Home Gæstebloggere Opskriften på succes i New York – Ulrik fra VIA NYC giver sine bud

Opskriften på succes i New York – Ulrik fra VIA NYC giver sine bud

by Nicolai Klingenberg

Er du glad for New York? Så er vi to – og med garanti mange, mange flere. Har du til tider drømt om at prøve lykken i New York, så er vi også to. Men hvad skal der til? Og hvad er der plads til “over there”. Jeg kom i kontakt med en rar gut, Ulrik, der ikke bare bor i New York, men også hjælper folk, der vil frem i byen. I dag får du hans tips – og et par insidere…

Ulrik - manden, der står bag VIA NYC Agency, og som ved et og andet om den store by.

Ulrik –  hvornår forlod du Danmark til fordel for New York. Og hvorfor?
– Jeg kom faktisk fra Danmark til NYC via London, hvor jeg boede i fem år. Jeg havde været turist et par gange i NYC inden da og blev grebet af den energi, der var og er i NYC.

Men hvad er det helt bestemt du laver?
– Mit agentur VIA NYC er bindeledet imellem danske firmaer og alt, hvad byen NYC har at byde på indenfor den kreative verden. Via mit netværk, som jeg har opbygget igennem de sidste 15 år, kan jeg sætte dig i forbindelse med byens bedste fotografer, stylister eller andre personer af interesse. VIA kan lave research på dine vegne, samt optræde som din sparringspartner, når du ikke selv kan være til stede.

Du kan altså hjælpe folk, som har the American – eller the New York – dream om at komme i gang “over there”. Hvad er den største fejl, dansken begår, når han eller hun prøver lykken derovre?
– Det er at komme uden “penge i lommen”. NYC er en utrolig dyr by at opstarte noget som helst i. Man bliver simplethen nødt til at investere penge for at tjene penge. En anden fejl er, at mange tror, man kan sidde hjemme i DK og Google sig frem. Den går ikke. Der har du brug for en som mig, der kender byen og kan lave de vigtige introduktioner.

The Champagne Bar - stedet til Champagneskål. Findes på Plaza Hotel.

Hvad er danskernes fordele i New York?
– Jeg vil sige, at de fordele danskerne kommer med, er deres trang til at opleve NYC og lysten til at komme ud og opleve storbyen. Ligeledes at de kender sproget så godt. Desuden synes jeg i det hele taget, at danskere er meget rejsedygtige og begår sig godt i udlandet.

Hvad skal enhver mand vide om New York?
– At det er en super hård by at bo i, og at mindst 1/3 af ens løn går til huslejen. At NYC ikke er specielt Amerikansk. At New Yorkere egentlig er ret flinke og imødekommende, men at de også kan være lidt overfladiske -men du kan godt komme i dybden med dem.

Hvordan gør man – som dansker – bedst indtryk på New Yorkerne, når man vil netværke, jobbe og slå sig ned i byen?
– Jeg tror, det er det samme som i de fleste byer: Man skal have et godt op opdateret CV, som kan gøre et godt indtryk på en eventuel arbejdsgiver. Man skal også have sine papirer i orden, det vil unægtelig gøre det nemmere for arbejdsgiveren. Når det drejer sig om  at slå sig ned og finde bolig, så skal man have “good credit” eller “credit history” for at kunne lægge en ansøgning ind på en lejlighed. Og det har de fleste danskere ikke, så derfor skal man være parat til at betale op til seks måneders husleje i depositum som garanti.

Hvilke typiske danskerfænomener er no go’s i New York?
– Det at omtale janteloven er jo i sig selv typisk dansk og lidt passé i 2011. Men man skal huske at lægge drikkepenge, når man går ud! Så får men bedre service og næste drink bliver en del stærkere! Dansk humor er nok heller særlig nemt at oversætte til amerikansk humor, så der kan man ofte træde i spinaten.

Her får du den bedste bøf: STK i Meatpacking.

Er der et marked, man ikke skal satse på i New York?
– Det kommer an på, hvad man tilbyder og ens baggrund. Hvis man er dygtig og har et succesfuldt reklamebureau i DK, er der ingen grund til, hvorfor man ikke skulle konkurere i NYC, hvis man har blod på tanden. Men nej, der er aldrig noget, der er mættet i NYC – der kommer altid nye til, da der altid er nogen, der rejser igen uden held 😉

Hvis man har idéen, og du har kontakterne, hvor hurtigt kan man så komme på plads? Der er jo noget med arbejds- og opholdstilladelse?
– Hvis man har pengene på lommen, som jeg sagde før, og tålmodigheden til det Amerikanske immigrations cirkus, vil jeg sige et år eller to. Og ja, du skal have arbejdstilladelse.

Hvad er det lige, der tænder dig ved byen?
– Energien! Uden tvivl! Den er ikke den samme som for eksempel i 1990’erne. Men også fordi NYC er så kompakt, så mærker man det meget mere. Skøre mennesker på gaden, der gør lige nøjagtigt, hvad der passer dem. Den store gryderet af forskellige folkeslag og kulturer, der bor op og nedad hinanden, finder man heller ikke andre steder i verden. Det er ret intenst på den gode måde.

Hvilke personlige egenskaber er guld værd i NYC?
– Tålmodighed og stædighed, samt at kunne fungere og arbejde under stress.

Hvad mangler New York?
– NYC har alt!

Freemans Sporting Club - her kan du ekvipere dig som mand.

Og hvad skal enhver dansker tage med sig, når turen går til New York?
– En mobil der virker i USA, et pas der er gyldigt, tøj i lag (NYC er både rigtig varmt og koldt), en god sans for humor, et kvikt sind, og HUSK altid at kigge op – NYC mest fantastiske arkitektur findes højt oppe på de fleste bygninger.

Hvad byder din kommende uge på af spændende input?
– Jeg skal til Brooklyn og spise på La Esquina’s nye sted derude. Jeg skal på Fire Island, et fantastisk feriested med et par fra byen. Skal også til åbningen af en vens udstilling i SoHo og muligvis et smut til Montauk, et surfersted for enden af Long Island.

Ulriks insider tips til New York
Ingen Q&A uden et par tips til New York fra en mand, der selv bor i byen og dermed burde vide, hvad der er værd at gå eller tage en taxa efter. Here goes:

Hvor er det bedste sted at drikke Champagne?
– The Champagne Bar på Plaza Hotel.

Og hvad med burgeren?
– Shake Shack (der ligger flere rundt om på Manhattan)

Hvor går man ikke galt i byen, hvis man er på jagt efter en natklub?
– Clubber Down i kælderen på Chelsea Hotel.

Hvor ekviperer man sig godt?
– Uhaa der er mange, men Freemans Sporting Club, Lower East Side

Hvis man ikke er til de gængse turistattraktioner, hvad kan du så anbefale udover ovenstående?
– At tage til Brooklyn og oplev et andet NYC; Cobble Hill, Borum Hill, Williamsburg.

Hvad er the talk of the town i øjeblikket?
– I am!

Den bedste bøf – hvor får man den?
– STK i MeatPacking distriktet. (Der er også adgang til tagterresse)

Hvor slapper man allerbedst af i New York – og svarene The Highline og Central Park duer ikke. Vi skal have insiderviden.
– NYC er ikke et sted man slapper af…

I underetagen på Chelsea Hotel, kan du gå i byen, hvis du spørger Ulrik.

Vil du vide lidt mere? Så kan du tilmelde dig VIA NYC Agency på Facebook her.

Og lige et nummer at slutte af på, som vel siger det ganske fint.

You may also like

5 comments

Andreas Duus 31. august 2011 - 12:49

Super fedt interview!

Reply
Martin Kaufmann 1. september 2011 - 07:06

Spændende gut… og fint interview 🙂

Reply
Jacob V 2. september 2011 - 11:24

Super duper lækkert interview!

Reply
Brian Haagh 4. september 2011 - 20:47

Bulls Eye! NYC 4 EVER!

Reply
Knut Nägele 17. august 2012 - 10:46

Vi har skrevet en insiderguide til New York ved at spørge New Yorkerne på gaden:

De lokales insidertipsguide i New York

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.