Home EkviperingGrej & grooming Really nice things from Strings

Really nice things from Strings

by Nicolai Klingenberg

Da jeg var forbi Franz Jaeger & Me, spottede jeg en serie herlige håndledslækkerier i Henriksens biks. Den omtale fik kreatøren af Strings øje på, og det har hermed ført til lidt mere om den danske kvinde, der står bag de håndknyttede herligheder. Og så har jeg selv fået fingrene – eller håndled om du vil – i et eget eksemplar.

Rød snor møder dødningehoveder i messing – gode sager!

Kvinden bag sagerne hedder i øvrigt Camilla Lehn, og jeg satte hende i elektronisk stævne for at blive lidt klogere på hendes tanker om projektet. Here goes – en lille Q&A, der ganske givet kan gøre dig klogere på Strings og Lehn:

Du er direktionssekretær og markedsføringsassistent til daglig, men smykkedesigner ved siden af – er design en form for flugt fra hverdagen?
Jeg nyder at være kreativ, men har aldrig haft mod eller taget mig tid til at eksperimentere med det. Jeg har længe savnet de mere rå smykker, og i foråret 2007 begyndte jeg at knytte helt simple læderarmbånd med vedhæng i form af små spanske ikoner i sølv eller guld. Der findes nu i alt cirka 32 forskellige designs med indlagte kugler i gulv, sølv, ben, lavasten, ferskvandsperler og senest dødningehoveder! Sidstnævnte er inspireret af Jade Jaggers kollektion med ”skulls” (se eventuelt www.jadejagger.co.uk).

Produktionsapparatet i form af hænder (uden for billedet) samt råvarer…

Nu er der jo en del andre, der også slår sig på knyttede armbånd, men hvad gør dine anderledes? Og kommer du til at udvide sortimentet?
Materialerne købes primært i London, og armbåndene er kendetegnet ved et kvalitetsbevidst materialevalg og en fast, tæt knytteteknik. Her til sommer vil der være mange stærke farver at vælge imellem og lige nu afprøves det at DLC behandle (Diamond Like Coating) kranierne, sål de får en sort, hård overflade. Et nyt råt look.

Det behøver ikke være dystert – de mere feminine sager her bærer også brandet Strings.

Vil du holdet det som hobby, eller går du all in og knytter dig sønder og sammen på Europaplan?
Jeg foretrækker at holde det på det mere personlige plan, hvor jeg selv udfører alt arbejdet, udvælger materialer og har kontakt til brugerne så vidt muligt. Det er vigtigt for mig at følge hele processen og kunne stå inde for det, jeg sætter mit navn på. Og så kan armbåndene gøres mere personlige ved at kombinere materialer og farves efter eget ønske.

Sort og guld – sidstnævnte stammer til tider fra antikke smykker, der bliver brugt i nye kreationer.

For mit vedkommende var det kranierne, der vandt mit hjerte – dem har jeg nemlig ikke set før, hvorimod kugler med alskens glimeteri af ægte og mere similipræget karakter er set i et par år nu. En snor i babyblå eller pink kan give den ultimative kontrast til de kødfri hoveder.

Er du i hopla, kan du købe dit eget eksemplar hos Franz Jaeger & Me (www.franzj.com) eller knytte personlig kontakt med Strings herself på camilla@strings.nu.

You may also like

1 comment

Årsagsrelateret ekvipering – del II | Med klud, pen, blok og blog 23. april 2010 - 09:43

[…] Gap – Strings armbånd som matcher fodtøjet – knyttet af Frk. Lehn, da hun så fodtøjet (her og her finder du andre Strings sager). Klik her for at dele indlægget Hide Sites […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk