Home Pindemadder Spis og ballade med brødrene Berntsen

Spis og ballade med brødrene Berntsen

by Nicolai Klingenberg

Tag en masterplan – før den ud i livet, mød et bump på vejen, og fortsæt med et skuldertræk tilovers for fusentaster. Det er meget kort fortalt traileren til tvillingeduoens eventyr, der nu er blevet til en realitet. Alexander og Jonathan har fået deres helt eget sted – Berntsens Ballade – på Vesterbrogade 68, og her er så sandelig plads til både gourmet, overskud, overraskelser og overordentlig god stemning.

Du kan vælge i mellem bistromenuen og gourmetmenuen, og jeg var så heldig at havne i den øvre etage på ”Balladen”, hvor gourmeten lever sit eget liv. Inden det højere luftlag blev indtaget, var det fortovsstolene der lagde ben til en snack og liflige bobler. Og snacken er naturligvis hjemmegjort – ikke noget med ligegyldige poser, der tømmes i fine skåle – og dyppelsen i bunden er naturligvis hjemmerørt.

Mums med snacks – serveret på tønden. Ja, altså vintønden.

Dogme/håndholdt menu eller aftenens program om du vil. Jeg ville.

Brødrenes roller er i øvrigt – kort fortalt – således, at Jonathan (giver aldrig op, men) styrer køkkenet, mens Alexander er den vinkyndige qua sin uddannelse som sommelier. Resultatet er skønt. Eller nok nærmere fantastisk, og om det skyldes, at de to er nært, nært beslægtet, skal jeg ikke kunne sige, men jeg var absolut imponeret og blev overrasket på smagsfronten, hvor jeg i særdeleshed husker lammefileten med små skovjordbær, men også isen af gedemælk med blandt andet tomat, chokolade og basilikum udvidede min spæde, men stadigt voksende gourmethorisont.

Bioliotekslignende stemning, men restauratørerne gjorde bøger til vin.

Den blå Keld fås er brødrene efter sigende de eneste, der skænker i landet.

Prisen? 700 kroner for syv retter og firehundrede kroner for 4 retter i ”gourmeten”. Dertil kan du vælge en vinmenu til henholdsvis 350 og 700 kroner. Alt i alt fine priser – og i bistroen kan du nuppe en klassisk BB (Bouef Béarnaise) til 185 kroner.

Brask. Nu med klud og blazer i karraffelland.

Der er også lige det med den fabelagtige storytelling – flere af ingredienserne stammer fra brødrenes egen nordsjællandske egn, hvorfor gourmetmenuen også bærer undertitlen ”Min mors have – og lidt til”. Skulle mor være den bedste i verden, må hendes have vel være af samme kaliber.

Service på vej til øverste etage.

Svært mæt blogger med mellemtræt klud.

Find drengenes gruppe her www.facebook.com/group.php?gid=143042295028.

GOURMET MENU
——————–
“Min mors have – og lidt til”
Rød kammusling, syltede gule kirsebær og blommer, blomster, urter, kaffe, “havregrød” og jord.
2002 Clos du Tue-Boeuf, Touriane, Frankrig.

“Klassisk på ny”
Babyblæksprutte fyldt med braiseret oksekød, spæde strandurter og brødskum.
2007 Belondrade y Lurton, Rueda, Spanien.

“Gammel med sprød”
Stegt kalvebrissel, Ron Zacapa 23 anos, karry, kapers og blå kartoffel.
Almecenista Olorosso, Bodegas Lusfau, Spanien

“En hyldest til lammet” x 2
Pocheret lammefilet med jordbær, radiser, skalotteløg og urter fra skovbunden.
Braiseret bolle af lammebov, malt, gulerods jûs, parmesan, hvidløg, små rødbeder, mandelmasse, tørrede frugter og confiteret lammetunge.
2006 Torbreck “The Steading”, Barossa Vally, Australien.

“Tomatsalat”
Gedemælks-is med timian og honing på sprød chokolade, tørrede nicoise oliven, sne af gedeost, tomat piri piri, croûtoner, basilikum og varm olivenolie.
2007 Château de Passavant, Anjou, Frankrig.

“Jerez i Danmark”
Citronpume på daddelpuré, yozocreme, lakrids/hvid chokolade, ristede kakaobrud, valnødder, citronconfit og rød sisho.
Pedro Ximenes, Fernando de Castilla, Spanien

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk