Spanien kan et og andet med mad – og i særdeleshed tapas! På den nyligt afsluttede Faustino tur (se mere her), stod den første aften på tour de tapas i Logroñjo city.
Glemt alt om en formel middag, og forvent i stedet fem små retter på fem forskellige steder. Med en kyndig lokalbeboer som tapaskaptajn blev vi ført fra sted til sted – i en tilfældig rækkefølge, men med et alt andet end tilfældigt indhold.
Det forholder sig således, at de mange forskellige tapasbarer har hver sin signaturret – dermed er der steder, som kun serverer en lille håndfuld forskelligheder, men det hænger sammen med, at de fint overlever på deres specialiteter.
Til retterne serveres der primært vin – fra Rioja naturligvis – og en ret med vino fås for et par euro. Billigere bliver det ikke. Serveringstempoet er et kapitel for sig selv – kø eller ej, så venter du maksimalt et par minutter. Tid, som du kan bruge på at skåle, eller rydde den opstillede vintønde for servietter og smårester fra det sidste selskab.
Aftenens bedste servering? Pølsefrækkerten i form af en gang krydret pølse på spyd!
Velbekomme
1 comment
Lækkert stemnings indlæg! Mmmmm….min mund løber i vand og sætter mig tilbage til min ferie i Barcelona….