Home Grej & grooming Min signaturduft anno 2011

Min signaturduft anno 2011

written by Nicolai Klingenberg 30. december 2010
Pin It

Jeg har fundet det, jeg skal spraye mig med og dufte af i 2011. Den primære duftkilde om du vil. Og jeg har allerede taget forskud på glæderne. Jeg har oplevet den talrige gange i løbet af mange år, og nu slog jeg til.

Der er den så. Affotograferet på træbordet som så meget andet.

Den er ikke så nem at finde, den er ganske dyr (omkring 800 kroner for 100 ml), men til gengæld er den klassisk, frisk og svært lækker. Huset hedder Acqua di Parma og duften Colonia Assoluta.

Huset kan i 2016 fejre 100 års jubilæum, og min duft er en nyfortolkning af den oprindelige duft – en duft der dengang gik mod strømmen, som var kendetegnet af tunge dufte. Acqua di Parma havde stor succes fra 1930’erne frem til slutningen af 1950’erne. Herefter gik der masseindustri i parfumeverdenen, men historien fortæller, at det bedre borgerskab stadig sværgede til Acqua di Parma.

Således så det ud i begyndelsen og for snart 100 år siden. Foto sakset fra firmaets hjemmeside.

I 1990’erne kom huset tilbage for fuld udblæsning. En række finansmoguler fra luksusbranchen slog sig sammen og gav nyt liv til brandet. En umiddelbar succes, som blev så stor, at LVMH gruppen opkøbte hele huset i 2003. Nu er jeg ikke meget for at skilte med, at du skal købe den, men kender du den i forvejen, og kan du ikke finde den, så er der et link her, der hjælper dig.

Den originale duft i den nye emballage. Foto sakset fra firmaets www.

Kan du i øvrigt lide lidt drama anno gamle dage med et godt gys? Så kan jeg anbefale dig at læse Patrick Suskinds bog ”Parfumen”. Nøj, den er god.

Og hov: Hvilken duft sværger du til?

Pin It

You may also like