Home Pindemadder Tatar TV – på visit hos Pastis i Gothersgade

Tatar TV – på visit hos Pastis i Gothersgade

by Nicolai Klingenberg

Min gode ven Lasse bød på møde en tirsdag – jeg skulle vælge stedet, og det blev Pastis. Dels fordi de har tatar på frokostkortet, og dels fordi jeg ikke har været der før. Lur med på en portion lækkert, råt kød, og hør hvad tataren indeholder fra kokken Morten himself”¦

Det er derinde, de serverer kød med (næsten) samme farve som markisen. Kom med indenfor...

Lynhurtigt skal det siges, at de indre rammer overgår de ydre med længder, og selv på en tirsdag en råkold dag i vinterferien, var der fint fremmøde.

Hvide duge og ditto fliser på væggene. Og god stemning i øvrigt. Man føler sig puttet lidt ind i en halvhemmelige hule.

Lasse og jeg fik en kvik snak om tatarens verden. Ifølge os begge bør en god tatar altid indeholde estragon og dijonsennep – hvilket bringer os videre til det faktum, at vi begge mener, at en god, rørt tatar skal smage af mere end kød.

Så blev den rørt (til tårer)...

For Pastis’ vedkommende blev ovenstående overholdt – og der var tale om velsmagende kød. Inden jeg fik at vide, at der var tale om kød fra kalv, gættede jeg på samme kreatur – jeg mener nemlig, at oksekød som oftest smager af mere, mens kalven er finere i smagen.

Jeg må lige huske at nævne den grønne salat med syrlig dressing a la balsamico, som jeg husker det. Det giver fin mening og modspil til kødets smag.

Og hvordan man så lige rør en tatar, og hvad den indeholder, kan du se her, hvor Pastis kokken Morten fortæller. Og rører. Det tager kun et minut!

Skulle jeg lave om på en ting, så skulle det være en rå æggeblomme – på Pastis er blommen en del af deres dressing. Det hænger sikkert sammen med hygiejne og salmonellafobi.

På sidelinjen var der fritter med mayo – fin sprødhed i øvrigt. Fremover vil jeg nok sværge til ristet rugbrød på siden i stedet – det smagte jeg i øvrigt på Restaurant Schønnemann, som du kan se i dette indlæg.

Pommes - med mayo til.

Tak til Lasse for invitationen og for det rå kød.

You may also like

4 comments

Kasper Bergholt 21. februar 2011 - 14:13

Det ser godt og klassisk ud. Hvor meget står sådan en omgang tatar i på Pastis (inkl. fritter og mayo)?

Reply
Nicolai Klingenberg 21. februar 2011 - 14:18

Jo tak, KB. :O) 185 kroner alt inklusiv.

Reply
flemming ulrich 21. februar 2011 - 18:15

Hvis de nu ville køre den rørte tatar fuldt ud, så ville de røre den ud ved bordet, hvor kunden selv kunne bestemme indholdet inden den blev rørt. Blot min ydmyge mening 😉

Reply
Tatar-musen 21. februar 2011 - 22:12

Som din helt egen tatar-muse skal jeg gerne bevidne, at råt-køds-kender-Klingenberg råbte “kalv”, straks den rå krebinet blev båret ind til bordet.
Foretrækker, at de laver tataren ude i køkkenet – ingen grund til at have tyendet rendende inde i spisegemakkerne mere end højst nødvendigt.

Lasse

PS: På optagelsen ser det ud, som om tataren kommer fra en kødhakker. Det er jo ingen skade til, hvis den er skrabet med en satans stor kniv i stedet.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk