Home MINIMINI - show me the key Nils Petters, Anders’ og Tony’s

Nils Petters, Anders’ og Tony’s

by Nicolai Klingenberg

Det er egentlig for lidt dårligt, at jeg ikke har været forbi Tony’s noget før. Min gamle gymnasiekammerat, ”Petter”, er nemlig medejer af restauranten – og et par restauranter mere. Men nok om det, for nu har jeg været der. I fredags. Og med Musse.

Et at de fire mantraer hos Tony's...

Det eneste, jeg vidste, var, at der var italiensk på menuen. Og det holdt stik. Men der er også et New York’er strejf at komme efter i form af vine og en New York steak. Til gengæld var jeg i den grad overrasket over priserne – og det på positiv vis. Tre retter for 200 kroner – og fire retter for 250.  Det skal dog siges, at man må slippe lidt ekstra, hvis man for eksempel vælger sandart til sin pasta al pesto, men den 50’er, skal du bare være glad for at ofre.

Basilikum, pasta, pesto og pinjekerner - med tillægs sandart. Jeg har aldrig selv fanget en, men fisken smager pivfrækt.

Tony’s er ”what you see is what you get”. Tilsæt dernæst et ”If you’re unsatified let us know”, for man må hellre end gerne gøre opmærksom på ting & sager, man ønsker løst. Problemer for eksempel – men dem oplevede vi nu ikke.

Der er noget om snakken - det er Petter med bakken.

Maden er ukrukket og ligetil. Maden smager af noget, og du bliver mæt – og mere til. Omdiskuterede gastronomiske elementer som for eksempel skum, finder du kun, når opvaskeren svinger børsten, og du skal ikke være bange for at fare vild i vinkortet. De unge tjenere er valgt på grund af deres humør og ikke på grund af en philosophiae doctor i ost eller vin, men til gengæld leder de gerne efter svaret, hvis der er noget, du vil vide. Det er Team Tony’s egen udmelding, og den slags ”spillen med åbne kort”, klæder virkelig en restaurant.

Atju! Prosit. Og Prosecco.

Der var fulde huse, da vi kom klokken 21, og da Tony’s lever efter devisen ”to timer og et kvarter, og så pænt farvel”, er enhver frygt for, at stedet overlever grundet billige råvarer smidt i papirkurven. Med gode udskiftninger på bordene, ser økonomien sikkert alt andet end tosset ud – uden jeg på nogen måde har forstand på restaurationsdrift.

Vitello tonnato med et friskt og stærkt input i form af jalapeños i skiver.

Stedet? Rustikt og uden hvide duge. Tilbagelænet stemning med unge gæster. På trods af, der køres efter ni kvarters reglen, var der ingen stress på. Retterne kom, når de var klar – og den ene ventede vi længere på end de andre, men uden jeg kan huske hvor længe. En drilsk lysdæmper havde sat sig i klemme på ”fuld gas”, men den slags kan man ikke brokke sig over.

Tørstig kok i baggrunden (det er dog vand, han drikker).

Kom som du er, bliv mæt, nyd, og hvis du skal have kaffe, kan det kræve, du lige minder tjenerinden om det efter, du har bestilt. Jeg kan sgu ikke komme med noget negativt.

Choko-frækkert med super cool detalje.

Følgende blev nydt og smagt tværs over bordet:
Risotto med parmesan, trøffelolie og stegte havtaskekæber
Vitello tonnato – den klassiske og med syltet citron og lidt stærkt
Pasta al pesto med pandestegt sandart
Tony’s spaghetti & meatballs med salvie, parmesan og persille
Caprese – bøffelmozarella med tomater og basilikum
Tony’s after dinner treat i form af espresso og en stang chokolade

Kører du MINI, så husk nøglen! Når du spiser middag på stedet, er der nemlig valgfrihed mellem et glas bobler eller en kaffe med dertilhørende chokoladestang a la Tony’s.

Tak for opmærksomheden.

Adressen er i øvrigt Havnegade 47, og telefonnummeret er 33 13 33 07 – se næste måneds menu her.

You may also like

3 comments

Anette Tvedergaard Madsen 7. marts 2010 - 23:08

Altså – det lyder som et fantastisk sted! Må helt sikkert afprøves. Tak for anmeldelsen.

Desværre kan jeg ikke aktivere linket. Måske et øjebliks nedbrud på Tony’s site? Jeg vender tilbage senere! Billederne og beskrivelsen kalder på et besøg. Både online som fysisk. 🙂

Reply
Anders 8. marts 2010 - 09:43

Ser lækkert og gennemført ud!

Jeg har ligeledes forsøgt mig udi anmeldelsens ædle kunst – desværre var “materialet” knap så godt…

Reply
TT 8. marts 2010 - 17:24

Det ser jo herligt ud! Det må prøves – snart! Ikke mindst på grund af priserne, der jo er en studerende værdig!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk