Home Pindemadder En gul onsdag

En gul onsdag

by Nicolai Klingenberg

På Frederiksberg ligger Avenue Hotel – en lille trestjernet perle, hvis stemning og atmosfære burde give flere stjerner, hvis du spørger mig. Men stjerner er vist noget, der kræver nogle helt særlige standarder, som jeg lader ligge.

Styr på check-in, gæster og lignende.

Nå, men ikke desto mindre har Avenue et onsdagskoncept, der går under navnet Yellow Lounge. Fænomenet er også kendt i byer Stockholm, Berlin og Wien, og kort fortalt går det ud på, at klassisk musik spilles i nye omgivelser og for et nyt publikum, som måske ikke jævnligt gæster de finere koncertsale.

Atmosfærefyldt loungemiljø - åbent for alle hver onsdag og ganske gratis.

Kontrasten lever da også i allerbedste velgående – mens trafikken fra Åboulevarden suser forbi, uden at man kan høre støjen, knitrer ilden i pejsen, mens backgammon brikkerne rykkes rundt i takt til violinmusik, vivaldi og våde varer. Særligt mojito’en går rent ind.

Lavet til perfektion. Mojito i rigelige mængder og uden for meget fyld-is.

Det er Katrine Ring og Peer Kaae, der vender plader af den klassiske slags, og som så tilsættes lidt ”freshness” i form af lydeffekter fra tid til anden – sådan lidt a la Ross gjorde det i ”Friends”, hvis der skal præsenteres en direkte sammenligning. På Avenue gøres det dog væsentligt mere elegant.

Katrine Ring bag pulten.

Man kan som sådan ikke spise en middag på Avenue, men til gengæld er der cykler at leje, og så er turen til City klaret på en tolv minutters tid. Skal det være helt let, kan du hoppe i sadlen på en af el-cyklerne, som gør turen endnu nemmere.  Jeg havde fornøjelsen af godt selskab og en tidlig middag, hvorfor vi kunne vende tilbage i tide til Yellow Lounge, drinks, en omgang  lune nachos (den klarer baren nemt og elegant).

På værelset.

Trylle-trylle - og der kom pludselig en bakke som ekstra gæst.

Værelserne har i øvrigt det nødvendige – intet overdådigt, men til gengæld god plads, kig til gården, som vil blive et hit til sommer, spår jeg. Og så er der lige morgenmaden dagen derpå – en hyggelig, lille buffet, hvor særligt røræg og de spanske pølser SKAL smages. Høj kvalitet skulle jeg hilse at sige – og skrive. At der desuden diskes op med en gourmet brunch fra tid til anden, er en helt anden historie, som jeg vil vende tilbage til ved en anden lejlighed.

Dagen efter Yellow Lounge.

En gang om måneden er der desuden Musikquiz på programmet, hvor du kan dyste på numre, toner og kunstnere, og andre gange blandes livemusik, som talenter fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium leverer, med toner fra cd-afspilleren.

Når ”man” bor lidt langt fra City, kan man desuden etablere sin egen Wannabe Yellow Lounge ved hjælp af liflige toner fra cd’en, der kan købes (og som blev købt) på hotellet. En dobbelt cd endda.

Mok cd'en i anlægget, og du har din egen "Avenue feelling" i hjemmet.

Læs mere om Avenue og Yellow Lounge her.

You may also like

1 comment

Anette Tvedergaard Madsen 12. april 2010 - 12:12

Fantastisk! Sikke en perle. Man burde dyrke “turisme” i egen by meget mere. Nu har jeg igen fået blod på tanden! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk