Home Ure Et spottet ur – med historik og nutidig aktualitet

Et spottet ur – med historik og nutidig aktualitet

written by Nicolai Klingenberg 24. november 2010
Pin It

Selvom det en hel del måneder siden, at Tudor Heritage Chronograph blev præsenteret for verdenspressen, så er historien faktisk endnu ældre. Den nye model spottede jeg for et par uger siden – and I like it a lot.

Der var herligheden - spottet på mandehåndled og med lænke.

Den model, du ser i dette indlæg, har relationer til Tudor Oysterdate Chronograph, som blev til i de tidlige 70’ere. I begyndelsen af 2010 kom nedenstående model så til verden i forbindelse med Tudors rolle som ”Timing Partner” i Porsches One-make cups, hvor 18 Porsche 911 GT3 modeller kører ræs.

Således ser sagen ud med stofrem - og grå skive. Lånt fra Tudors www...

Herunder kan du i øvrigt se en møgfræk og ganske machorelateret Tudor strimmel:

Uret er vokset fra 40 millimeter i 70’erne til 42 i dag, med stållænke eller stofrem (remmen har farverelationer til sikkerhedsselerne) og med to forskellige skivelayouts. Tudor hører i øvrigt til under Rolex, og Tudor har i 1960’erne leveret ure til den franske hærs dykkere, og faktisk var Rolex kronen også brugt på Tudors ure op til 1970’erne, har jeg læst mig frem til.

Og et lille zoom på skiven.

Tak for opmærksomheden

Pin It

You may also like

 • Nice ur. Hvad ligger prisen på ?

 • FWK

  Mener nyprisen er omkring 24-26k
  Der er en del til salg brugt men i ny stand for 19-21k.

  Et lækkert ur. Tudor har ofte været lidt overset, som “fattigmands Rolexet” og flere af deres modeller er jo også præcis det samme som en Submariner – eneste forskel er logoet.

  Jeg er vild med denne model, og historien er også fin. Dog er det en lidt ærgelig detalje at den kun kan tage tid i én time og ikke har en timetæller som fx. Speedmaster og Daytona.

 • Martin

  Prisen er 23470 hos Klarlund.

 • Nicolai Klingenberg

  Tak Martin for prisen – og for kommentarer til FWK og Christopher for kommentarer. Jeg lavede et interview med en auktionarius hos Antoquorum i New York – hans samling begyndte med gamle Tudors! 😀

 • Miké

  Jeg synes bedst om uret, hvor den har stofrem.

  Er det ikke snart tid til at høre lidt om A. Lange & Söhne? – Synes deres ure er i en kategori for sig..

 • I LIKE A LOT!

 • Mads Windeballe

  Rigtig fedt med de orange detaljer 🙂

 • Rørende enig @Anders og @Mads. 🙂

 • @Miké: Lange urene kunne godt være et bud… Jeg skal se, hvad jeg kan gøre – det er ikke fordi, jeg har så meget på lager dog. 🙂 Tak for kommentaren.