Home Pindemadder Congo blev til Kliché, som blev til Restaurant Otto

Congo blev til Kliché, som blev til Restaurant Otto

written by Nicolai Klingenberg 15. december 2015
Hold da helt hummer...
Pin It

En julefrokostinvitation rullede ind. Den blev jeg mægtig glad for. Blandt andet fordi jeg er selvstændig, hvilket kan gøre en julefrokost en anelse ensom – jeg kunne naturligvis skifte kostume undervejs og give den som receptionist, postansvarlig, IT-elev og fotograf, men det bliver aldrig helt det samme. Derfor var glæden som nævnt stor, da jeg blev inviteret med til Restaurant Otto, hvor Linde Werdelin havde booket bord…

Dette foto skulle lige rettes en smule op før publicering.

Dette foto skulle lige rettes en smule op før publicering.

Ret beset var vi først på det forhenværende Custom House, som nu har ændret koncept, ejer og indretning. Vi entrerede førstesalen, hvor Debbie Sledge fra Sister Sledge tog min jazzklub-mødom i selskab med Niels Lan Doky trio. Sikke en oplevelse altså. Den havde jeg nødigt været foruden – og jeg kan ikke afvise, at jeg gerne vil jazzes up igen. Men nok om det – vi skal jo ud at spise, hvilket bringer mig hen til “noget forhenværende”, for efter jazz kommer middag, og her gik turen til Store Kongensgade 34.

Fantastisk jazzoplevelse på The Standard

Fantastisk jazzoplevelse på The Standard

Hvis du mindes at have stødt den på adresse før i restaurations-regi, så mindes du rigtigt. Congo har ligget her, og det samme har Kliché – om tredje gang er lykkens gang, skal jeg ikke kunne sige, men jeg skal da krydse alt, hvad jeg kan for ejernes skyld. Disse står i øvrigt også bag restaurationer som Pluto, Retour, Gorilla og Barbie.

Simpelt, men fint.

Fra Congo tiderne

Det hele er blevet lidt mere åbent og lyst. Det skete vist allerede i forbindelse med Klichés overtagelse, som dog ikke varede evigt. Jeg vil mene, at idéen med dette mere åbne look er alle tiders. Dels for at tiltrække lidt forbipasserende, men også for at gøre det muligt for dele af de spisende at kunne følge med i udelivet.

Det er muligt, at glasset blev fyldt lige rigeligt, men jeg vil mene, at dette foto ikke kommer helt til sin ret. Der er fin stemning, men stedet er altså hyggeligere.

Det er muligt, at glasset blev fyldt lige rigeligt, men jeg vil mene, at dette foto ikke kommer helt til sin ret. Der er fin stemning, men stedet er altså hyggeligere.

Nuvel. Vi skal have mad, og vi lægger ud med en omgang ceviche. Jeg må tilstå, at jeg ikke havde i sinde at skrive om restaurationen, da der egentlig var tale om en festlig uformel aften, men jeg kunne nu heller ikke lade være, da anretningerne kom til bordet. Fisken, som jeg ikke erindrer arten af, var piftet flot op med grape – en anelse for meget til min smag. Friskheden kunne man dog hverken tage fra grape, fisk eller pynt.

Lime med ceviche...

Grape med ceviche…

Næste basse kommer til bordet, og her handler det om en lobster roll. For pokker den går rent ind. Smusji, velsmagende, cremet og med – hvad jeg vil vurdere – en hummer af fin kvalitet. Tilberedningen har i hvert fald været hummerens sidste rejse værdig. Den halv-fede servering får bid fra en omgang chilistykker, som går under navnet piquillios, hvis man kigger på menuen.

Hold da helt hummer...

Hold da helt hummer…

Vi får faktiske mere, men først falder jeg i samtale med en tjener, som overrasker mig, da han kan berettet, at stedet også før sig i morgenserveringer. Fra klokken 8 til 15 er der alskens fristelser på morgenkortet, og er du til den traditionelle røræg-pølle-kliché, skal du søge andetsteds. Det glæder mig faktisk. Mere bonus? Det kan du tro. Fra klokke  16 til 18 er der muntre stunder for de østers-glade: Halv pris på Hellerup-sneglene, som skaldyret også kan benævnes. Du får dermed seks østers for 75 kroner, 12 for 150 og 24 for 300. Sådan.

Dags-agendaen

Dags-agendaen

Og så tilbage til endnu en servering. Vi skal have iberico gris med palmekål. Er du tovlig for en flot stegning og dertilhørende stegeskorpe/fedtkant, der følger med. Grisen går rent ind, og jeg kunne nemt have tiltusket mig af det hele. Fordi portionerne er for små? Næh. Du vælger mere end én servering, og størrelserne er selvsagt tilpasset denne tanke. Jeg kunne bare fint have spist mere, grundet den gode smag og tilberedning. Mindre grape i cevichen dog. Tak.

Ridset gris

Ridset gris

Mit næste besøg har jeg tænkt skal være i dagtimerne. Enten til østers-kalas eller til en omgang morgenspise. Måske begge dele – på to forskellige dage. Afslutningsvis et par stemningsfotos fra en alle tiders julefrokost og aften.

Vi nød i den grad denne Sancerre, som - ganske morsomt - blev omdøbt til Sankærre.

Vi nød i den grad denne Sancerre, som – ganske morsomt – blev omdøbt til Sankærre.

Et godt selskab

Et godt selskab

Restaurant Otto ligger som skrevet i Store Kongensgade 34. Der er åbent i hverdage fra klokken 8. I weekenden fra klokken 10.

Rul din hummer ud på My Pleasures Facebook side

 

Pin It

Related Articles