Home Ure På besøg hos Linde Werdelin – nu med videointerview

På besøg hos Linde Werdelin – nu med videointerview

written by Nicolai Klingenberg 9. februar 2011
Pin It

Jeg tog et smut forbi Linde Werdelins danske afdeling for at høre lidt om mere om rygterne om et kommende ur, der skal præsenteres på BaselWorld 2011.

Det er godt nok ikke disse, der er årets nyheder, men jeg MÅTTE sætte dem sammen. Til venstre er det mit Linde Werdelin Two Timer, mens sagen til højre er en klon. Urkassen stammer fra en Two Timer, men med 3 Timer skive og visere. Remmen er en prototype i kalveskind, som muligvis kommer til at sidde på en af de kommende modeller...

Med i bagagen var desuden et fikst lille lånekamera, der muliggjorde et videokvalitet i HD. Indrømmet – jeg er ikke mester i at klippe den slags sammen, men det blev da til et langt interview i to dele, som du skal være velkommen til at kigge med på:

Og del II – den kræver dog, du har omkring 10 minutter til overs.

På den kommende SpidoSpeed er der smuttet et lille ”R” ind på sub-dialen. R’et indikerer, hvornår et eventuelt tilhørende Linde Werdelin instrument er opladt. Det tager cirka fire en halv time, som du kan se.

R kan betyde så meget - her indikerer R'et, at et eventuelt instrument er fuldt opladt. Brugeren skal dog selv starte stopursfunktionen, når instrumentet sættes til opladning.

Instrumenterne, der går under navnet The Reef og The Rock, er del nummer to i Linde Werdelin konceptet. Her klikker man et instrument ovenpå uret, og instrumentet giver dernæst brugeren vigtige oplysninger, når han eller hun dykker (The Reef) eller er på bjergbestigning, skitur eller lignende (The Rock).

Den rem er alt andet en tosset - hullet kalveskind trækker i mig. Og muligheden for selv at skifte remmene, giver plus i min bog.

Linde Werdelin skilter ikke med deres værkproducent i dette tilfælde – betragt det som en forretningshemmelighed. Det hænger blandt andet sammen med, at der i fællesskab er udviklet (og spenderet en del mønt forestiller jeg mig) talrige finesser i blandt andet værket, som ville være nemme at kopiere for konkurrence ur-mærker.

Hvis du vil se, hvordan ur og instrument fungerer sammen, har Linde Werdelin lavet en række videoer på deres hjemmeside.

God fornøjelse!

Det var lånesagen her, der forevigede interviewet - det skal siges, at det tager en krig at uploade HD-fiilm, men det ser nu bedre ud...

Pin It

You may also like

 • Fedt indlæg og super lækkert interview 😉
  Kommer selv fra helsingør hvor Henning har sin tattoo shop, en kunstner udover det sædvanlige 😉
  Dertil er octopus tattoo uret mega fedt 🙂

 • Nicolai Klingenberg

  Tak Christopher! Jeg har været et smut forbi Royal en gang eller to, men Henning har vist kalenderen booket lang ud i fremtiden, så det er typisk en anden, der sætter prikken over i’et i biksen. 🙂

 • Ja der er lang vente liste… han er normalt booket 1 år frem 😉 Sådan er det jo når man er en af verdens bedste 😉

 • ST

  Jeg synes ikke rigtig jeg finde de to interviews? Har endda prøvet med en anden browser, men måske er det bare fordi at jeg har Mac?

 • Peter A.

  Glimrende indlæg – og lidt nørdet. Men det skal der jo også være plads til. Får nu endnu mere lyst til at sparre op til en Linde-sag… Det er et cool ur, men også måske lidt urealistisk for mange..

 • Nicolai Klingenberg

  @ST: Den skulle virke nu! Beklager!

 • ST

  Virkelig interessant videointerview! Du bør seriøst overveje at anskaffe dig et videokamera permanent, så vi kan få mere af den slags.

 • Nicolai Klingenberg

  Tak for det – jeg skal se, om jeg kan begrænse længden næste gang… 🙂

 • Simon Tørring

  Jeg giver min navnebror ST ret! Og du ved det NK 😀

 • Nicolai Klingenberg

  @Tørring: Den er sivet ind. :O) Skal se, hvad jeg kan gøre…

 • Martin Truels Nielsen

  Spændende, og super nørdet på den gode måde.
  Bare kom med mere (ure) af det Nicolai B-)

 • Nicolai Klingenberg

  @Martin: Tak – det glæder mig virkelig, det faldt i god smag. :O)

 • Mads Windeballe

  Alt for vulgære for min smag 🙂
  Men er nok også lidt kedelig hvad angår ure.. hehe 🙂

 • Nicolai Klingenberg

  @Peter A: Tak for input – hvis man er i markedet for et “luksus-ur”, kan jeg dog afsløre, at Linde Werdelins priser ligger under prisen på fx et Rolex Submariner. Det er stadig mange penge, men ville lige nævne det.

  @Mads: Har du set de sorte modeller? Og dem i stål? Guldet er faktisk ikke et “must” i deres produktion. Langt fra faktisk. 🙂

 • Mads Windeballe

  Ja jeg har godt set dem,.. Men det er ikke så meget materialerne jeg ikke kan lide.
  Det er selve formen på uret. Det virker meget voldsomt.

  Men igen er det en super artikel.

  Er du at finde messen?, så vi læsere kan følge med? 🙂

 • Nicolai Klingenberg

  Messen? Jeg er ved at se på løjerne. Og gør gerne mit for at rapportere flittigt. :O)

 • Mads Windeballe

  Ja messen “BaselWorld 2011”.
  Er du dernede? 🙂

 • Philip Bo

  Yderest interessant interview.

  Og kunne faktisk godt overveje et af deres ure fordi de er så specielle og danske! Dog er størrelsen en killer for mig. Havde der været et i alm sub størrelse, 40mm, så ville jeg nok købe et.

  Jeg synes den nye chronograph ser fin ud på billederne. Dog ser det ud til at kronen og pusherne ikke ligger i samme niveau, hvilket jo passer med det der bliver sagt i interviewet, – at der er blevet sat et chronograph-modul på. Jeg synes det er lidt synd med sådan en lagkage løsning på et så dyrt ur, men kunne vel også have sparet lidt i tykkelsen hvis man havde valgt en anden løsning?

  Men ellers fedt ur! Og fedt at der er nogen i lille Danmark der laver noget originalt!

 • @Philip Bo: Tak for ordene – det er altid herligt med thumbs up til det, der bliver skrevet.

  Jeg vil se, om jeg ikke kan få nogle flere billeder til “messen”. Og filme en sag live. I min verden er det et herreur. Altså en klods på den fede måde – der er mange andre, der er bedre til at spare på pladsen, og jeg tror ikke, det har været et mål, at gøre uret tyndt. Netop lagkageløsningen viser også, at de tænker ud af kassen og fornyer “noget eksisterende” – og gør det delvist umulige muligt. LW blev mødt med “Det kan ikke lade sig gøre…”, men kom alligevel i mål fremfor at sige “Nå…”. Så ja – originalt og herligt initiativ. Og dansk. 🙂

 • Philip Bo

  Arre Nicolai, en lagkageløsning er vel netop det man vil kalde den lette løsning. Men vil give dit ret i at det er et lækkert ur.

 • Nicolai Klingenberg

  Mellem. 🙂 Den nemme ville i min verden være at tage et eller andet chrono-værk bare og mokke ind. I dette tilfælde er der jo tale om at kombinere to sager fremfor bare at vælge noget, der er lavet.

 • Philip Bo

  Hvis man skal se på det med horologiske briller så er en en modulchronograph ikke lige så fint, eftersom det er nemmere (læs: billigere) at sætte et ekstra modul på.
  Ved godt at værket er blevet modificeret, men synes stadig det er synd at sætte et værk til 2-3000kr i et ur i den prisklasse.

 • Nicolai Klingenberg

  Jeg ved, at de blandt andet har arbejdet sammen med Svend Andersen, der har udviklet egne værker, og jeg tror ikke, at det er værker, der koster 2-3.000 kroner. Jeg ser, om jeg ikke kan få flere spændende oplysninger ud af dem ved messen. 🙂

 • Philip Bo

  Standard værket er da et 7750 som koster 2-3000kr, men som jeg nævnte ovenfor så er det modificeret hvilket kommer udover, men det er stadig ret så dyrt.