Denne historie er en blanding af flere ting – venskaber, oplevelser, lette branderter, lidt forretning, mad og et fast element i tilværelsen. Den oprindelige tanke var at smide et fotografi på Facebook af en anretning med morgenmad røræg, men det virkede lidt tamt. Der er nemlig mere i det end som så.
Jeg har det med at komme på Madklubbens matrikler, og i særdeleshed på Bistro Royal. Stedet ligger drøncentralt på Kongens Nytorv, det er som oftest nemt at få et bord, og så er det uformelt. Servicen er ydermere i top og priserne fine. Det var det praktiske. Det næste – og vigtigste – er den stemning, der hersker på Kongens Nytorv matriklen. Det er lidt som at komme hjem til nogen, man kender. Jeg kender da også den dynamiske duo i form af Bertelsen & Petter, og med tiden er den rare Mads Gramkow også blevet en fin bekendt.
Jeg har skrevet talrige indlæg om konglomeratets matrikler, og den første sag kom faktisk online for over fem år siden. Det skyldes, at jeg har haft et par års skolegang med Nils Petter – og da jeg etablerede denne side, var han flink til at se mulighederne. Og jeg var flink til at troppe op med det lille sorte (det kaldte han mit daværende kamera).
Det, jeg gerne vil frem til, er, at gutterne – og deres über boss Anders – har formået at banke et sted op, hvor man altid kan kigge forbi. Og føle sig velkommen. Og nu også fra morgenstunden. Det forholder sig nemlig således, at man kan få sig lidt mundgodt i form af røræg med trøffel (og meget andet), i og med at morgenmad nu er en realitet på kortet. Omend jeg har nogle rigtig fine relationer til stedet, så tør jeg æde min gamle soklet på, at du vil blive hilst mindst lige så velkommen – uanset om det er første eller ottende gang, du kigger ind.
Det handler slet ikke om at være københavner smart-i-en-fart og en del af en lukket kreds. Det handler om at føle sig velkommen og blive serveret for en oprigtig service – dernæst er det valgfrit, om man vil mingle løs og blive en ven af huset eller “nøjes” med at være kunde.
I og med at jeg driver min egen virksomhed, og jeg er den eneste i denne, er det virkelig rart at jeg kan slå mig ned og slupre en kop kaffe eller mæske mig i en let omgang røræg (ret beset indeholder røræggene fløde…) fra de halv-tidlige timer i godt selskab. Jeg ved, at holdet har haft en agenda for øje med Kongens Nytorv: Det skal være et sted, hvor du føler dig velkommen. Og hvor du kan komme hele dagen. Det er lykkedes. Og det er jeg glad for. Et stamsted er ikke noget, man sådan lige finder eller får. Jeg har to. Og dette er det ene.
Bliv stamgæst hos My Pleasure her