Home Spottet Tre spottede og unikke ure

Tre spottede og unikke ure

written by Nicolai Klingenberg 7. februar 2010
Pin It

Af og til når folk samles til ”noget med ure”, kan man være heldig at spotte nogle gode sager på håndleddene i selskabet – se nu for eksempel bare herunder.

Forgænger til IWC Top Gun - og her med Panerai-rem...

Peter blev spottet med denne IWC – efter sigende en forgænger til Top Gun kollektionen. Jeg fik fortalt, at den vist hed en Flieger Chronograph, og at den skulle være limiteret. For at gøre det hele mere personligt, var uret bobbet op med en Panerai-rem.

Sea-Dweller fra ejermandens fødeår, som er 1979.

En urmager kan spotte gode handler, og det var også tilfældet for ham her, som vi lige undlader at nævne navnet på. Sea-Dweller’en her fra 1979, som også er hans fødeår. En række forskellige detaljer på skive med mere før efter sigende, at uret kan indbringe omkring 100.000 kroner. Reference 1665 i øvrigt.

Den store pil eller Freccione - en eftertragtet Rolex Explorer II anno halvfjerserne.

Jesper har klæbehjerne og ved en hel del om ure. Herlig fyr i øvrigt. En sjælden førsteversion af Explorer II blev spottet, og den går efter sigende også under navnet Freccione – i Italien. Det betyder stor pil, og billedet viser, hvorfor den betegnelse er opstået. Reference 1655 fra 1976.

Tak for din tid. Op din opmærksomhed.

Pin It

You may also like

 • Uha, Flieger-uret, det er dæleme lækkert!

 • Nicolai Klingenberg

  Jeg er tosset med dem alle – kunne godt tænke mig en “sub” fra mit fødeår i øvrigt. 1978 hvis nogen ligger inde med et. :O)

 • Martin

  Nice watches but the Explorer II really looks fake.

 • Nicolai Klingenberg

  Thanks Martin – but I’m more than sure that the Explorer is a genuine one; even though it isn’t mine.

 • Martin

  The crown protection (typical sign) and bezel doesn’t really look like it should imho (cf. http://doubleredseadweller.com/oh_e2.htm). Also, it’s a watch targeted by “replica”-makers. No offence intended, it’s a really nice watch.

  Thanks for a nice blog.

  Rgds

 • Michael Colfelt

  IWC Flieger Doppelchronograph 378601, helt eksakt. Kun lavet 1000 stk. Har selv nr. 818.