Home Living Erik Bagger Furniture – en designer har fået flere ben at stå på

Erik Bagger Furniture – en designer har fået flere ben at stå på

written by Nicolai Klingenberg 14. januar 2016
Pin It

Netop nu – og til og med i morgen fredag den 15. januar – løber Northmodern af stablen. Det er tredje gang, at messen løber af stablen, og den er dermed et forholdsvis nyt initiativ. Messen har besøg af en lang række bolig- og møbelrelaterede designbrands, som alle har afsæt i det skandinaviske. Jaså? Netop.

Lidt af det nye - og en vissen palme af en art. Det er dog møblerne, det skal handle om

Lidt af det nye – og et vissent træ af en art. Det er dog møblerne, det skal handle om

I år er der kommet en ny, dansk udstiller til. Han hedder Erik Bagger. Er det ikke ham, der har designet en lang række glas? Jo. Men nu har Erik også trådt ind på møbelmarkedet. Det er i øvrigt et projekt, jeg har fulgt fra sidelinjen gennem et års tid – plus minus. Og fra tid til anden i øvrigt.

Sig hej til Erik Bagger. Enten her eller i virkeligheden på Northmodern

Sig hej til Erik Bagger. Enten her eller i virkeligheden på Northmodern

Som jeg husker det, begyndte det med en dialog med en nabovirksomhed til Erik Bagger, som gjorde sig i møbler. Samtalen skulle have gået på design og møbler, og den samtale satte så nogle tanker i gang hos Erik. I de kommende dag børstede han notesbloggen af og begyndte at slå nogle streger. Det tegnede godt, og Erik ligeså, for skitserne blev modtaget vel af de personer, som så sagerne.

Et udsnit af stolesortimentet

Et udsnit af stolesortimentet

En par prototyper kom til verden. De blev granset. Og de blev forbedret. Nogle møbler blev taget ud – og andre kom til. Nu skriver vi januar 2016, og hvis du lægger vejen forbi den føromtalte messe, kan du selv se på sagerne.

Miljø-skud

Miljø-skud

Samlet set er der skabt 42 møbler, som samlet set giver 162 variationer. Det skyldes valgmuligheder udi stel, stof og “fødder” på for eksempel stole, og du kan blive indehaver af en Erik Bagger Furniture kreation, hvis du har 1.695 kroner – den dyreste sag i sortimentet koster 49.995 kroner.

Detalje-orinteret designskud

Detalje-orinteret designskud

Men hvordan kan man nu gå fra glas til møbler? Det kan man blandt andet ved at involvere endnu en designer, og hun hedder Caroline Bagger. Hun kommer fra Brasilien og har været i firmaet siden 2013. Hun kan sin ergonomi og kvalitet, som der selvsagt er lagt stor vægt på. Man vil således:

…blive blandt de bedste inden for ergonomisk design af høj kvalitet. Gennem nøje udvalgte materialer der omfavner både æstetik og komfort introducerer vi en balanceret kollektion af lounge stole, borde og barstole for blot at nævne en håndfuld.” Sådan lyder det nemlig i den første presseskrivelse fra det seneste skud på stammen i Erik Baggers designhus.

Middag eller møde for fire

Middag eller møde for fire

Min favorit? Det er Curves Chars Two stolen med stålstel og cognacfarvet læder. Den ser således ud.

Favoritten - og gerne til spisebordet

Favoritten – og gerne til spisebordet

Firmaet vil ikke kun satse på de private, men i særdeleshed også kontraktmarkedet. Det er i øvrigt ikke fremmed for de andre designgrene i Bagger-regi, eftersom husets glas blandt andet har fundet vej til mere BTB-relaterede matrikler, som ret beset lyder mere sexet, når de listes ved rette navn – et sådant tilfælde, der er værd at fremhæve, lyder MoMA i New York.

Sofa til to, stol til en og bord til alle (tre)

Sofa til to, stol til en og bord til alle (tre)

Som det ser ud nu, kan du altså tage til Nortmodern i Bella Center, hvor du kan prøvesidde, mærke på stofkvaliteter (her arbejder man sammen med tekstilguruer fra Kvadrat) og snuse til læder. Du kan læse mere om messen her

En af de mørkere sager

En af de mørkere sager

Falder du pladask for en sag, skal du – for tiden – forvente en leveringstid, som ligger på mellem fire og tolv uger. Når du ikke til messe, så kan du kigge videre i det virtuelle univers på Erikbaggerfurniture.com

 

Pin It

You may also like