Home Kort - men godt 17 ting du bliver glad for at vide om cigarer – en klog mand taler ud

17 ting du bliver glad for at vide om cigarer – en klog mand taler ud

written by Nicolai Klingenberg 29. december 2010
Pin It

På turen til Gstaad og Grand Hotel Park traf jeg en mand, der ved et og andet om cigarer. Philippe Hupp lever af sin viden via sit virke forfatter til flere cigarbøger og som skrivende for Frankrigs ældste cigarmagasin. I dette indlæg kan du blive klogere på machotobakken over dem alle, og skal du have en cigar den 31.12, vil du sikkert kunne bruge dette indlæg.

Noter og cigar - en sen time i cigarloungen. Læs videre, og bliv klogere.

Dialogen var lang, og humøret højt – jeg og par medlyttende blev klogere på en hel del om cigaren.

1. Vidste du for eksempel, at de cubanske kvinder ikke ruller cigaren på inderlåret? De ruller dem på et bord. Til gengæld strækker de tobaksbladende på deres lår.

2. Du må i øvrigt ikke gemme dine cigarer i køleskabet – læg dem i stedet i en tæt skuffe, hvor du også lægger et fugtigt håndklæde. Så tørrer cigarerne ikke ud – husk at fugte håndklædet af og til. Allerbedst er selvsagt en humidor.

3. Hvis du dypper mundstykket på din cigar i cognac, gør du det helt forkert. Don’t dip it at all!

4. Bæltet på en cigar er ikke monteret for at holde fingrenes fedt fra cigaren – det er der for at brande cigarmærket. Og fordi det er en tradition. Køber du en kasse – eller et kabinet – med 50 cigarer i, vil der ikke være bælter om dem.

Levemand fra Frankrig - Monsieur Hupp - på tur i Cuba.

5. Cognac og cigar er en klassiker, men monsieur Hupp drikker gerne Champagne (brut) til røgsagerne. Allerhelst sværger han dog til en eau de vie’en Williamine.

6. En tynd cigar er nødvendigvis ikke svagere eller mildere end en tyk cigar.

7. Du skal have tid til din cigar – og det er noget af det, der tiltaler Hupp allermest. Det er en form for meditation, og cigaren har en indvirkning på dit humør efterfølgende. Jeps – det er et rusmiddel.

8. Der produceres cirka 10 millioner cubanske cigarer om året.

Et skab med røg - spottet og åbnet på Grand Hotel Park i Gstaad

9. Da rulning af cigarer er manuel, er hver sig – selv fra samme kasse – en unik oplevelse. Cigarer fra samme kasse kan dermed smage forskelligt.

10. En cigar tager den tid, en cigar tager – og den smager ikke ens gennem hele forløbet. Den ændrer smagskarakter, og du må aldrig have travlt med at ryge en cigar.

11. Ifølge Philippe Hupp er det den anden tredjedel af cigaren, der er den bedte.

12. Årsagen til cubanske cigarers populære smag skal findes i den del af den cubanske jord, hvor planterne dyrkes. Den jord er ikke fundet andre steder på kloden.

13. En cigar har fire lag.

14. Du kan godt tænde din cigar med cedertræ, hvis du synes, det gør dig mere unik. Drop tændstikkerne og benzinlightere – en normal lighter udmærker sig fint til at sætte glød i sagen, og herefter tænder du efter med en stormlighter (dem med den kraftige svejse-agtige flamme). Så får du jævn glød og gang i løjerne.

15. Går din cigar ud, så husk at give den penge til en taxa. Arj – går den ud, så tænd den hurtigst muligt igen. Den er ikke noget værd næste dag.

Og vistnok et manipuleret foto, men maden har talrige udgivelser på sit c.v.

16. Du kan både klippe eller prikke din cigar, når du skal ryge den.

17. Du inhalerer selvsagt ikke en cigar.

Lidt ekstra:
Philippe Hupp er glad for god røg af den cubanske slags. På trods af at Grand Hotel Park har egen cigarlounge, hvor rygning af enhver art (nej, ikke fniseurt eller rygehero) må finde sted , havde monsieur Hupp taget et eget arsenal af cubanske sager med sig. Svært behagelig og cool mand i øvrigt.

Pin It

You may also like