Home Pindemadder Værelse 606 med mere

Værelse 606 med mere

by Nicolai Klingenberg

For et par dage siden – sådan cirka – var jeg inviteret til en rejse tilbage i tiden, til de højere luftlag og til gourmetspise. Triosammensætningen fandt sted på Radisson Sas Royal i Hammerichsgade, hvor skønt vejr gik hånd i hanke med et spændende selskab, som bestod af eksisterende såvel som nye forbindelser med relation til finere spise, rejseliv og livsnyderi.

Aftenen blev skudt i gang i det legendariske værelse 606, som også går under navnet Arne Jacobsen Suite. Hotellet med de 22 etager stod færdigt i 1960 efter fire års intenst byggeri, og Arne Jacobsen havde haft en finger med i spillet i samtlige af hotellets rum og værelser, og faktisk var Jacobsens verdenskendte klassikere, Ægget og Svanen, særligt designet til hotellet. Værelses 606 står som det gjorde den gang – med originale møbler, gardiner og badeværelser, og værelset kan i øvrigt bookes og bruges som de resterende.

1960 anno 2009 – de lækre snacks er dog af nyere dato.

En tidslomme med legendarisk design – værelse 606 er synonym for Arne Jacobsen.

Roserne var fløjet ind fra Eucador, hvor John Nevado driver Nevado Roses, som leverer prisbelønnede roser til blandt andet finere hoteller.

I anledning af sammenkomsten, som kosmopolitten og skriverinden Mia Ljungberg Nevado havde taget initiativ til, var der bobler i glasset og tårnhøje, friske ecuadorianske roser til at pirre smags-, duft- og synssans. Efter mingling med mere, gik turen til øverste etage, hvor restaurant Alberto K og køkkenchef Søren Selin ventede med seks, fantastiske retter og ditto vine.

Et godt bud på Købehavns bedste udsigt finder du på Alberto K.

Med en udsigt over København, Øresundsbroen og Sverige var rammerne mere end på plads og alt fra tuntatar til jomfruhummer, vagtler og vildt med friskreven trøffel sendte smagsløgene til tælling på fineste vis.

Friskrevet trøffel på vildt.

En efterfølgende night cab blev nydt i lobbybaren, hvor visitkort og håndtryk blev udvekslet i takt med potentielle tiltag blev planlagt”¦

Tak til alle involverede for en herlig aften.

Book overnatning på www.royal.copenhagen.radissonsas.com – book spisnig på www.alberto-k.dk.

You may also like

1 comment

Royal rundede et halvt århundrede | Med klud, pen, blok og blog 8. juli 2010 - 10:06

[…] og et af værelserne står i øvrigt som dengang – værelse 606. Se bare et tidligere indlæg her. 50 år – and still […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk