Home Pindemadder Mother ROKA for et måltid

Mother ROKA for et måltid

by Nicolai Klingenberg

London. Weekend get away med mere. En ting var sikkert – kursen på det engelsk pund var i vores favør, og det skulle nydes. Efter interview med Mads Refslund og snak om netop London og de dertilhørende spisesteder, lød den Michelinstjernebesatte koks anbefaling på restaurant Zuma. Alt var dog optaget på Zuma, men der findes en datterrestaurant i blandt andet Charlotte Street. Ingen gevinst. Alt optaget. Nyt opkald, lidt trækken i trådene, og der var pludselig bid. Sulten og glæden ved udsigten til et efter sigende fantastisk måltid var ikke til at tage fejl af.

Der var ikke blevet løjet om stedets pakning til noget nær bristepunktet, men en plads til to ventede efter aflægning af overtøj i garderoben. Valget faldt på en tastingmenu med 13 spændende retter. Det bliver for langt at skrive om dem alle, da jeg heller ikke har billeddokumentation af samtlige (kameraet lå i overtøjet), men et par mobile snapshots fik fanget et par af herlighederne.

Alt godt fra havet - på is...

Alt godt fra havet - på is...

Retten, der for alvor efterlod et indtryk, var lammekronerne. Jeg vil vove den påstand, at det var det bedste lam, jeg nogensinde har fået. Til dato naturligvis. Mørt, var ikke ordet. Det var mere end som så. Anretningen gik undernavnet Kankoku Fu Kohitsuji (prosit), og det mere end møre kød blev ledsaget af koreanske krydderier, som hev mig ind i et smagsmæssigt vakuum med et imaginært ”Do not distrurb” skilt i panden.

Nok om lammet for foie gras’en med blandt andet umeshu blommer gav anledning til et 13-tal (jeg roder mig ikke ud i den nye skala). I samme ende af skalaen kan jeg placere hummer dumpling’erne, den friske østers, sashimi udvalget og den imponerende dessert platte. Den grovhakkede is var i øvrigt et fast indslag og underlag, da de retter, som krævede kølighed, skulle serveres.

Alt godt til den søde tand - på is...

Alt godt til den søde tand - på is...

Anbefalelsesværdigt? Så afgjort. Bestil bord i god tid – du finder telefonnummer, adresser og mere om menuerne på www.rokarestaurant.com

Tilfreds. Og mæt.

Tilfreds. Og mæt.

You may also like

4 comments

Emil W 19. januar 2010 - 19:27

Du ligner også en der er tilfreds 😉 Og det kan forståes – maden ser lækker ud!

Reply
Tobber Ravn 24. januar 2010 - 21:19

Fantastisk restaurant! Og gode cocktails i kælderen i øvrigt! Prøv noget thai næste gang du er i London. Tjek Patara på Maddox St. Absolut et besøg værd.

Reply
Tilbageblik: Ramasjang på Custom House | Med klud, pen, blok og blog 5. november 2010 - 12:38

[…] der må kategoriseres som sublim. Du kan i øvrigt genopdage min spiseoplevelse på ROKA lige her. Fra ROKA til Ebisu – what a […]

Reply
Ambassadører, topkokke og en tastingmenu – plus det løse | Med klud, pen, blok og blog 3. december 2010 - 12:34

[…] King Fish of Denmark a.k.a. Mads Refslund, og stedet hedder Roka. Den oplevelse kan du genopleve her, men pointen er, at en af Rokas vigtigste personligheder nu har taget turen til Danmark. Han hedder […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk