Home Kort - men godt Lynguide til nytårsaften

Lynguide til nytårsaften

written by Nicolai Klingenberg 31. december 2011
Pin It

I aften er det nytårsaften – nogle kalder det amatørernes fest, andre kalder den bare nytårsaften. Jeg har nedfældet et par tips til aftenen, som du måske vil finde nyttige.

Vi nærmer os klokken 24...

1. Påklædning – gør noget ud af dig selv. Smoking er optimalt, kjole og hvidt er ekstravagant og jakkesæt er minimum.

2. Undgå skærf til smokingen – og i særdeleshed de kulørte, som matcher en buttefly med mindre du har et aftenjob som konferencier hos Cirkus Arena.

3. Bærer du smoking, bør udskift bæltet med seler, hvis buksen er list stor.

4. Butterflyen skal selvsagt være en selvbinder.

5. Springer du i et jakkesæt, så bør du være festlig i halsen – bind et slips eller en kulørt butterfly om halsen. Et hvidt lommetørklæde udmærker sig til brystlommen.

Således kunne det også se ud - jakkesæt med butterfly. Foto: Martin Kaufmann

Bonus! Se herunder, hvordan du nemt binder et slips. Forvent elegant kvinde.

Alexander Olch — Knot Yourself from Alexander Olch on Vimeo.

6. Lad kuløren på bæltet og skoene være den samme. Bærer du ur med rem, bør denne farve også matche kuløren på sko og bælte.

7. Ure med lænke bør matche eventuelle manchetknapper på materialedelen.

Et udsnit af sidste års ekvipering. Den gamle Sub savnes efter salget.

8. Champagnen skal helt korrekt ikke sige pop, men sukke let, når du skruer proppen af – hold igen, når du åbner den.

9. Når du åbner Champagnen, holder du på proppen og drejer flasken. Ikke omvendt.

10. Reflekter gerne kort over året, der gik, men udgå at bryde ud i anklager om et og andet.

11. Når du sider ved bordet, så husk din borddame – hun sidder til højre for dig. Involver gerne oversete gæster omkring dig i samtalerne.

12. Når der skåles, bør du løfte glasset, kigge rundt på de andre, drikke, og dernæst kigge de andre i øjnene igen. Dernæst sætter du glasset.

13. Har du formaliabuksen på, kan du med rette rejse dig, når din borddame forlader bordet – og rejse dig igen, når hun kommer tilbage. Hjælp hende gerne ned på plads.

14. Husk, at smide Champagne på køl i god tid – den bliver hurtigt for kold, hvis du stiller den udenfor – en god temperatur i min bog er omkring 12 grader.

Is kan køle fint - men forsøg at holde øje med temperaturen.

15. Er du til krudt og kugler, så husk beskyttelsesbriller.

16. Er du single og til uforpligtende sex, så husk beskyttelse.

17. Send en kort hilsen via telefonen til dem, du holder af og som ikke er til stede – det være sig alt fra familie til venner i udlandet.

18. Er du inviteret ud, bør du huske en værtsgave. En blomst, en flaske vin eller lignende er glimrende.

Hvad skal du i aften?

Pin It

You may also like

 • Jimmy Poulsen

  På de fleste selvbindersløjfer kan man justere længden så den passer til ens egen halsstørrelse. Det bør man efter min mening altid gøre, så undgår man nemlig at der er et gab på en cm. eller to mellem skjorte og sløjfe, det ser jo fjollet ud….

  /Jimmy

 • Falkentoft

  Hmm. Jeg er endnu ikke stødt på en smoking med bælte – og det bør der da absolut aldrig være – eller er jeg igen gammeldags? Dejlig kommentar med skærfet. Jeg har aldrig selv brugt det – det er bare for “meget”.

  Hos mig skal holdes en rigtig herlig nytårs-aften – med nogle rigtig dejlige bobler.. Billeder kan følge. 😉

 • Anonym

  Ha ha! Ja, den kan justeres – nu er det dog ikke min sløjfe, jeg er monteret med, men næste butterflyfoto, du ser, vil sidde HELT i skabet. Godt nytår.

 • Anonym

  Jeg har set det – ikke ofte, men det er spottet. 🙂 Du sender bare billeder – godt nytår, Falkentoft.

 • Morten Baaner

  Hvad er holdningen til at bære vest under jakkesæt?

 • Anonym

  Det er i min verden meget elegant – men det kræver noget om halsen også. Slips eller mere skævt med en butterfly! Do it. 🙂

 • Falkentoft

  Vest er fint til jakkesæt. Men til smoking synes jeg det er upassende. Det er dog populært i nogle kredse, lande eller områder. Snakker vi smoking holder jeg på: Intet udover jakken, buksen(uden bælte), en skjorte med “almindelig” krave(ikke knækflip), kalvekrøs og skjulte knapper og en butterfly – mest korrekt i sort, men andre farver kan fungere hvis man er til lidt spas. Min bliver nok hvid i år – men intet er sikkert… 😉

 • Anonym

  Enig – jeg tog det for givet, at vesten var ment til jakkesæt. 🙂 Happy 2012!

 • Falkentoft

  Husk i øvrigt også at en tør champagne, brut, ofte er alt for tør at drikke til kransekagen. Man ødelægger både oplevelsen af kagen OG champagnen. Vælg hellere end sødere version, som f.eks demi-sec. Personligt drikker jeg ikke de “gode” champagner til kransekagen – jeg synes ofte noget billigt sødt pige-vand som f.eks Asti er bedre til den slags sukker bomber. Champagnen er tit bedst for sig selv – eller ligefrem til maden, synes jeg. Nå – nu skal jeg snart hjem fra arbejdet – og feste igennem.. HAPPY NEW-YEAR!

 • Steffen

  Teddy og jeg skal være der hjemme og sidde og ryste af skræk.

 • Jacques

  Det ser jo for dumt ud med folder på franske manchetter, der i øvrigt er voldsomt vidde.. Men hver sin smag.

  “…med mindre du har et aftenjob som konferencier hos Cirkus Arena.” – en formulering der drager stærke associationer til Blærerøven..

 • Anonym

  De er i hvert fald store – det kan jeg se. Den skjorte er i øvrigt fra sidste år, men det ændrer jo ikke på størrelsen. En anden var i brug i år. Cirkus Arena? Det var “noget”, der faldt mig ind – jeg stjæler ikke andre folks formuleringer, så det beklager jeg, hvis det skulle være tilfældet.

 • Rasmus

  Perfekt tjekliste!