Home Spottet Så er der dømt guld, diamanter og ædelstene

Så er der dømt guld, diamanter og ædelstene

written by Nicolai Klingenberg 23. august 2010
Pin It

Vildt eller vulgært? Jeg vil mene det første. Om end jeg har været fascineret af Shamballa armbånd for et stykke tid siden, så har jeg aldrig kastet mig over et. Til gengæld vil jeg mene, at brødreduoens halskæder godt kunne være en oplagt sag at smide penge efter.

Så er der dømt ædelmetaller og ur-lækkeri. Jeg vil dog anbefale, at ejeren lige får sat datoen korrekt. I øvrigt bæres klokkeværket på højre hånd.

Nå, men jeg stødte på en gut, der har en ikke helt ubetydelig rolle i Shamballa eventyret, hvorfor han da også er bobbet godt op med sagerne. Udover sorte diamanter og andre luksusløjer i knyttet form, er der tilsat et Cartier armbånd (det med skruerne – og som går under navnet Love Bracelet), og svært ramponeret/patineret Rolex GMT – MASTER II af nyere dato. Ejeren er blevet anbefalet at få uret pudset op, men nægter – han er tosset med det skrammede udseende, og jeg er enig – ridser og slid vidner om brug og lidt historik.

Hvordan man lige kan ridse safirglas, er mig en gåde, men måske svaret ligger i diamanterne...

Bonusinfo: Cartier armbåndet blev kult fra 1969, hvor det kom på markedet. Kaldt det bare en mere raffineret udgave af kyskhedsbæltet – armbåndet kan nemlig kun åbnes og lukkes med en skruetrækker.

Pin It

You may also like

 • Markus Victor

  Jeg har aldrig forstået dem der går med uret på højre arm, ligesom folk der spiser med gaflen i højre hånd. Er det bare dårlig opdragelse?

 • Nicolai Klingenberg

  Ha ha! Lige på det punkt (med urene) er der ikke tale om dårlig opdragelse. Det er en vanesag. Med hensyn til spisning, så er der jo nogle, der er højre-venstre konfuse, og som kun kan holde omvendt på bestikket. 🙂

 • Uffe Trærup

  Jeg er engang blevet forklaret at uret bør sidde på venstre håndled, så det kan trækkes op og stilles med højre hånd, mens man kan se på uret og samtidig gøre det med elegance. Man kan jo ikke sige, at det er forkert at argumentere ud fra de overvejelser, men er der andet der også gør sig gældende?

 • Jeg er enig i at uret skal sidde på venstre arm. Jeg spiser selv med gaflen i højre og kniven i venstre hånd, og jeg må erkende at det er for sent at ændre det :-). Nå.

  Uret er super svedigt i det, det er lidt slidt. Jeg bryder mig ikke om smykkerne, for hvem har dog brug for dem når man har sådan et ur? 😉

 • Nicolai Klingenberg

  @Uffe: De fleste nyere ure (der er dog undtagelser) er såkaldte automatiske ure, hvor en rotor i værket trækker uret op, når man bevæger hånden. Derfor skal det ikke trækkes op. Skal tiden stilles, er det dog korrekt, at det er nemmest at gøre det med højre hånd, når uret sidder på venstre. 🙂 Der er også nogen, der mener, at kronen på (særligt store) ure, kan genere huden og lave mærker i hånden – dette undgår man, når det sidder på den “forkerte” højre hånd. :O)

  @ Mathias: Jeg går selv med uret på venstre hånd – og det er en vane. Jeg kan dog ikke lade være med at spørge folk, der går med uret på højre, hvorfor de bærer det på modsatte hånd. En gut jeg kender fik det som vane, da han havde haft venstre arm i gips gennem længere tid, og så vendte han altså aldrig tilbage. :O)

 • Mads Windeballe

  Alt for fedt. 🙂

 • Martin Truels Nielsen

  Jeg har hørt at det er “rigtige” dykkerure sidder på højre hånd (med kronen i venstre side (f.eks Pannerai)) fordi iltmåleren (?) som er lidt vigtigere sidder på venstre arm.

 • Nicolai Klingenberg

  Hej Martin!

  Panerai har ganske rigtig produceret nogle ure, som skal sidde på højrehånd, men om det hænger sammen med dykning, er jeg ikke sikker på. Som jeg har hørt det, er Destro-modellerne (som de hedder) faktisk udviklet til venstrehåndede folk, som går med ure på højre hånd. 🙂

 • Philip Bo

  I gamle dage blev uret sat på venstre hånd fordi det var fordi den højre hånd var den man brugte i sit erhverv, hamre, smede m.v.. Og det var inden der kom div. shock-sikringer i urene og de var derfor mere fintfølende end nu til dags. Også har den vane, hvis man kan kalde det det, vel bare hængt ved lige siden?

 • Chao Z

  godt nok mange ridser paa denne GMT… man sku tro ejeren arbejde i en mine. 😀

 • Nicolai Klingenberg

  @Chao: Helt enig – men jeg synes, det ser fedt ud. Jeg nævnte det også for ejeren, som dog ikke ville have det pudset op. 🙂

 • Scolione

  Shamballa er vildt fedt . Og uret er skam heller ikke tosset:) dårlig opragelse tror jeg næppe..

 • Anonym

  Kunne jeg vælge mellem ur og armbånd, havde jeg valgt uret. 🙂 Men manden gør sig professionelt i smykker – og det Cartier armånd er jeg nu lun på.

 • højrehåndsurene fra Panerai, blev udviklet på baggrund af øsnker fra flere af Marina Militae frømændene der var vandt til at bære deres dybdemåler på venstre håndled.

  Husk at man i 1930’erne slet ikke var vandt til at bruge ure under vandet, og først da Omega lancerede verdens første dykkerur i 1932, opstod behovet for at time sine dyk (og for Panerais vedkommende, var det for at time de undervandsminer som frømændene anbragte på de allieredes skibe…)

  Nå.. det var vist et sidespring!

 • Anonym

  Men fantastisk info. Tak, Martin. Den lå jo også ligesom lige til højrebenet/armen.

 • Med mindre man er ligeglad med uret og dets værdi kan jeg ikke anbefale nogen at lave nummeret med armbånd og ur på samme arm. Uret bliver SÅ smadret af armbåndene og på et 116718 som dette, giver det rask væk en afskrivning på ekstra 20-30 k. Moden har sin pris…;)

 • Anonym

  Der ryger selvsagt kroner af prisen, men jeg tror, der er nogen, der direkte spekulerer i at have “noget”, der ser medtaget ud. 🙂 Det kan vel pudses op, men det faktum trækker vist også lidt ned…