Home Grej & grooming Min signaturduft anno 2011

Min signaturduft anno 2011

written by Nicolai Klingenberg 30. december 2010
Pin It

Jeg har fundet det, jeg skal spraye mig med og dufte af i 2011. Den primære duftkilde om du vil. Og jeg har allerede taget forskud på glæderne. Jeg har oplevet den talrige gange i løbet af mange år, og nu slog jeg til.

Der er den så. Affotograferet på træbordet som så meget andet.

Den er ikke så nem at finde, den er ganske dyr (omkring 800 kroner for 100 ml), men til gengæld er den klassisk, frisk og svært lækker. Huset hedder Acqua di Parma og duften Colonia Assoluta.

Huset kan i 2016 fejre 100 års jubilæum, og min duft er en nyfortolkning af den oprindelige duft – en duft der dengang gik mod strømmen, som var kendetegnet af tunge dufte. Acqua di Parma havde stor succes fra 1930’erne frem til slutningen af 1950’erne. Herefter gik der masseindustri i parfumeverdenen, men historien fortæller, at det bedre borgerskab stadig sværgede til Acqua di Parma.

Således så det ud i begyndelsen og for snart 100 år siden. Foto sakset fra firmaets hjemmeside.

I 1990’erne kom huset tilbage for fuld udblæsning. En række finansmoguler fra luksusbranchen slog sig sammen og gav nyt liv til brandet. En umiddelbar succes, som blev så stor, at LVMH gruppen opkøbte hele huset i 2003. Nu er jeg ikke meget for at skilte med, at du skal købe den, men kender du den i forvejen, og kan du ikke finde den, så er der et link her, der hjælper dig.

Den originale duft i den nye emballage. Foto sakset fra firmaets www.

Kan du i øvrigt lide lidt drama anno gamle dage med et godt gys? Så kan jeg anbefale dig at læse Patrick Suskinds bog ”Parfumen”. Nøj, den er god.

Og hov: Hvilken duft sværger du til?

Pin It

You may also like

 • Kasper Abildgaard

  Min duft anno 2010: Escentric 02.

  http://www.escentric.com/

 • Steffen

  Kunne være man skulle prøve Acqua Di Parma, har haft brugt Lancome Miracle Homme i den del år, Farfar lugten som den, så pænt bliver kaldt af min familie. 😀

  Jeg har også haft brugt Escentric 02 siden den kom frem, den er lidt krads til, at starte med, men bliver bedre en lille time efter man har taget den på.

  Favorit duften i øjeblikket er Kenzo Power

 • Nicolai Klingenberg

  Det var da skægt, at I begge er på Esentric – jeg kender den ikke, men jeg må lure på den næste gang, jeg er i lufthavnen, hvis den fås der? Alternativt i City.

  Det er og bliver en jungle – jeg har dog også været svært tilfreds med Dior Homme, Gucci Sport og Dior Homme Sport.

 • Steffen

  Min blev i tidernes morgen køb i IL på Gråbrødretorv, men har set bl.a. Strøm i Hellerup har den og så vidt jeg ved, så har lufthavnen har den ikke.

  Jeg kan huske, at da de lancerede 01 der slog de sig på, at skulle indeholde Iso E Super som skulle udsende feromorner ved kontakt med ens hud og dermed tiltrække det modsatte køn, hvilket må være op til en selv om man tror på den salgs 😉

 • Nicolai Klingenberg

  Jamen så må jeg lure andensteds. 🙂 Og så kunne det være rart lige at høre, om du har haft postive erfaringer med 01’erens “påvirkning”?

 • Steffen

  Har kun haft Ecsentric 02, så jeg kan ikke udtale mig om Molecule 01 virker, men jeg tvivler, i følge google skulle illum sælge dem 🙂

  Har du haft fingrene og næsen i svenske http://www.Byredo.com dufte?

 • Gitte

  Blander mig lige i drengenes dufte snak 🙂 Jeg foretrækker den elegante “Panthére de Cartier” til mænd og mig selv 🙂 Bare svær at finde efterhånden, men Cartier butikken i Hamburg plejer altid at have et udvalg. Mums 🙂

 • Anders Bjerre

  Jeg sværger helt klar til Ralph Lauren Double Black. Stødte første gang på den som udvekslingsstudent i USA og den har hængt ved lige siden.

 • Nicolai Klingenberg

  @Gitte: Cartier laver herlige sager – Panthére må jeg lige genopfriske. 🙂 Tak for input!

 • Nicolai Klingenberg

  @Anders: Kender fint Ralph Lauren, men kommer altså til kort på Double Black. 🙁 Det skal undersøges! 🙂 Tak for input!

 • Michael

  Jeg skifter lidt imellem Issey Miyake L’eau D’Issey, Chanel Allure Sport og Dior Homme. Specielt duften fra Issey Miyake plejer at falde i god smag hos det modsatte køn 🙂

 • Brian Haagh

  Mine favoritter p.t. er: Narciso Rodriguez & Bleu de Chanel, har som katten om den varme grød gået og kigget på Acqua di Parma, måske 2011 skal være året 🙂

  Og lige et Godt Nytår!

 • repsak

  Ja så, og mener du , at 4711 som en let Kölnerwasser er bare så sådan lidt ut!!!!!(?):o)

 • Ludvig

  Hey.
  Jeg er selv fanget i Acqua di Parma’s kløer – og har været det de sidste par år… Den er i min verden den ultimative maskuline duft… Jeg sværger dog til “Colonia Intensa”, som jeg mener bidrager med det jeg værdsætter hos en dejlig duft. Den er “tung” om vinteren, “frisk” om sommeren, og resten af året bare lækker…

 • Lars B

  Terre d’Hermés. Eau de parfume.
  -end of story.
  (Parfumøreren -kældermesteren om man vil; Jean-Claude Ellena ‘blender’ i øvrigt også Acqua di Parma…)

 • Nicolai Klingenberg

  @Michael: Der er en del kendinge dér. 🙂
  @Brian: Bleu holder – den står også på hylden!
  @Repsak: 4711 er ganske givet kult, men altså… Det må blive ved barndomsminderne.
  @Ludvig: Jeg var lige ved at hapse Intensa, men jeg foretrækker nu Assoluta – i denne omgang. 😉
  @Lars B: Kender den – men har ikke være der endnu. Til gengæld er den god!

  Tak til alle for gode inputs!

 • Nicolai Klingenberg

  @Steffen: Byredo oplevede jeg på et hotel i Stockholm. Berns vistnok. Der havde de en badeserie med sagerne, som duftede rigtig godt – parfumerne har jeg dog ingen erfaring med…

 • Ellgaard

  Ved godt der er noget tid siden, men faldt lige over spørgsmålet.. Efter en tur i Paris i sommers er min signaturduft altså blevet Kiehl’s Original Musk.. Meget atypisk mig, men den har virkelig taget mig med storm..

 • Anonym

  Den kender jeg ikke – men jeg vil kigge efter den. 🙂 Tak for input – bedre sent end aldrig.

 • Ellgaard

  Ja det siger man jo.. Så så lige at den nok måske bliver lidt mere populær næste år?????

  http://www.euroman.dk/gadgets-og-design/gadgets/julegaver-50-ting-vi-onsker-vi-os/