Home Pindemadder The Dinner Party IV – nu med fisk og efterfest

The Dinner Party IV – nu med fisk og efterfest

by Nicolai Klingenberg

Jeg undskylder med det samme, for denne posts titel er ikke helt korrekt. Den fjerde sammenkost i Dinner Party’ets tegn, hedder nemlig The Dinner Party IV – “Catch the Umami, og hvordan det hænger sammen, kan du læse om til sidst i posten, hvor jeg linker til den svært kompetente madblogger Bergholdt.

Nu med logo – sagerne tager fart.

Nå, men på lørdag går det løs igen, og jeg må ærligt lægge knolden på bloggen og stå ved, at jeg med uhyggelig stor sandsynlighed ikke får mulighed for at deltage til selve middagen – og det er så første gang, det sker. Til gengæld er der denne gang arrangeret virak og rammasjang efter middagen, hvor de bespiste gæster vil mingle stående (måske dansende) og med diverse champagneglas med dertilhørende indhold i hånden. Og venner af de inviterede må sågar slå et smut forbi efter nærmere aftale.

Sushi – fordi du fortjener det.

Det er Sanshin Sushi, der lægger rammer til vol. IV, og sørme om der ikke er blevet booket et særskilt lokale på 1. sal, hvor herlighederne begynder klokken 18.30. Jeg har selv haft en succesfuld middag på det frederiksbergske sushisted for år tilbage og endnu flere take-away oplevelser, da jeg selv huserede på 2000-egnen, men det er længe siden. Faktisk for længe siden.

Det er her, det sker – og fotoet er lånt fra www.sanshin-sushi.com

Men nu er det altså fjerde gang, at The Dinner Party løber af stablen, og selvom jeg jævnligt trykker hånd og samtaler telefonisk med arrangøren, bad jeg ham – Kristian Brask Thomsen – redegøre lidt for den videre udvikling. Og du må gerne læse med.

The Dinner Party vokser stadigt – hvor sætter du grænsen for tilmeldte?
Når en god del på forhånd ikke kender hinanden, mener jeg ikke, at en god vært bør omfavne mere end et middagsselskab på 25-30 gæster. Det går udover bordplanen, samtalerne og intimiteten som helhed. Men skulle jeg i fremtiden møde andre med samme karakter, som jeg selv, kunne man måske godt forestille sig en forsigtig udvidelse.

Hvad har deltagerne efter din opfattelse fået ud af The Dinner Parties indtil nu?
Udover særdeles gode middage i festligt selskab, har en stor del efterfølgende lavet forretninger, hvilket også var den oprindelige mission, da finanskrisen først viste sit mindre tiltrækkende ansigt. Herudover er en del nu blevet venner – også uafhængigt af mig. Middagene har så at sige skabt ringe i vandet.

Har du en langsigtet mission med den gode mad og de rare sammenkomster?
Jeg mener, det i sig selv er en fornem opgave at lave skønhedsmomenter for ligesindede og derigennem “hjælpe dem på vej” til at skabe fremtidige relationer. Samtidig giver arrangementerne mig også en mulighed for at fremhæve de samarbejdspartnere der, ifølge mig, står for høj kvalitet – heriblandt restauranter, hoteller og vinimportører.

Hvordan ser du konceptet udvikle sig fremover?
Bæredygtigt. Indtil videre har det været et halv-filantropisk foretagende i den gode smags tjeneste. Det vil det såmænd også være i fremtiden, i den form at mine gæster altid vil få en oplevelse, der nemt udkonkurrerer kuvertprisen. Øvelsen ligger i at flere samarbejdspartnere ser den langsigtede værdi i at være en del af The Dinner Party, da middagene hver gang samler varierende opinionsdannere indenfor “det gode liv”.

Skal du med? Jeg ved, at der er to pladser tilbage nu og her, så det er da et forsøg værd – forhør dig på nedenstående epost adresse.

Tid og sted:
Sanshin Sushi, 1st floor Privèe, lørdag d. 15. august 2009, 18:30–02.00
Booking:
Kristian Brask Thomsen: socialconnector@gmail.com
Pris:
1.150 kroner pr. kuvert

Gadeplan hos Sanshin – Dinner Party deltagerne sidder på etagen oven over. Foto er lånt fra www.sanshin-sushi.com

Menu og vine
———-
Appetizers
Tsukemondo – diverse japaneske pickles. Edamame – soyabønner med havsalt. Wasabibønner.
Champagne Ployez Jacquemart Rosé, Brut Selection, Champagne, Frankrig
———-
Sashimi de Luxe
Shake (Laks), Maguro (Tun), Hamachi (Kingfish), Hotategai (Kammusling), Ise Ebi (Hummer), Kaki (Østers).
2006 Langhe Sauvignon, Bricco Rovella, Armando Parusso, Piemonte, Italien
———-
Spicy Hamachi suppe med shiitake & enoki svampeoup Fresh Rice Paper Spring Rolls med grillet kylling, grønsager,krydderurter og sweet/sour-chilli dip.
Kaiso Sarada – Mixed tangsalat.
2007 Riesling d’Alsace Grand Cru Kaefferkopf, Cuvée Nicolas, Domaine Martin Schaetzel, Alsace, Frankrig
———-
10 x Gourmet Sushi – Chéf’s Special Choice:
Sevruga Caviar med vagtelæg – Foie Gras med trøffel og Teriyakisauce Lynstegt Kingfish med hvidløg og lime – Snowcrab – Spider Roll – Dragon Roll Grillet okse med Yuza-marinerede løg – Sort & hvid-peberlaks med lime – Lynstegt tun med koriander og chili
2005 Paisajes V Valsalado Rioja, Spanien
———-
Japansk Tempura med tigerrejer, shiitake, sød kartoffel og sukkerærter.
Katzu Sticks med sprøde grønsgaer og kobekød de luxe.
2006 San Lorenzo, Etna Rosso, Girolamo Russo, Sicilien, Italien
———-
Japanese Style Tiramisu af grøn te tilsmagt med Sambuca.
2003 Chateau Haut Grillon, Sauternes, Frankrig

Og så var der lige det med Umami. Bergholt har formuleret en særdeles fyldestgørende redegørelse for begrebet umami. Du finder forklaringen her: http://bergholt.net/gastronomi/protosmag-japan-m%C3%B8der-europa/

Kort fortalt er umami altså ikke en smagsart eller smagspespektiv a la sødt, surt, salt eller bitter, men nærmere et fænomen, der bidrager til at afrunde, fordybe og perspektivere andre smage. Tak til Bergholt for udvidelse af horisonten.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk