Home Pindemadder Web-tv: Den med Andreas Bagh fra Marchal

Web-tv: Den med Andreas Bagh fra Marchal

by Nicolai Klingenberg

Midt på Kongens Nytorv troner Hotel d’Angleterre. Således har det været i noget nær et kvart årtusinde, og gennem tiden har godtfolk både spist og boet flot på hotellet. I morgen – den 1. juni – tiltræder Andreas Bag officelt som køkkenchef hos Restaurant Marchal. I den anledning var en udvalgt skare inviteret til spisning. Jeg tog kameraet med for at interviewe den dygtig mand…

En flot aften skal i sving...

En flot aften skal i sving…

Omend Hotel d’Angleterre har fem flotte stjerner hængende over sig, så skal du vide, at man fint er velkommen på stedet. Enten for at drikke en kop te eller kaffe, et glas vin eller champagne – eller for at spise en middag i Restaurant Marchal. Restaurantens bar, som ligger lige inden selve restauranten kan i øvrigt også diske op med lette anretninger.

Krug forfriskning og velkomst...

Krug forfriskning og velkomst…

Andreas med gæster...

Andreas med gæster…

Nå. Vi skal hilse på Andreas Bagh. Han kommer her.

Middagen? Den var sublim. Det ord er ganske dækkende, men du skal ikke snydes for et par fotos af serveringerne. Som du måske hørte i videoen, så er der fokus på a la carte, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at vælge den helt store gastronomiske tur i gourmet-karrusellen.

Danske blæksprutter med caviar, champagnesmør og agurk

Danske blæksprutter med caviar, champagnesmør og agurk

Hvid asparges fra a la Lammefjorden med lardo, saltet citron og mandler

Hvid asparges fra a la Lammefjorden med lardo, saltet citron og mandler

Pighvar! Aftenens nok bedste servering. Serveret med grønne asparges, tonkabønner og en sauce på hjertemuslinger.

Pighvar! Aftenens nok bedste servering. Serveret med grønne asparges, tonkabønner og en sauce på hjertemuslinger.

Danske hummerhaler anrettes...

Danske hummerhaler anrettes…

Og serveres siden med tomater fra Italien, piment sauce, rød basilikum, lidt vanilje og tabasco.

Og serveres siden med tomater fra Italien, piment sauce, rød basilikum, lidt vanilje og tabasco.

Andreas er tosset med morkler, hvorfor denne ret er en hyldest til svampen. Serveret med spiselige blomster og kålskud samt vadouvan (hvilket mig bekendt er en fransk krydderblanding)

Andreas er tosset med morkler, hvorfor denne ret er en hyldest til svampen. Serveret med spiselige blomster og kålskud samt vadouvan (hvilket mig bekendt er en fransk krydderblanding)

Canard à la presse! Aftenes store overraskelse - apparaturet har levet længe på hotellet, og jeg fik skudt en film med denne laban. Jeg påtænker at vende tilbage til sagen...

Canard à la presse! Aftenes store overraskelse – apparaturet har levet længe på hotellet, og jeg fik skudt en film med denne laban. Jeg påtænker at vende tilbage til sagen…

Vinpause...

Vinpause…

Rosastegt and med hindbær og andelever. Voila!

Rosastegt and med hindbær og andelever. Voila!

Finalen - en jordbærtærte med pistacie, lang peber og fromage. Let kildende og spicy....

Finalen – en jordbærtærte med pistacie, lang peber og fromage. Let kildende og spicy….

Andreas tiltræder i officielt i morgen, onsdag den 1. juni. Jeg ønsker ham alt godt med både potter, pander og gæster.

My Pleasure på Facebook

My Pleasure på Youtube 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.