Home Rejser Den med hulen og Jægerhuset ved Henne Kirkeby Kro

Den med hulen og Jægerhuset ved Henne Kirkeby Kro

by Nicolai Klingenberg

For et par måneder siden gik turen til Jylland for at køre den nye Ford Edge, og på den herlige tur havde vi til huse på Henne Kirkeby Kro. Det var mit første besøg, og jeg skal da lige love for, at jeg havde svært ved at få armene ned. Dog ikke under middagen, men det er en anden historie. I denne skrivelse skal vi se, hvorledes man kan blive indkvarteret.

Det var her, jeg gjorde ophold for natten

Det var her, jeg gjorde ophold for natten

Glem alt om et “hotel” – og de forestillinger, du måtte have dig om et kroophold, for Henne er i en klasse for sig. Du sover eksempelvis i en seng fra Hästens (i nogle af værelserne), lader dig underholde af et TV-apparat fra B&O og tager styrtebad i et absolut lækkert baderum med flot sanitet og ditto fliser.

Håndvask til tandbørstning for to ligger i åben forbindelse med rummet - WC og styrtebad på hver sin side og i separate rum

Håndvask til tandbørstning for to ligger i åben forbindelse med rummet – WC og styrtebad på hver sin side og i separate rum

Dusch

Dusch

En overnatning må nemlig gerne være noget særligt, når man er på besøg på kroen, og læser man på kroens hjemmeside, vil man kunne tyde, at det skal være ”lidt ud over det usædvanlige” og lidt huleagtigt. Og hvilken hule!

Nydeligt...

Nydeligt…

Mit værelse lå med flot udsyn til fri natur, som dog var adskilt af en vej, hvorpå udsigten fra tid til anden blev afløst af en doven, forbipasserende automobil. Det gav en følelse af at være langt fra det meste, men alligevel i centrum for det ypperlige.

Lokal kunst i loftet og teknik fra Struer

Lokal kunst i loftet og teknik fra Struer

Jeg havde fin dobbeltdør, hvorfra jeg kunne træde ind og ud af værelset, og da jeg spadserede rundt i det nærliggende område, hørte jeg pludselig en gedigen snorken. Jeg kiggede mod en nærtliggende bygning, og troede at nogen måtte sove for åbent vindue, eftersom jeg kunne overhøre denne snorken. Det skulle dog vise sig at være to gevaldige svin, som lå og hvilede sig mageligt i deres udhus midt mellem de to bygninger.

Syvsovning i en anden type hule

Syvsovning i en anden type hule

Det viste sig ydermere, at bygningen, jeg kiggede på, også hører til Henne Kirkeby Kro – der er tale om en nyfortolkning af stedet oprindelige jagthytte, som går under navnet Jægerhuset.

Anno 2013

Anno 2013

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet at standarden i denne bygning, men da jeg fik en lånenøgle og trådte ind, var det i hvert fald ikke, hvad jeg havde regnet med at se.

Fordelingsområde til seks værelser samt suite

Fordelingsområde til seks værelser samt suite

I Jægerhuset findes 12 værelser, som blev indviet i juni 2013, da byggeriet stod klart. Der er tale om en nyfortolket udgave af en vestjysk klitgård med fire længer, og her findes seks store værelser og en suite. Om jeg fik nøgler til en suite eller et værelse, ved jeg ikke, men jeg skal da love for, at indretningsholdet havde fået kvadratmeter og budget ad libitum.

Hvad siger du så...

Hvad siger du så…

Der er tale om et dekadent opholdsscenarie, som på en og samme vis er luksuriøst, men stadig hyggeligt. Her er plads til lokalt islæt (jeg gætter på at den udstoppede fugl findes på egnen, omend jeg ikke er ornitolog), sofadepartement, arbejdsstation, bruseafdeling med plads til to, Hästens seng og et særdeles indbydende badekar midt i det hele. Jacuzzi har man gudskelov ikke gjort sig i.

Sofa-halløj

Sofa-halløj

Arbejdsstation

Arbejdsstation

Kunst og udsmykning såvel som designmøbler loves at være dansk, og selve værkerne er ikke handlet tilfældigt, men kreeret specielt til “huset”

Midt i det hele

Midt i det hele

Stilen er rustik og passer flot ind i omgivelserne, og den moderne nyfortolkning balancerer flot mellem det sikre og let vovede, hvis du spørger mig. Skulle du være i markedet for et dekadent ophold? Og fantastisk spise? Nuvel. Herfra kan jeg ikke andet end at rekommandere et ophold på stedet.

Her er vi tilbage på mit værelse, hvor jeg har indfanget udsigten fra bruseafdelingen.

Her er vi tilbage på mit værelse, hvor jeg har indfanget udsigten fra bruseafdelingen.

Hvis du ikke var klar over det, så kan jeg berette for dig, at det er Paul Cunningham, som står bag ror og grydeske i køkkenet, og ham fik jeg interviewet under mit besøg. Se bare her.

My Pleasure kører jagthytte her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.