene, når det kommer til Champagne.

Stik ham det sorte kort. Bemærk de to røde streger.

1. Hvor stammer din interesse for Champagne fra?
“Fra min opvækst – mine forældre bor i Frankrig, hvor det bliver betragtet som en naturlig del af livet og ikke som noget, der kun kan nydes til højtidelige lejligheder”.

Nogle går langt for kvinder - andre for vin. Og så er der dem, der går langt for begge. Andersson er vokset op med flasker.

2. Hvordan ser du danskernes holdning til Champagne?
“Vi er blevet bedre til at nyde Champagne, men vi kan blive endnu bedre. Det er som om, at der er nogen, der stadig er lidt bange for at benytte Champagne som for eksempel velkomstdrink. Det er – i min optik – god stil at servere Champagne, selvom der hverken er tale om jubilæum eller nytår”.

3. Dit foretrukne Champagne brand – og hvorfor?
“Det må blive Krug – og det er på grund af smagen. Den er fyldig i munden og mere end en ren og fin Champagne. Jeg er stor fan af madchampagne, og netop Krug er sublim at nyde til mad”.

Endnu en 20-årig frækkert. Her med navnet Krug.

4. Den bedste Champagne du har smagt til dato – og hvorfor?
“Dom Pérignon Rosé 1990 – her er der efter min mening tale om en Champagne, der er moden efter mit niveau. Nogle vil mene, at den kan gemmes længere, og det kan den også, men jeg kan gode lide den frugtige smag, som den har nu. Den topper nu og i de næste tre-fire år frem, men den kan holde de næste 30 år.

20 år i år - Dom Pérignon Rosé Vintage 1990.

5. Den mest oversete Champagne ifølge dig?
“Cuvée William Deutz Rosé (1996) – den slår jeg gerne et slag for”.

6. Hvad skyldes Champagnens popularitet efter din mening?
“Det hænger sammen med, at Champagne er synonym med luksus, stil og elegance – og så naturligvis smagen”.

Selvom jeg ikke lige har smagt denne variant, er jeg svært glad for Dom Ruinart. Den var lige kommet ind til Winetrader.

7. Hvad foretrækker du at nyde til Champagne
“Ældre vintagechampagner kan jeg godt lide at nyde med mad – for eksempel kan jeg anbefale 1998 Deutz Blanc de Blancs i selskab med marinerede kammuslinger med trøfler, slikporre og kørvel.

Deutz Blanc de Blancs med 12 år på bagen.

8. Dit bedste Champagnetip?
“Jeg tager gerne Champagnen ud af køleskabet en halv time før, den skal drikkes – og jeg åbner den også, når jeg tager den ud. Og så skal det siges, at en Champagne sagtens kan drikkes dagen efter, den er åbnet – sæt den i køleskabet med stanniol over, og så er den reddet”.

Jeg var på pletten for et års tid siden, da han åbnede sin butik – tag med på et retrospektivt vineventyr lige her. Og skal du have tilbud på vine? Så synes jeg, du skal klikke her.

Kig forbi.

You may also like

8 comments

Mads Windeballe 22. april 2010 - 22:47

Fantastisk artikel 🙂
Men hold op et kedeligt valg af bedste smagte champagne som Lars har smagt. :O.

Har godt nok forventet noget mere finesse af en mand, der var opvokset med champagne..

Reply
Nicolai Klingenberg 22. april 2010 - 22:52

Tak for rosen, Mads. Jeg er sikker på, at Lars kan lave en langt længere liste. Jeg lægger ikke skjul på, at jeg er novice udi Champagne, men mon ikke, vi kan få Lars til at anbefale nogle flere…

Reply
Lars Andersson 23. april 2010 - 06:41

Kunne det tænkes at den valgte champagne, er nævnt ud fra den betragtning af give læserne en rimelig mulighed for at erhverve sig et eksemplar.

Men jeg giver da gerne en hurtig top 5 over champagner som der ikke lige tilgængelige:

1. Pol Roger 1959
2. Salon 1934
3. Dom Ruinart rose 1979
4. Comte de Champagne rose 1971
5. Krug Clos de Mesnil 1979

Og afslutningsvis er hermed en åben invitation Mads til at komme forbi butikken såfremt der skulle være en Champagne er der gået forbi min næse (bytter selvfølelig gerne til tilsvarende)

Venlig hilsen

Lars Andersson

Reply
Steffen Bach 2. maj 2010 - 20:56

Smagte Krug 1990 for omkring et år siden, og den gjorde det virkelig godt, den var ikke blevet opbevaret særligt godt (jeg havde købt den i London), men den holdte sig virkelig godt og kunne sagtens ligge lidt år endnu…

Et dejligt glas..

Og så til en champagne-drikkes ned tur, sad lige og fik lyst til et godt glas champus i går og fik åbnet en Bollinger Grand Anné 99, men den havde prop, så blev lysten ødelagt 🙁

Reply
Nicolai Klingenberg 2. maj 2010 - 21:54

Det lyder som gode flasker (har ikke smagt nogen af de to), selvom skuffelsen synes at spores i Bollinger’en. God smagning næste gang. 🙂

Reply
Mads Windeballe 17. maj 2010 - 22:52

Sådan Lars :D,
Der kom det jeg længtes efter i dit første valg.

Krug Clos de Mesnil 1979=love of my life 😀
Men jeg er også en KÆMPE SUCKER for Krug. 😀

Jeg er gået hen og blevet vild med Armand De brignac,.
Har du det i butikken? 🙂

Reply
Mads Windeballe 17. maj 2010 - 22:55

PS(og de er stadig Nede i en fornuftig pris)

Reply
Et bud på denne sommers rosé | Med klud, pen, blok og blog 13. juli 2010 - 12:03

[…] kan få vinen hos Winetrader, som jeg har tekstet flittigt om tidligere. Her kan du for eksempel se, hvad hans synes om Champagne, og her finder du hans www med adresse og […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk