Home Pindemadder Mother ROKA for et måltid

Mother ROKA for et måltid

written by Nicolai Klingenberg 15. januar 2010
Pin It

London. Weekend get away med mere. En ting var sikkert – kursen på det engelsk pund var i vores favør, og det skulle nydes. Efter interview med Mads Refslund og snak om netop London og de dertilhørende spisesteder, lød den Michelinstjernebesatte koks anbefaling på restaurant Zuma. Alt var dog optaget på Zuma, men der findes en datterrestaurant i blandt andet Charlotte Street. Ingen gevinst. Alt optaget. Nyt opkald, lidt trækken i trådene, og der var pludselig bid. Sulten og glæden ved udsigten til et efter sigende fantastisk måltid var ikke til at tage fejl af.

Der var ikke blevet løjet om stedets pakning til noget nær bristepunktet, men en plads til to ventede efter aflægning af overtøj i garderoben. Valget faldt på en tastingmenu med 13 spændende retter. Det bliver for langt at skrive om dem alle, da jeg heller ikke har billeddokumentation af samtlige (kameraet lå i overtøjet), men et par mobile snapshots fik fanget et par af herlighederne.

Alt godt fra havet - på is...

Alt godt fra havet - på is...

Retten, der for alvor efterlod et indtryk, var lammekronerne. Jeg vil vove den påstand, at det var det bedste lam, jeg nogensinde har fået. Til dato naturligvis. Mørt, var ikke ordet. Det var mere end som så. Anretningen gik undernavnet Kankoku Fu Kohitsuji (prosit), og det mere end møre kød blev ledsaget af koreanske krydderier, som hev mig ind i et smagsmæssigt vakuum med et imaginært ”Do not distrurb” skilt i panden.

Nok om lammet for foie gras’en med blandt andet umeshu blommer gav anledning til et 13-tal (jeg roder mig ikke ud i den nye skala). I samme ende af skalaen kan jeg placere hummer dumpling’erne, den friske østers, sashimi udvalget og den imponerende dessert platte. Den grovhakkede is var i øvrigt et fast indslag og underlag, da de retter, som krævede kølighed, skulle serveres.

Alt godt til den søde tand - på is...

Alt godt til den søde tand - på is...

Anbefalelsesværdigt? Så afgjort. Bestil bord i god tid – du finder telefonnummer, adresser og mere om menuerne på www.rokarestaurant.com

Tilfreds. Og mæt.

Tilfreds. Og mæt.

Pin It

You may also like