Jeg er ikke en ørn i et køkken, og hvad en ørn i øvrigt skal i et køkken, har jeg aldrig luret. Nå, men jeg er med i et mindre selskab af kødtilhængere, som fra tid til anden mødes til veltilberedte kødudskæringer fra forskellige dyr. Og af og til er der også dessert til.
I den forbindelse vil jeg gerne viderebringe en opskrift fra en af gruppens medlemmer – det er så såre simpelt, og smager så ganske udmærket. Der er tale om en is.
Ingredienser:
500 gram frosne bær
1/2 liter piskefløde
250 gram jetsetsukker (flormelis)
Saft fra en halv citron
Tilsæt gerne lidt hakket chili og ditto ingefær
Således gør du:
1. Mok det hele i en blender.
2. Tænd blenderen.
2. Sluk den, når massen er flydende.
3. Hæld suppedasen over i en beholder, og lad den stå i fryseren i cirka fire timer.
4. (eventuelt) Er du lidt fiks på fingrene, så rører du lige i isen af og til.
Tip:
Bop isen op med et par mynteduske inden servering.
Tak til Ravnsgaard for opskriften – og tak for opmærksomheden.
Velbekomme!
5 comments
Jetsetsukker… Jeg er færdig af grinekramper:D
Ville lige give et ypert triks til denne is.
Til dem der ikke kan tåle Jestset Sukker, så kan det erstattes med hermasetas i flydende form, og så kan man tilsætte 70% mørkchokolade, og en halv stang vaniljekorn.MUMS!
Tak for det Gitte – jeg har netop lavet en ny portion, men den røg i fryseren, før du skrev en kommentar, så det må blive næste gang. Hils ham der Hr. Masetas.
Hey NK.
Jeg lavede isen til min bedre halvdel i weekenden, og der var stor begejstring.
Anrettet i hjerteform og akkompagneret af yoghurt/vanille is, kiwi, blomme, pære, hindbær og en hjemmelavet kakao-glasur til pynt vakte desserten stor opsigt og en fræk belønning til værten. 😉
Sorbet’en var fantastisk, – Tak for opskriften!
Sådan Dennis – det glæder mig at høre. Tak for feedback – og god aften!