Home Ure Linde Werdelin – I’m loving it

Linde Werdelin – I’m loving it

by Nicolai Klingenberg

For et halvt års tid siden blev jeg indehaver af mit første limiterede ur – og oven i købet et der svært limiteret. Der er tale om Linde Werdelins Hard Black, som kun er lavet i 22 eksemplarer, og da jeg er født den 12. juli, var glæden stor, da nummer 12 var ledig.

Det var landets vel nok største urguru, Kristian Haagen, der via en artikel havde gjort mig bekendt med det danske firma, som i den grad har udfordret den ellers lidt støvede og ganske konservative urbranche. Haagen har i øvrigt selv – mener jeg – fået ”pimpet” sit Hard Black med gult glas.

Det er i øvrigt Jørn Werdelin og Morten Linde, der sammen med deres team af herlige personligheder, som står for hele molevitten, der styres fra London og Ordrup, og firmaet har godt fat i det udenlandske marked – Danmark er dog endnu ikke et af de største markeder, trods fædrelandets væsentlige rolle.

Nå, men jeg har gået med min Hard Black af og til – men ikke voldsomt meget. Årsagen var nok gummiremmen, som aldrig vandt mit hjerte 100 procent, men udbuddet af netop remme er stort og tæller eksotiske materialer som haj- og strudseskind i friske farver. Men herrerne har tænkt videre, hvorfor det er muligt at customize urene, så det unikke bliver endnu mere unikt. Og som sagt så gjort.

Den original Hard Black

Hokus pokus, trylleri og værsgo:

Min Hard Black har fået et helt nyt liv – og jeg er ovenud begejstret.

”Blackie” er blevet åbnet, der er lagt turkis film lige under glasset, og en laserperforeret kalveskindsrem er blevet monteret – efterfølgende er den hårde sorte blevet tryktestet, så uret kan nedbringes på de 300 meter, som det tåler vand til.

Urets helt korrekte navn er i øvrigt Hard Black DLC, og det hænger sammen med, at uret er blevet dækket af et lag kulpartikler. Laget er 1/1000 del af en millimeter tykt, og resultatet er den sorte farve – og en hårdhed der kun overgås af en diamant. Nørdet, men sandt. Processen tager omkring 24 timer, hvor uret bliver bombarderet med kulpartiklerne og vupti – uret er sort og har en overflade, der er tre gange hårdere end stål.

Som en fin lille afrunding på indlægget kan jeg oplyse, at Linde Werdelin for nyligt annoncerede, at der er en Hard Black II på vej – og denne gang i 88 eksemplarer. Der loves en endnu hårdere coating, frække gule timemarkeringer og en gul tråd i remmen. En lækker sag – men jeg foretrækker min egen. Den er sgu fræk. Tak til Issing for kyndig behandling af uret – større artikel følger på et andet medie.

Hard Black II – frække detaljer på rem og skive. Produceret i 88 eksemplarer – du kan skrive dig op på www.lindewerdelin.com, hvor du også kan læse om de andre herligheder.

Du kan i øvrigt nemt bruge en uges tid på at læse dig klog på ure på Haagens hjemmeside, som du finder her: www.timegeeks.dk.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk