Er der noget som godt købmandskab? I det her tilfælde nej. Min far havde fået nys om min Champagneslubren, hvorfor han mente, der var noget i kælderen, der kunne have min interesse.
Da jeg var på en tur til Holland for kort tid siden, faldt mit blik på en flaske Laurent Perrier Cuvée Rose Brut. I lufthavnen vel at mærke. Jeg slog til, poppede den og fortalte min far om sagen. Og så tog tingene fart”¦
Min far havde fået samme flaske, men for 25 år siden. Dengang var han en ungersvend i reklamebranchen, og dengang var branchen ikke kendetegnet ved sort, tøj, sushi og lightprodukter. I hvert fald ikke på billedet. Han modtog gaven – altså Champagnen – i forbindelse med noget jobrelateret, men da han ikke er den store tilhænger af Champagne, har den ligget i kælderen lige siden.
Nå, men da jeg faldt over Laurent Perrier’en i den hollandske lufthavn, spottede jeg noget, jeg ved han kan lide – en ”Jenever”, som han og jeg nød, da vi var på herretur i Holland for et par år siden. Vupti – der blev byttet og nu skal de respektive flasker så nydes på hver sin matrikel. Tror jeg.
I øvrigt lod jeg mig desuden fortælle, at Simon Spies var stor tilhænger af Laurent Perrier Champagne – dog ikke rosé’en, men derimod Laurent Perrier Prestige Cuvée Grand Siècle.

Lige omkring det år, hvor min far fik rosé'en, havde vi en rød bimmer. Et par rungsted klip-klappere var på fødderne, og min mor var korthåret. Simon Spies kørte i øvrigt BMW M1, som nu er til salg på Bilbasen.dk - prisen er 2.000.000 kroner...
Nu har jeg nydt den første Laurent Perrier, og der var tydelige noter af blandt andet jordbær og en dertilhørende fin fylde. I øvrigt kan jeg anbefale, at du lige skyller dine glas godt af inden, du tager dem i brug – uanset hvor rene, du mener, de er. Boblerne kommer i den grad til sin ret, når glasset er helt ”friskt” – viden for amatører måske, men ikke desto mindre sandt.