Home Pindemadder Fra bøf til burger

Fra bøf til burger

by Nicolai Klingenberg

En veloverstået tur til New York er netop overstået, og det fører et par ”posts” med sig. Blandt andet denne. Under turen var jeg og mine medrejsende indlogerede på det netop nyåbnede Fashion 26 (se hjemmeside her) – et hotel i Wyndham regi, som ligger lige ved Fashion Avenue i Chelsea. Fire stjerner, service til fem stjerner, velkomsthilsen i form af cupcakes med mere. Et indlæg følger.

Sulten og klar til "børger".

I hotellets underetage ligger RARE Bar & Grill, som er søsterrestaurant til Rare ved Lexington. Det er i den grad til at betale, mellemtrendy, men supergodt.

De sidder dernede og mæsker sig, gør de. Et kig ned i restauranten fra gadeplan.

Konceptet kort og godt? Du bestiller en bøf i form af en udskæring, du kan lide. Herefter mokker køkkenet bøffen i kødhakkeren og omdanner den til en burgerfars, som efterfølgende grilles til perfektion.

Et udsnit af menukortet med ko og forklaring.

Tilsæt hvad du ønsker af sidevogne – for eksempel ost (der er flere valgmuligheder), bacon, trøffelsmør, løgringe, fritter samt et sandt arsenal af dyppelse.

Pergamentpapirindpakkede sager fra frituren.

Mit valg faldt på en medium-rare bøf i bolle, som var lavet på en T-bone. Det var alt rigeligt – og overbollen måtte jeg stå over. Til gengæld var den tilhørende syltede agurk ikke sur nok til min smag, og baconen kunne godt have klaret lidt længere tid på panden.

Jeg var så sulten, at jeg gik i gang, før jeg fotograferede. Det er ikke smukt, men til gengæld er det velsmagende.

Vil du prøve en ”børger” på RARE, skal du kigge forbi www’en, du finder her – husk, at den ikke kan smages virtuelt.

Det står skrevet med gafler: EAT.

Er du i øvrigt til burgere, så synes jeg, du skal prøve Gastro Burgeren, som serveres af Morten Bech Køster på Restaurant No 1. Hvad den består af, kan du læse her.

Jeg hører gerne om nogen, der kender til steder i Danmark, hvor bøffen “blendes” til fars for dernæst at blive stegt som burger.

You may also like

1 comment

Brian Haagh 6. maj 2010 - 22:11

Helt klart et must at besøge næste gang (Oktober) jeg er i NYC!

Tak for at jeg nu er blevet sulten 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk