Home Ure Longines Conquest fylder sixty og fejrer det med limiterede ure

Longines Conquest fylder sixty og fejrer det med limiterede ure

by Nicolai Klingenberg

For 60 år siden sendte Longines en ansøgning. Denne omhandlede ønsket om et patent i forbindelse med deres Conquest serie. I bund og grund handlede det om at tage patent på navnet, og i dag fejres de seks årtier med en række limiterede ure.

Det er da slet ikke så tosset det her - og med en "original" dressy størrelse på 35 millimeter

Det er da slet ikke så tosset det her – og med en “original” dressy størrelse på 35 millimeter

I nyhedsskrivelsen fra Longines lyder det, at Conquest serien blandt andet blev kendt for at blive brugt til beregning af hastigheden, når Atlanten skulle krydses. Om det var i båd eller fly, kunne jeg dog ikke læse mig frem til. Til gengæld fik jeg fremtryllet en “vintage annonce” for dagens jubilæums ur.

Annonce, hvor der desuden gøres opmærksom på de to forskellige "sejl" fra bagkassen. Øverst er det sejlet for stål og nederst for 18 karat guld

Annonce, hvor der desuden gøres opmærksom på de to forskellige “sejl” fra bagkassen. Øverst er det sejlet for stål og nederst for 18 karat guld

Longines har en del Conquest ure i deres nuværende kollektion, men jubilæumsurene adskiller sig fra de andre ved ikke at have datoangivelse på skiven. Og derudover ved at være limiterede ure. Conquest er desuden skrevet på skiven med den originale skrifttype – forvent derfor “swung” og en typografi, som minder om datidens fornemme håndskrifter, som ungdommen (mig selv inklusiv) langt fra mestrer i dag.

Gult guld med guldbelagt skive

Gult guld med guldbelagt skive

Du får i øvrigt lige en film her om Longines. Tryk på trekanten, og bliv klogere.

 

Vi tager da lige et kig på en ældre sag – med svært patineret skive i øvrigt.

En gammel Conquest, som muligvis kunne være fra 60'erne. Eller deromkring.

En gammel Conquest, som muligvis kunne være fra 60’erne. Eller deromkring.

Der findes varianter i både gult guld (to versioner, hvor skiverne er forskellige), rødguld og stål, og guldmodellerne er limiteret til 60 eksemplarer, mens der venter 600 eksemplarer i stål. Jeg har desuden erfaret, at uret måler fine 35 millimeter i diameter. Det er muligt, at alt er større i dag, men jeg tager hatten af for, at Longines holder fast i det klassiske, når nu man laver en jubilæumsmodel, som hylder det originale. Forvent også mekanisk urværk med automatisk optræk og en sort alligatorrem som prikken over i’et.

Guldt guld med lys skive

Guldt guld med lys skive

Det blev også muligt at få fremtryllet et scan af den oprindelig patentansøgning til Swiss Federal Intellectual Property Office, som fandt sted i maj måned for 60 år siden. Bevis? Det får du her.

Ansøgning - endda fra maj, så vi er i samme måned!

Ansøgning – endda fra maj, så vi er i samme måned!

Find My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.