Home Ure Den dag jeg købte mig første ur

Den dag jeg købte mig første ur

written by Nicolai Klingenberg 3. august 2010
Pin It

For lidt over fire år siden, mente jeg, at økonomien tillod at gøre en materiel drøm til virkelighed. Der var tale om et ur, og selvom jeg ikke har været ur-fanatiker hele livet, har jeg haft et øje for de lækre sager. I gymnasiet drømte jeg om et Rolex, og jeg kendte ikke al verden til modellerne – men Submariner var et drømme-ur.

En trofast følgesvend på håndleddet.

Drøm blev som sagt til virkelighed, og Submariner og Rolex var i min verden det sikre valg. Når nu jeg skulle smide en væsentlig portion penge efter et ur, var det vigtigt, at det var noget, folk kunne genkende – det faktum har så ændret sig siden, men det er helt anden historie.

Jeg var solgt, da jeg første gang så den grønne Submariner. Uofficielt er den også kendt som ”Kermit”, og den kom til verden i 2004, da Rolex skulle fejre 50 års produktion af Submariner, og det officielle navn er Rolex Submariner 16610 LV – LV står for Lunette Verde, som betyder grøn lynette/krans.

Halv tæt på - og med Kermit farve.

Der gik rygter om ventetid, at uret var limiteret, og jeg skal give dig, men så vidt jeg ved, laves uret stadig i dag – dog med visse små ændringer. Jeg gik dog på research og fandt uret på Timegeeks.dk, kiggede på det dagligt, sammenlignede priser – og så slog jeg til. En kort mailudveksling fandt sted, og da det var mit første køb, var Kristian Haagen fra Timegeeks.dk så sød at tage med derop og gå uret efter – jeg ville ikke kunne se, om det var ægte eller ej.

Tæt på - og med en et par ridser og skrammer fra heftig brug.

Uret blev mit, jeg har det stadig, og jeg skiller mig ikke af med det. Det er nok noget, der skal gives videre med tiden. Jeg er tosset med uret, og i begyndelsen havde jeg halvtravlt med at gå med let opsmøgede ærmer, så uret lige kiggede frem. Det er blevet til en del ure siden blandt andet endnu et ”Sub” – fra fødeåret dog. Det kan du se her.

Sådan lidt udstillingsagtigt - liggende på træplade.

Hvis jeg skal pege på ”noget” ved urene, der lokker og fascinerer, så må det blandt andet være det håndværksmæssige, mekanik, traditioner og kvalitet. Og så selvfølgelig en portion lir. Der findes ure, der koster en hundrededel af et Rolex, og det findes ure, der koster hundrede gange så meget, men den dag, man får et ”rigtigt” ur, er der ingen vej tilbage. Man er solgt.

Pin It

You may also like

 • Jakob

  Cool!

 • Karl

  Great article, it’s so true! 🙂
  The LV is a great watch, looks just fine!!

 • Mads Windeballe

  “den dag, man får et ”rigtigt” ur, er der ingen vej tilbage. Man er solgt.”
  ENIG.

  Og det er for mig hele essensen af et fuldblods-ur.
  Ure giver mig den største fornøjelse 🙂

 • URbra!

 • Nicolai Klingenberg

  Tackar Kalle. Og co. :O)

 • Brian Haagh

  Det er bare et super cool ur, og ikke for meget “her kommer jeg”, men sådan lidt underspillet på den fede måde 🙂

  Jeg har længe haft kig på det, og håber at kunne få det “monteret” på min arm en skønne dag.

 • Nicolai Klingenberg

  Hej Brian!

  Det kan der være noget om – jeg mente dog på daværende tidspunkt, at det sorte var lidt for anonymt, så derfor blev det grønt. Der findes også en version med blå krans og skive, som er i hvidguld. Måske den fortjener et indlæg – omend den ikke er i min samling. :O)

 • Brian Haagh

  Jo, men den grønne farve signalere bare “coolness” ligesom Mini´s Racing Green = stil & klasse uden at være prangende 😉

  Jeg har i lang tid kigget på det sorte & blå, men har bare indset at livet er grønt 🙂

 • Simon Tøxen

  Jeg købte selv mit første “rigtige” ur for godt to år siden – et Omega Speedmaster. En relativ stor udskrivning for en fattig studerende – men det er nok de bedste penge jeg nogensinde har kastet efter noget materielt. De følelser jeg har for det ur er nærmest grænsende til ægte kærlighed.

 • Nicolai Klingenberg

  Lyder som om at de penge, er givet rigtig godt ud, Simon. Måske er det primært en “mandeting” at gå så meget op i ure…?

 • Pingback: Ã…rsagsrelateret ekvipering – del XIV Marbella Special | Med klud, pen, blok og blog()

 • Chao Z

  16610LV laves ik laengere 😀 Den nye LV er blevet endnu gronere.

 • Pingback: Det grønne Rolex – i nyeste version | Med klud, pen, blok og blog()

 • Pingback: Ã…rsagsrelateret ekvipering – del XLIII | My-Pleasure.dk()

 • Peter

  Fedt ur; kan li’ det fordi det kan holde til næsten hvadsomhelst og kun bliver pænere af det.

 • Anonym

  Tak – og ja, det holder til stort set alt, mens slitagen kan ses som en bonus, som du også nævner! 🙂 Håber din GMT Master kom tilbage uden andefedt?

 • Peter

  Hvelplund arbejder stadigvæk på det…Erhm…Bange for at det bli’r lidt smådyrt…

 • Anonym

  Skulle det ikke til Klarlund??

 • Peter

  Ah…Jo…Klarlund, står der sørme osse på kvitteringen…