Home Living Check in på Palace Hotel

Check in på Palace Hotel

by Nicolai Klingenberg

Midt mellem blinkende neonlys, hundredvis af duer, et par pølsevogne og et hyggeligt menneskemylder, finder man Hotel Palace – hvis man vel at mærke er på Rådhuspladsen i det indre København. Tingene ville det således, at jeg har skrevet en større sag til BE, som ser dagens lys i december, og i den anledning førte skriv til overnatning, hvilket kan være belejligt, når man bor et stykke fra byen.

Signaturtårn og med ganske imponerende størrelse.

Signaturtårn og med ganske imponerende størrelse. Foto stammer fra Scandic.

Hotellet fylder intet mindre end 100 år næste år, og selvom jeg har travet forbi stedet flere gange, har det aldrig rigtig fanget mit blik – egentlig sært når hotellet blandt andet byder på et tårnhøjt”¦ tårn. Hvordan de 100 år har forløbet, kan du læse i december, hvor du også kan nyde langt flere billeder fra det herlige domicil.

Man føler sig nærmest royal, når man står på altanen og hilser på de forbipasserende.

Man føler sig nærmest royal, når man står på altanen og hilser på de forbipasserende.

Sagen er nemlig – ganske kort fortalt og skrevet – at hotellet er komplet istandsat i løbet af de sidste år, og målet var at komme tæt på de helt gamle dage, hvor Anton Rosen slog streger til både arkitektur, bestik og dørhåndtag. Efter roderier i talrige arkiver, har man fundet elementer fra dengang, som bruges nu – for eksempel gamle malerier og signaturer, som ses på malerier med mere.

Nyredt seng, lysekrone anno dags dato og kig mod badet til venstre. WC på højre side.

Nyredt seng, lysekrone anno dags dato og kig mod badet til venstre. WC på højre side.

Gå glad i bad. Og det skete.

Gå glad i bad. Og det skete.

Anton Rosen havde af gode grunde ikke tænkt i fladskærme eller kingsize senge, men den slags bekvemmeligheder af nutidig karakter, skal man ikke klage over. Ej heller herligt møblement i alt fra lobby, og spisesal til de enkelte værelser. Tilsæt teknologiske, men usynlige finesser som aircondition og internet, og du har et kort, men godt bud på et fint værelse.

Lampe møder kulørt gardin og frugtanretning. Sidstnævnte friskt på fad.

Lampe møder kulørt gardin og frugtanretning. Sidstnævnte friskt på fad.

Størrelsen på et dobbeltværelse lever i øvrigt mere end rigeligt op til betegnelsen, og da undertegnedes værelse bød på stor altan med Rådhusplads og overordentligt stort citykig var lykken gjort.

Klokken 19-kig fra altanen.

Klokken 19-kig fra altanen.

Besøg hotellet på virtuel vis lige her: www.scandichotels.dk/da/Hotels/Countries/Danmark/Kobenhavn/Hotels/Palace-Hotel/
Billederne her (med undtagelse af det første af Palace udefra) er i øvrigt skudt med Samsungs nye ST500 digitalkamera. Jeg tester sagen i øjeblikket, og der er herlige finesser at komme efter, som dog lige kræver lidt tilvænning. Med rette lysforhold er der meget at komme efter. Flere eksempler følger, men indtil da kan du lure på kameraet med den dobbelte LCD-skærm her:

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk