Home PindemadderBobler Napoleon lad mig pop den for dig

Napoleon lad mig pop den for dig

by Nicolai Klingenberg

Fascinationen for bobler er i den grad til stede, og om end det ikke er en daglig drikke, og selvom der for nylig er blevet skrevet en del om dem, der ynder at tage sig et glas eller en flaske af de liflige bobler, så er champagne ikke en dagligdagsdrik for mit vedkommende. Og tak til Nik & Jay for inspiration til indlæggets titel.

Man fristes til at skrive noget med, at Napoleons sabel hviler i en skede...

Man fristes til at skrive noget med, at Napoleons sabel hviler i en skede...

Jeg kan åbne øl med en lighter, knive, tandbørster og lignende, og selvom den nemmeste måde at åbne en flaske champagne ganske givet involverer hænderne og ikke andet, så findes der alternativer – som for eksempel en champagnesabel.

Ved juletid blev jeg begavet med en fornem kopi af en infanterisabel – og tak for det – fra Napoleons hær, og historien fortæller, at sablerne også tjente mere festlige formål end at nedstikke eller blot prikke til fjenden. Sablerne blev brugt til at sable champagneflasker, når der skulle festes i hæren.

Da festen sluttede grundet Napoleons nederlag i Waterloo – lur mig ikke om det var i juni 1815 – blev sablerne fordelt mellem sejrherrerne og dermed igen brugt som infanterisabel i den preussiske  hær.

Længst væk er det Veuve Clicquot Ponsardin Rosé, i midten Dom Pérignon Vintage 1998 og nærmest er det også en Dom Pérignon Vintage 1998, men som Rosé.

Længst væk er det Veuve Clicquot Ponsardin Rosé, i midten Dom Pérignon Vintage 1998 og nærmest er det også en Dom Pérignon Vintage 1998, men som Rosé.

I 1854, da hæren i vores eget Kongerige skulle ombevæbnes, blev sabelmodellen tildelt livgarden, som stadig har den i brug under betegnelsen M/1854. Da jeg blev erklæret delvist egnet i militæret grundet en, ifølge lægen, tendens til platfod (gud bedre det; personligt vil jeg mene, jeg har en svært atletisk fod med elegant svung), har jeg aldrig været i stand til føre en sabel i militærisk embede, men har nu til gengæld min egen, som dog kun må bruges til husholdningsbrug ifølge den medfølgende seddel. Om persillen skal hakkes med sablen, må tiden vise.

Uden futteral og klar til halshugning.

Uden futteral og klar til halshugning.

Læs mere på www.vindesign.dk

Tak for opmærksomheden

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk