Home PindemadderBobler Sommeren hurtigste luksusdrink

Sommeren hurtigste luksusdrink

by Nicolai Klingenberg

Solen skinner fra en skyfri aftenhimmel, og hvorfor ikke fejre det med en lille en? Det gjorde jeg i hvert fald, og efter gutterne fra firmaet Sprit & Co. havde udrustet mig med noget så fornemt som en flaske St-Germain likør med hyldeblomstsmag, skulle det blive spændende at smage signaturen: The St-Germain Cocktail.

En lækker, eksklusiv likør, billig dansk vand samt en hvidvin af den tørre slags samt isterninger, er alt, hvad du skal bruge. Forholdene? Dem kan du se på næste foto.

Jeg er og bliver ikke en bartender, og jeg kan have svært ved lange ventetider i barer hist og pist, når der skal mikses lækkerier – heldigvis har flere og flere lagt ildshows, jonglørkunstner og bårhorn på hylden for at fokusere på det, det i virkeligheden handler om: At kreere en drink til kunde. Og jo, der kan der være noget om at få en oplevelse med, men en utidig kasten med flasker og lignende kan vel også opleves i et cirkus.

Der er indikationer på kanden, men ellers hedder den 2 dele Champagne eller tør hvidvin, 1 1/2 del St-Germain samt to dele danskvand.

Nok om det. Nu er det heldigvis sådan, at der fulgte en kande med likøren. Den indikerer, hvor meget, der skal i af hver ingrediens. Mere simpelt bliver det ikke. Smagen? Alt andet end syntetisk. Det hænger måske sammen med, at likøren er lavet på håndplukkede hyldeblomster. I øvrigt skal du da lige vide, at likøren har fundet ”Double Gold Medal” i 2007 hos San Franssco World Spirits Competition.

Det endelig resultat samt en "lemon twist", der vidner om min ringe kunnen med citronskal. Husk talrige isterninger.

Jeg må anbefale, at du har lidt i maven, inden du går ombord i sagen. Omend likør kan lyde lidt tøset, så formår en kande at bringe to livsnydere i hopla – St-Germain “holder” 25 %, mens en en hvidvin liger på omkring 12-13 %, som du sikkert ved.

Du kan i øvrigt smage på sagerne hos de fleste velassorterede barer, eller få oplyst din nærmeste likørpusher her.

You may also like

4 comments

Brian Haagh 30. juni 2010 - 22:17

Lyder super lækker, og alt hvad der er hyldeblomst i skal prøves :o)

Må straks få fingre i overnævnte ingredienser!

Og herfra skal også lyde et “Keep It Simple” med drinks!!!

God sommer :o)

Reply
Nicolai Klingenberg 1. juli 2010 - 07:00

Tak for det – jeg banker en mere sammen inden længe! :O)

Reply
FWK 4. juli 2010 - 06:58

Rigtig godt tip , den slet skjulte reklame virkede fint og jeg måtte selvfølgelig på jagt.

Løb byens bedre vin og spiritusbutikker igennem igår. Efter en længere eftersøgning i 30 graders varme, fandt jeg likørens i Magasins delikatesseafdeling (kælderen). Den forhandles åbenbart ikke specielt mange steder i KBH.

Det viste sig at være hele turen værd og kan klart anbefales. Selv min yndige og ellers så kræsne kæreste var begejstret. Den er stærk og frisk – en rigtig sommerdrik.

Det kan anbefales ikke at spare penge på bruset (jeg brugte en god Cremant de Bourgogne) og at klemme at par dråber fra den økologiske citron i glasset (hvilket også anbefales på flasken).

Skål 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 4. juli 2010 - 08:58

Godt at høre FWK!

Jeg håber, jeg fik meldt klart nok ud, at jeg var blevet begavet med flasken – det sker ganske tit, og jeg har en sag mere på vej. Den blev testet og fotograferet i går.

Lyder som fornemt input med øko citron og Cremant – sikkert mere “levende” med bobler i forhold til en normal vin. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk