Home Grej & grooming Prikken over i’et – et bud på de små detaljer. Del I – KLUDEN

Prikken over i’et – et bud på de små detaljer. Del I – KLUDEN

written by Nicolai Klingenberg 28. januar 2010
Pin It

En god ven sagde engang til mig, at der er visse ting, der kan redde et helt outfit – og med det postulat mente han et lækkert bælte eller et ur. Uanset hvad der står i foret på dit jakkesæt, og hvad det har kostet, så kan du nemt komme til at ligne en af ”de andre”, men der findes nogle detaljer, der gør, at du nemt kan skille dig ud fra mængden – og i et hvert prisleje.

Jeg har taget mig den frihed, at lave en mindre guide – det er så populært. Du kan også kalde det en føljeton. I første del, er det kluden, der står for skud, som ikke bare et af mine øgenavne, men vel også en form signatur.

Den i øjeblikket mest anvendte foldning - Flat Fold. Blandt kender bare FF'eren.

Det siges, at grækerne i de ældgamle dage bar parfumerede klude med rundt på deres færden, da de af og til kunne komme forbi ildelugtende områder – og her kunne den parfumerede klud så fungere som redning.

Kluden har med tiden ganske sikkert haft storhedstider og nedgangstider, men i min verden gælder reglen ”Don’t leave home without it”. Det er ingen undtagelser, så længe en del af ekviperingen indeholder en blazer, der har brystlomme.

Et udpluk af samlingen a.k.a. en kludebunke.

Etiketten foreskrives vist – det er ikke noget, jeg vil hænges op på – at der gerne må være en sammenhæng mellem kludens farver og de resterende farver, du bær den pågældende dag. En hvid klud, går dog til alt.

One Point - sådan lidt mere formel.

Undgå absolut gerne de matchende sæt med slips og klud i samme farve eller mønster. Der går sgu lidt ”brugtvogshandler-til-julefrokost” look i den med de matchende sæt.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om en nødklud, da jeg var kommet for hurtigt ud af døren. Læs mere her: http://my-pleasure.dk/2009/08/nalen-er-tilbage/

Der findes et hav af måder at anrette og folde kluden på – sørg for, at den ikke bliver træt at se på. Det gør du ved at folde den et par ekstra gange, så den ikke hænger ud af lommen.

Er lommen af en særlig stor størrelse, kan der af og til være plads til en mere utraditionel klud – du ved sådan en bandana lignende sag. Herunder er det en sådan fra Marc by Marc Jacobs, der står godt til et par oprullede blazerærmer.

Marc Jacobs goes "klud"

Tak for opmærksomheden.

Pin It

You may also like