Du er ganske sikkert bekendt med, at sommeren – og foråret med lidt god vilje – er sæson for rosé. Skal det være ekstra særligt eller halv-dekadent, så kan du opgradere til rosé champagne. Og om en sådan skal det handle i dag. Du får også et forskningsresultat, som du måske har set overskriften på, men som i den grad er godt nyt.
Fra tid til anden er jeg en heldig karl, og jeg følte mig da også sådan, da muligheden for at smage på en flaske Moët Nectar Impérial Rosé bød sig, da en flaske ankom til matriklen. Uheldigvis var jeg ikke hjemme, men jeg kunne gudskelov køre til et pakkeboks af en art, hvor jeg ved en let fiflen med en trykskærm fik en låge til at poppe op i bedste TV-bingo stil. Dernæst hjem. Flasken på køl. Og et par dage efter to gæster til middag, så vi i alt var fire. Nyttig viden? Nej, men du flød tastaturet lige så godt.
Da jeg så navnet på flasken anede det mig, at den ville være sød. Dels på grund af ordet “Nectar”, men primært på grund af definitionen demi-sec. Det er altid sødt. I det til flasken hørende informationsskriv, var der ingen forlyden om dosagen i flasken, hvorfor jeg smuttede en tur på internettet for at finde et tal. Dosage er for en god ordens skyld angivelsen af den mængde sukker, der findes i flasken, og i dette tilfælde er vi oppe på 45 gram pr. liter. Det er en del. Og nok i overkanten til min smag, men nu var der jo gæster til stede. To piger endda. Flasken var i øvrigt en gave fra Moët Hennessy, som på ingen måde havde bedt om omtale. Så er det på plads.
Jeg har tidligere udtalt min begejstring for champagne med lavt sukkerindhold eller for den sags skyld “sukkerfri”, og jeg befinder mig så absolut stadig i den lejr. Er du kvinde eller mand med hang til det sødlige, vil jeg så absolut gætte på, at du bedre vil kunne lide Moët Nectar Impérial Rosé. Den dominerende sag i næsen og munden er røde frugter – jeg tænkte faktisk jordbær. Druesammensætningen skal du heller ikke snydes for: Pinot Noir (45-55%), Pinot Menuer (35-45%) og Chardonnay (5-10%). Det siges, at frugtsmagen oftest relateres til Pinot Meunier, hvilken så overrasker lidt i dette tilfælde, hvis man gør sig i procenter.
Og så var der noget med en “tricky” overskrift omkring demens. Det britiske universitet, University of Reading, har forsket sig frem til, at champagne har et indhold af fenoler (det er nogle kemiske stoffer – nok om dem), som er med til at stimulere et og andet i hjernen, som – kort fortalt – kan være med til at modvirke demens. Og nej – du, kan ikke “nøjes” med hvidvin. Det kræver champagne for at få de herlige fenoler til hjernen. Hvem der har finansieret denne forskning, ved jeg dog ikke, men nyheden afrunder med, at et til tre glas champagne om ugen skulle være alle tiders. Plus det løse, hvis du spørger mig. Med den glædelige nyhed er der kun en ting at sige, og gerne som den herlige levekvinde Bubbles Devere udtrykker det herunder…
En flaske Moët Nectar Impérial Rosé står i 449 kroner, og omend den er en anelse for sød til min tand, så skal du vide, at den kan fås hos udvalgte vinspecialister, men også hos Coop.
Bliv bedre til at huske på My Pleasures Facebookside