Home Ure Urmandens Piece Unique

Urmandens Piece Unique

by Nicolai Klingenberg

Da jeg var til ur-event i Bredgade (genopfrisk aftenen her), blev jeg opfordret til at kigge nærmere på et særdeles unikt ur, som Martin fra Linde Werdelin bar på sit håndled. Der var tale om et unikum – eller et ”Piece Unique” om du vil.

Det var således jeg så den forbandet flotte laban. Tillykke Martin.

For at blive klogere på historien bag, har jeg været i dialog med manden bag uret, som her fortæller sin historie.

”Da jeg startede hos Linde Werdelin, var der hovedsageligt tre overordnede projekter, jeg havde ansvaret for: Udviklingen af 3Timer, SpidoLite og Oktopus. Da jeg er mest pjattet med såkaldte “tool watches”, var det helt klart Oktopus serien som fik min kærlighed”, fortæller Martin og fortsætter:

Linde Werdelin med instrument til dykkere. Foto lånt af ejermanden.

”Oktopus-designet har gennemgået en del designmæssige ændringer. Først var det en tykkere model af vores gamle Elemental, men den udviklede sig sidenhen til at få sin helt egen kasse med flere facetter og kanter. Og så fik den desuden også klemt en helium escape valve ind i kassen”.

I løbet af design- og udviklingsprocessen taler man meget med leverandørerne, og den ene samtale tog den anden. Og det førte en mulighed med sig.

”Da designet begyndte at tage sin endelige form, og ordren hos vores fabrikker skulle placeres, skyndte jeg mig at overtale vores leverandør til at lave en “Piece Unique” til mig. Uret er således en blanding af de to Oktopus modeller, der er at finde i vores kollektion”, lyder det stolt fra Martin.

At sole sig i sin egen succes - intet mindre end smukt! Foto lånt af ejermanden.

Piece Unique’en er i øvrigt et større studie i materialer – for eksempel er kassen af titanium, men dykkerkransen er belagt med sort DLC. Han valgte en DLC belagt krans på grund af den sorte farve og det slidstærke DLC, da kransen er et af de steder, der er mest udsat på så stort et ur.

Når det kommer til afstikkere fra det ”normale” Linde Werdelin design og selve navnet, er der også storytelling at komme efter:
”Jeg valgte en gul luminova på skive og visere, der er lidt anderledes end den hvide luminove på vores andre Oktopus ure. Uret har ikke noget speciel navn… men “LW Oktopus PIece Unique” eller “LW Oktopus Issing San” kunne være en id锝, griner Martin.

Bagsiden siger det hele - et unikum. Foto lånt af ejermanden.

Summa summarum? Urnørden har fået lov at “designe” sit eget ur, som kun findes i dette ene eksemplar. En tikkende våd drøm for urfans, og noget som normalt kun kan lade sig gøre med en meget stor pengepung, sindssygt gode kontakter til en CEO i et urfirma eller ved køb af eksempelvis et eksemplar på Only Watch auktionerne i Monaco. Læg dertil en ventetid på cirka 12 måneder, før du er i hus.

”Uret er helt sikkert en ”keeper” og er bestemt ikke hverken til salg eller lavet med investering for øje. Her er der tale om urnørdens indeste drøm: At lave noget så unikt som ens eget ur”, afslutter Martin.

Du kan se firmaets andre ure og instrumenter lige her, mens du kan læse om mit sorte og netop solgte Linde Werdelin ur her. Jeg har dog stadig kronen i samlingen, og den kan du se her.

You may also like

5 comments

Iggy 22. april 2010 - 09:31

Interessant ide med piece unikum. Nåh men det ville altså være rart at få lidt flere specs at vide om de ure du møder. Urværk, størrelser, materialer osv. Hvad er forskellen på DLC og PVD og hvorfor møder vi så mange materialer i ur-industrien? Ikke så nørdet – men jeg ved du kan skrive det så selv jeg forstår det! Køber LW stadig ETA værker osv.
Hep

Reply
Martin 22. april 2010 - 10:27

Hey Iggy… tillad mig lige at svare på nogle af dine spørgsmål såfremt Klinge er ok med at jeg piggy backer lidt!

LW kører stadig med ETA i nogle ure, men også NOS vintage værker fra Svend Andersen samt F. Piguet værker Oktopus Tattoo og Oktopus Moonphase med måneface komplikation.

Okotpus dimensionerne er B46mmxL49mmxH14mm. Det virker meget stort, men da kassen jo ike er rund og har en curvex form der lægger sig henover håndledet bæret uret ca. som et 42-42mm ur.

DLC er 3-4 gange så hårdt som PVD og yder derved bedre beskyttelse mod ridser. PVD er ofte mere en æstetisk sort belægning der yder nogen, omend lidt, beskyttelse. Desunde kan PVD oftest laves med mat, halvblank og blank look, hvor DLC som oftest er helmat.

Håber det var svar på nogle af dine spørgsmål…

Reply
Nicolai Klingenberg 22. april 2010 - 10:43

Ja, der kom Martin så i forvejen. Forvent i øvrigt lidt indlæg omkring Svend Andersens værker inden alt for længe. Var et smut forbi 2920 Lab’et for et par dage siden. Herlige sager.

Reply
Udskiftning af KitchenAid blender gummi-kobling 23. april 2010 - 01:02

[…] Urmandens Piece Unique | Med klud, pen, blok og blog […]

Reply
Kasper 26. april 2010 - 13:49

Jeg har ikke forstand på ure — men jeg synes dæleme, at ovenstående ser fantastisk ud. Så jeg har foreslået Isabella Löwengrip at købe Linde / Werdelin isf. Longines 😉

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk