Home Porsche 912 Porsche 912 – i selskab med god musik anno 1967

Porsche 912 – i selskab med god musik anno 1967

written by Nicolai Klingenberg 2. maj 2011
Pin It

I 1967 forlod den nedenstående bil fabrikken i Tyskland – dernæst gik turen ud til en heldig ejer, som med garanti har nydt talrige kilometer med bredt smil på læben. En gammel radio, som stadig findes i bilen, har garanteret leveret hundrede vis af god underholdning gennem de mere end fire årtier. Jeg faldt over et nummer fra bilens fødeår, som du her kan nyde – i selskab med foto af dansk landevej og Blaupunkt’en.

En anelse 60'er stemning vedhjælp af lidt billedredigering.

Jeg vaskede bilen, satte den i gear og rullede ud i foråret, der viste sig fra sin allerbedste side, og det var der, det slog mig – gad vide, hvilke toner de tidligere ejere har foretrukket at lytte til fra den simple, men velspillende radio. Da bilen er fra 1967, gik jeg på jagt i arkiverne.

"God eftermiddag. De lytter til Statsradiofonien, som her præsenterer et musikalsk indslag fra gruppen Herman's Hermits..." Jeg kan næsten høre det for mig.

Ved lidt research fandt jeg frem til, at nedenstående hit ramte verden samme år, som min 912’er ramte vejbanen for første gang…

Og herunder Kongeriget i flot form.

Danmark herligst.

Holder du af gammel musik? I så fald hører jeg gerne, hvilke 60’er numre, der går rent ind.

Pin It

You may also like

 • Jakob

  Det er svært at udpege et enkelt nummer i et årti, der havde både The Doors, Beatles, Rolling Stones og Bob Dylan, men Light My Fire fra The Doors og You Can’t Always Get What You Want med rullestenen må være et must på enhver mands iPod!

 • Magnus

  Én sang er alt for lidt, men Rolling Stones – “Gimme Shelter” kunne helt klart være en mulighed. Ellers Beach Boys “Pet sounds”, og det er hele albummet

 • Nicolai Klingenberg

  Der er frit slag på budhylden – et eller fem numre; sågar 10. En sixties playlist måske? 🙂 Tak for input, Magnus og Jakob.

 • Hahaha, det er simpelthen for pudsigt, Nicolai: Mit indlæg i dag er OGSÅ inspireret af musik!

  Jeg hørte i weekenden Rod Stewarts Do Ya’ Think I’m Sexy i Den Rammeløse! Nummeret er godt nok fra 1978, men da bilen er fra 1980, så er det jo en meget sandsynlig kombination fra dengang. Stewart selv brugte pengene fra hittet på en Countach, og det er den, det handler om: http://www.motorretro.com/2011/05/stewarts-lamborghini-do-ya-think-its-sexy.html

  Ellers er jeg enig med Jacob, Rolling Stones sad på tresserne: Sympathy for the devil er et fabelagtigt nummer, som jeg forhåbentligt aldrig bliver træt af. Og det er fra 1968, meget passende for din bil. The Small Faces, som Rod Stewart senere overtog resterne af og gjorde til The Faces, er et andet af mine tresser-favorit-bands, og Afterglow fra 1968 er et herligt kørenummer.

 • Claes

  Nicolai, jeg er ret sikker på, at den viste radio er fra først i 1980’erne. Der sad en identisk én i min fars Wartburg fra 1984. Haha.

  Nå, men nu vi taler om min far, så ved jeg at han hørte ABBA, ABBA og ABBA i sine helt nye Rancheoer i midten af 1970’erne. Bilerne blev leveret i 1974 – det passer jo ret godt med ABBA’s storhedstid. 😉

  I et kommende indlæg fortæller jeg jo lidt om hvad jeg hører i min vintagebil fra 1970’erne – så det m i vente med at høre om til da.

  Claes

 • Claes

  Okay – har googlet lidt. Jeg tror de har været produceret i rigtig mange år de Ludwigshafen 12 dér. Den kan vist godt være lidt ældre, men jeg synes selve skrueknapperne ser lidt mere “moderne” ud. De er komplet magen til dem i min fars Wartburg. Men – det er meget muligt, at Wartburg-forhandlerne havde købt et parti totalt forældede radioer hjem og monterede dem i deres biler. Meget muligt. 😉

  Hvis din radio nogensinde går i stykker, så har min far faktisk stadig en 1984 Wartburg stående bagerst i laden -med præcis den radio monteret. Så sig blot til. 😉

  Claes

 • Nicolai Klingenberg

  @Claus og Claes: Herlige historier – og tak for Info og links. Claes dukker snart op her på bloggen med hans vogn og musik. Claus, du er også mere end velkommen. Send gerne en mail. Ps Rod Stewart og en rød Lamborghini kan næsten ikke blive mere sexy. ;0)

 • Lars Christensen

  The Spencer Davis Group – Keep on Running fra 1966.

  http://www.youtube.com/watch?v=H6LVI1gDswg