Home Depeche Mikkel Vigholt Petersen – om en forkert Jimmy, analoge billeder og eks’en

Mikkel Vigholt Petersen – om en forkert Jimmy, analoge billeder og eks’en

written by Nicolai Klingenberg 2. marts 2017
Pin It

Vi skal hilse på endnu en fotograf, som fortæller om sin vej til nuværende ståsted i livet. Det handler også om trommer og fremtiden. Tag vel imod Mikkel Vigholt Petersen.

Mikkel – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg har genopdaget min passion for analoge billeder. Når man arbejder digitalt til dagligt, så er det fantastisk sjovt at gå tilbage til det analoge. Det har en helt anden struktur og feeling i billederne. Det er ren leg, men samtidig er det også lidt teknisk. Man er nødt til at tage stilling til sit foto på en helt anden måde end de digitale, hvor man altid lige kan tjekke resultatet bag på sit kamera. Udover det så går jeg og arbejder på en ny virksomhed med fokus på sociale medier, som jeg kommer til at lancere sammen med min kæreste her i foråret.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Hmm… Av, det var et godt spørgsmål. Redaktionelle mode (editorial fashion) og portrætter, men med en lidt skæv/anderledes æstetik. Jeg kan godt kede mig lidt, hvis det bliver alt for kommercielt, så ofte vælger jeg en anden vej.

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg har spillet trommer i mange år – både som amatør og professionel, men jeg var kørt lidt død i det og følte ikke at det førte det med sig, som jeg gerne ville have. Jeg var frustreret og fortvivlet over min situation og brugte pludselig en masse tid på ligegyldige ting, som ikke gav mig noget igen.

Jeg havde en kæreste, som jeg ikke rigtig kunne kommunikere med, og jeg havde mest bare lyst til at kravle ind i et hul og ikke komme ud igen. Men så en dag læste jeg et opslag omkring foto og det vakte noget i mig. Jeg har altid elsket foto, så her var noget, som jeg virkelig havde lyst til. Så jeg fortalte min daværende kæreste, at jeg ville droppe musikken og læse til fotograf. Hun grinte hånligt af mig og sagde ”Skal du nu også til tage være natklubs fotograf!?”

Kort efter slog vi op, jeg begyndte at tage billeder, og jeg har aldrig stoppet siden.

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg skulle engang skyde nogle billeder af Jimmy Jørgensen til en velgørenhedsauktion. Jimmy skulle være iført en læderjakke, og jakken skulle derefter bortauktioneres. Alt var blevet aftalt igennem en manager, dagen oprinder, og alle på sættet går og venter spændt på at Jimmy skal komme.
Pludselig ankommer Jimmy Colding (fra Zididada). Han er i super godt humør og er klar til at få taget billeder. Der bliver helt stille, og den ansvarlig for skydningen fryser fast, da hun forstår, at der er sket en forveksling. Jeg begynder at grine, da jeg indser, at det er en misforståelse, imens alle andre ligner et kæmpe spørgsmålstegn. Det ender med at alle holder masken og intet siger, vi får taget billederne af Jimmy Colding, men Hr. Jørgensen så vi aldrig noget til.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg tager nok mest billeder for min egen skyld, men hvis andre også kan nyde dem, så er det kun en ekstra bonus. Billeder er en slags kreativ leg, hvor jeg kan dele indtryk og stemninger med andre.

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Når hun er selvsikker og i balance med sig selv. Jeg har helt sikkert fascineret af stærke kvinder, men samtidig så elsker jeg også, når en kvinde bare kan være pjattet og grine af sig selv. Alt behøver ikke altid at være så seriøst.

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Som mand ser man anderledes på kvinder, end kvinder selv gør, og jeg synes, at det giver et andet visuelt udtryk. Om det er en fordel eller ulempe, ved jeg ikke.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Nej, men man skal være nysgerrig og bevidst om, hvad der sker omkring en. Der findes motiver alle steder. Det er blot et spørgsmål om at se dem. Som min mor engang sagde: ”Brug dine øjne” med andre ord. Bliv bevidst om, hvad det er, du ser.

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Enkelte billeder kan blive ved med at fange min opmærksomhed – også selvom jeg har betragtede dem hundredevis af gange før. Det svært at forklare, for det er ikke en enkelt ting, som gør, at jeg vender tilbage til de billede. Det er en helt række af ting, som til sammen skal gå op i en højere enhed.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Det ved jeg simpelthen ikke. Min liste er alt for lang, men måske Tilda Swinton. Jeg synes, hun har en fantastisk udstråling og tror hun kunne være morsom at fotografere. Hun har sådan en magisk blanding af outreret skønhed.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Holde op med at centrere alt i midten og lære dig at bruge det gyldne snit. En god tommelfingerregel er at skyde med hjertet, men redigere med hjernen.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Nu havde det været fedt hvis jeg kunne skrive en masse seje udstillinger eller gallerier, men jeg har faktisk aldrig overvejet at udstille mine billeder. Så mit svar må nok blive online eller i forskelige udenlandske modemagasiner med fokus på editorials, eller på hjemmeside www.mikkelsview.com

aw15 editorial shoot by photographer mikkel vigholt

Tre hurtige til Mikkel Vigholt Petersen:

Hvad byder dit forår på?
– Jeg har en masse ideer, som jeg skal have ud af kroppen (fotograferet) – både digitalt og analogt. Og så har jeg som sagt en ny virksomhed under opbygning, så der er også en del arbejde der.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg tager sjældent billeder med min telefon. Ikke fordi jeg ikke vil, men kameraet på telefonen er i stykker, og jeg har ikke fået taget mig sammen til at skifte telefon.
Men jeg har nogle få billeder, og det her er et af dem. Billedet er taget med min telefon ned igennem en lup der ligger på et analog negativ. Jeg har bagefter vendt det negative billede om til et positivt billede i en app, så jeg får en bedre forestilling om, hvordan mine billeder ser ud før jeg scanner dem. En slags hurtig preview.

Fra telefonen…

Billedet forstiller en model taget til et modeshow med designer Dilara Findikoglu under London Fahion week sidste sommer.

Hvornår har du sidst grædt?
– Jeg kan ikke huske det, men sandheden er, at der ikke skal så meget til, før jeg sidder og snøfter. Jeg vil jo helst ikke indrømme det, men i blandt kan det bare være en youtube video med nogen, som bliver glade eller en film, som ender godt. 

Pin It

Related Articles