Home Grej & grooming Nyt fotoapparat – nu med klud, pen, blog, blok og PEN

Nyt fotoapparat – nu med klud, pen, blog, blok og PEN

written by Nicolai Klingenberg 22. marts 2010
Pin It

Jeg har siden det allerførste blogindlæg gjort mit for at dokumentere min gøren og laden i og udenfor landets grænser. Det har været med alt andet end professionelt udstyr, hvilket måske også har været kendetegnende for nogle af billederne. Men så kom PEN fra Olympus.

Mig og PEN på Det Ny Teater.

En herlig introduktion dannede rammen om en hands on oplevelse med det tredje PEN medlem i Olympus familien. Går du tabt i indstillinger på de professionelle spejreflekser, men vil du gerne have noget, der er bedre end det, kompakt kameraerne gi’r dig, så har du det, ligesom jeg har det.

Smæk på farverne - og uden blitz. Men bare rolig - den gule/lune farve kan du justere, mens du skal skyde, så det lune bliver mere køligt.

Det herlige er, at kameraet klarer det hele for dig – og mere til. En række effekter kan give særlige ”stemninger” på billederne (for eksempel old school stemning eller ”popart” stemning med alvorligt knald på farverne).

Normal indstilling - altså på kameraet. Location: Normann Copenhagen (efter PEN præsentationen)

Popart indstilling - på kameraet. Se farveforskellen. Location: Normann Copenhagen (stadig efter PEN præsentationen)

Det første PEN kom til klodens beboere i 1959, og navnet har en lille saga bag sig. Here goes: Udviklerne bag kameraet, havde nemlig bedt om at fremstille et apparat, der skulle være lige så nemt at betjene som en kuglePEN. Og således blev det. Der er klare designreferencer til dengang og nu, og det har ”red dot institute” fået øjnene op for. Mere om det en anden dag.

Tre lys på et bord (i en stage)... En af effekterne hedder "pinhole" - deraf de mørke hjørner. Herre frækt.

Er du til tryllerier med lukketider, blænde og den slags, kan du også indstille sagerne manuelt. Dermed får du altså det hele i en og samme pakke. Og kamera. Dermed kan PEN-ejerne altså udvikle sig sammen med kameraets funktioner, og det vil jeg prøve, når tålmodigheden tillader det.

Her kommer kameraet til sin ret - læg mærke til dybden og skarpheden.

Olympus er gået hele vejen med lanceringen – for eksempel kan du mokke ekstern blitz på PEN’en, eller sætte et andet objektiv på kamerahuset, mens der er udviklet en række livsstilssager til  kameraet. Tasker og remme med old school feeling over sig for eksempel.

Læg mærke til skarphed i forgrund og slørethed i baggrund. Det kan jeg lide.

Forvent at se meget mere til PEN – både her og der. Og så hedder den nye model faktisk PEN E-PL1, hvis det skal være helt formelt. Jeg vil på et senere tidspunkt lige vise lidt ”se-hvad-PEN-kan” – det er trods alt min nye ven på farten.

Pin It

You may also like