Jeg har alle dage været en stor tilhænger af kød – og gerne af den velhængte slags. På grill, på pande med sovs og med sauce. Begejstringen var derfor stor, da jeg slog vejen forbi Bredgade, hvor et forretningsfrokostmøde skulle løbe af stablen. Manden i den anden ende var Hr. Glahn, der blandt andet varetager marketing hos Mash, Umami og Le Sommelier.
Og lad det være sagt med det samme – en bøf er meget mere end en bøf. Også på Mash. Stedet er blandt andet aftager af alt det danske dry aged kød, der bliver fremstillet og ophængt i Danmark. Kødet hænger i 90 dage, og i den periode nedbryder enzymerne kødet, hvorpå bøffen bliver usandsynlig mør og velsmagende.
Indretning er et kapitel for sig – klassiske dyder fra amerikanske steakhouses møder raffinement i form af et vinkort med omtrent 700 ”titler”, private dinning rooms, en sommelier, cocktails og en fræk indretning, som Orbit Design Studio står bag – selv samme designgenier har i øvrigt også skabt Umami og en lang række udenlandske hot spots. Se selv på www.orbitdesignstudio.com.
Der blev talt om alt fra mørhed til potentielle forretningsplaner, og selvom jeg ”kun” røg på en frokostbøf på 200 gram (medium-rare), var jeg mere end mæt. Bearnaisen kunne nærmest stå af sig selv, og smagen var lige i øjet – fritterne ligeså. Og salaten.
Mash slår sig desuden på en underetage, der nemt kan opfylde de hedeste drømme for kødfans og stegdrenge. Her kan man slå sig ned i 12’eren eller 30’eren for at spise og drikke til den store kødmedalje – et must try for undertegnede.
Mash slog dørene op medio april og ligger i Galleri Asbæks tidligere lokaler – menukortet overrasker dog også med traditionelle retter i ny forklædning: Snegle, rejecocktail og blæksprutter. Og nå ja – er du til Wagyu, som er en ”Kobe Style” fra Australien, så får du også den slags.
Er du megasulten eller typen, der deler en bøf, burde du prøve den dobbelte T-bone, som går under navnet Porterhouse. 1,3 kilo med forskellige udskæringer, som bliver ”parteret” ved bordet.
Læs, og spis mere på www.mashsteak.com – og Mash står i øvrigt for Modern American Steak House.
2 comments
Lækkert med wordpress, men ville da nok overveje et lidt pænere tema hvis det var mig. Men udover det ser det godt ud.
laver en op gave med skolen kan nogen AF JER hjælpe mig med at finde meny kortet?