Home EkviperingGrej & grooming Prikken over i’et – et bud på de små detaljer. Del III – HALSEKVIPERING

Prikken over i’et – et bud på de små detaljer. Del III – HALSEKVIPERING

by Nicolai Klingenberg

De nedenstående billeder ligner noget fra Trendsales eller en ”Kommer du ikke lige op på mit værelse og ser mine seje ting”-opstilling, men når det er sagt, så skal der jo publiceres endnu et kapitel i den lille guide.

Denne gang er det løjer til halsen, der er i fokus, og det betyder slips, butterflies og klude a la Ulla Terkelsen og Erik Brandt.

Sådan skal den cirka sidde.

Min storhedstips udi slips var i 1998, hvor jeg gav den som assistent i en corporate finance afdeling – og blev klogere på, at det ikke var det, jeg skulle bruge livet på. Men sikke en oplevelse. Slipsene blev taget med til Danmark og her samlingen blev udvidet siden. Og blevet brugt mere i nogle perioder end andre.

Et lille udvalg fra slipsekassen. Længst til venstre er det to strikkede slips - det stribede er fra 2009, mens det bordeaux er fra 80'erne. En revival til det strikkede, med andre ord. Dernæst en række smalle, som efterfølges af de brede, der egner sig fornemt til kæmpeknuderne.

Skal det være en motherfucker knude på størrelse med en knytnæve, skal det være et bredt slips, men dens store knude resulterer som oftest i en væsentlig forkortelse af slipselængden, og dermed er den obligatoriske ”slipset skal nå lige ned til buksekanten, men ikke længere” ikke muligt. Heldigvis kan den slags tosserier og ”fejl” skjules bag en vest eller en blazer. Eller begge dele.

Slips på flue - don't do it for real.

Nå, så er der butterflies – jeg er tilhænger af, at de skal være selvbundne. Alt andet er ligegyldigt. Og så kan det bruges til ”skjorte, blazer og jeans” looket, til smoking naturligvis, men ikke til Chippendale looket, som kort fortalt består af bar kasse, manchetter og skjorteflip (af og til blot butterfly – og med garanti ikke en selvbunden en af slagsen). Fluen giver et preppy – eller nørdet look – og kræver sin mand. Rank ryg og fast håndtryk skal nok sætte tvivlere på plads.

Selvhenter er so two years ago. Selvbinder er det nye.

Den sidste del er kludene, som kan vikles om halsen for at holde varmen – eller blot for at pynte. Glem teenageknuden (den hvor tørklædet foldes på midten og de åbne ender trækkes igennem foldepunktet), og vikl den i stedet rundt om halsen – sådan lidt tilfældigt. Der findes også godsejervarianten, som er et alternativ til slips, og om blandt andet går under navnet cravat, og som Snobben Fritz fra Normalerweize er udrustet med. Brug ”kludene” til en blazer og en T-shirt, hvis det skal være lidt underspillet. Og giv den en på (og med) cravatten, hvis der er gilde på kostskolen.

Hr. Schwann har ringet - han vil godt have sin klude tilbage. Fire bud på lidt stof til halsen. Den pink vil egne sig bedst som godsejerklud grundet proportionerne.

Lag på lag - men igen bare til inspiration.

Her finder du de to tidligere guides:
Manchetknapperne

Kluden

Tak for opmærksomheden!

You may also like

5 comments

WKF 12. marts 2010 - 08:23

Det ser godt ud.

Fandt lige denne kommentar, og tænkte om det måske var en lille diskret sviner af dig fra en ligesindet? 🙂

http://www.timegeeks.dk/index.php?id=35&backPID=28&tt_news=1770&L=

Reply
Nicolai Klingenberg 12. marts 2010 - 09:40

Du har nok ikke tænkt helt forkert. 🙂

Reply
Gitte Fischmann 23. marts 2010 - 22:49

nah hvd med noget mere klarlund havde noget og gode smykker solidt, til både Harrer og Missen… retro er in igen.

Reply
Mads Windeballe 1. juni 2010 - 11:49

For pokker det brune er fedt. :O
Har du et link til det?
Eller bare et mærke 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 1. juni 2010 - 11:51

New York, New York… No name brand endda… 😀

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk