Home PindemadderBobler Champagnepoesi – del V

Champagnepoesi – del V

by Nicolai Klingenberg

Blok og pen blev fundet frem – og det samme gjorde en flaske Champagne. Denne gang en Laurent-Perrier Grand Siècle. Som jeg husker det en af husets fornemmeste non-vintage produktioner.

Ganske buttet sag - men med høj hals.

Det er noget tid siden, jeg indtog den, og mine “noter” udi smag har forlagt sig – men til gengæld ved jeg, at den koster væsentlig mere end Laurent-Perriers vanlige non vintage brut. Jeg vil dog ikke love, at den er de ekstra penge værd, men det er heldigvis en smagssag.

Herligt fugtigt foto!

Og skulle du have mod på lidt mere info, så se bare her – det er to slides fra en glimrende, gratis og informativ app, der hedder Fine Champagne Magazine – 100 best Champagnes 2010.

Find app'en i appstore - der er 100 forskellige sager, du kan bladre dig igennem.

Ordene kom frit fra leveren, som dog ikke stammede fra en gås, selvom en sådan nemt kan parres med Champagne.

Fra håndværk til bobleværk.

You may also like

14 comments

magnus 20. januar 2011 - 05:59

Stor lyrik på niveau med Nik og Jay, samt “Hus-forbi” sælgeren der plejede at stå på Albertslund station, som bla. havde guldkorn som “jeg kan sige det uden at lyve, den koster kun 20” og “Selvom om du lider af mobiltelefoni, kan du godt købe Hus-forbi”. :o)

Tak for endnu et godt indlæg, bliver helt Champagne tørstig her kl 6:00 om morgenen.

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 08:41

Tak Magnus – jeg er glad for, du kan se lighederne. 🙂 Der er faktisk ikke noget mere underholdende end lyrik med et glimt i øjet. Det gælder også slogans – jeg husker blandt andet at have hørt disse to:

“Går ruden i smulder, så ring til Glarmester Bulder”
“I sne og o i slud – tag kørekortet hos Knud”

Andre bud modtages også gerne!

Reply
Simon Tørring 20. januar 2011 - 09:03 Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 09:39

Super link, Simon. Der er virkelig nogle gode slogans i blandt!

Reply
Thomas 20. januar 2011 - 10:42

Hvad koster sådan en sag? 🙂

Reply
Thomas 20. januar 2011 - 10:51

Kan jeg stille en champagne i køleskabet? Eller hvor mener du jeg skal stille den? 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 12:59

@Thomas: Jeg mener, den ligger på omkring 800 kroner. Og med hensyn til temperatur… Hvis du har et vinkøleskab, har jeg ladet mig fortælle, at temperaturen skal stå på mellem ti og tolv grader. Jeg kører elleve. Du kan godt stille den i køleskabet, men tag den ud en halv time før – så skulle du ramme plet. Desuden synes jeg, at en for kold champagne smager af mindre. Derfor er de elleve grader passende i min verden. 🙂

Reply
Mads windeballe 20. januar 2011 - 13:49

Haha 🙂
Hvordan fungere det berømte vinskab?:)

Reply
Niklas 20. januar 2011 - 14:25

Tak for endnu et herligt Champagne digt og en påmindelse om det fantastiske hus Laurent-Perrier.
Næste gang må du have en flaske *Laurent Perrier Grand Siecle Alexandra Rosé* af valgfri argång alt efter hvad der kan støves op :o)

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 14:29

@Mads: Som et køleskab, egentlig. :O) Du indstiller de to zoner på den temperatur, du ønsker, og så mokker du ellers bare flaskerne ind. 🙂

@Niklas: Det manglede bare – så selv tak. Jeg har kun haft fornøjelsen af at se en “Alexandra”. De er vist ikke sådan lige til at støve op. 🙂

Reply
Christopher 20. januar 2011 - 15:13

Man bliver aldrig træt af Champagne. Dog ærveligt at du har forlagt dine noter omkring hvordan den var.
Men igen endnu et godt indlæg med poesi og Champagne 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 18:05

Beklager, Christopher. Nogle gange går der bare ren nydelse i den… 🙂 Håber iPhone dumps hjælper lidt?

Reply
repsak 23. januar 2011 - 00:27

….jeg synes jo stadig, at sloganet for det sikkert for længst afdøde cola produkt,”Sinalco”, stadig holder…. ” si´nalco til din Cola”…og hvem monstro opfandt det? Er der nogle bud?

Reply
Claes 26. januar 2011 - 01:32

@Repsak

Jolly Cola? Sagde de ikke “sig Jolly til din Cola”? Hvad med den vildt ringe: “Jolly Jazzer på tungen”

Haha

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk