Home PindemadderBobler Jalla! Jalla! En god flaske Champagne fra Ayala

Jalla! Jalla! En god flaske Champagne fra Ayala

by Nicolai Klingenberg

En aften derhjemme kan blive rigtig festlig, når korken ryger af  Champagneflasken. En voksende interesse og passion har gjort mig mere nysgerrig på sagerne, hvorfor der kommer mere Champagne på bloggen og i blodet, som tiden går.

Strike a pose - endda med lidt lys fra oven. Svært positiv overraskelse: Ayala Brut Majeur

Jeg husker at have set Ayala navnet her og der, men jeg mindes ikke at have smagt den, før jeg poppede sagen. Og den skal poppes igen. Prisen ligger på cirka 249 kroner, og den smagte virkelig godt. Cremet og blød og med duftnoter af smør, toast og citrus.

God etikette og tra-la-Ayala...

I 2003 overtog Bollinger Champagne Ayala, hvilket har betydet, at Ayala, der i øvrigt i år fylder 150 år,  at huset får og har fået en indsprøjtning i form af kapital og nyplantning af markerne. Dertil kommer en vision om at nedsætte udbyttet pr. hektar, så kvaliteten og koncentrationerne forhøjes.

Top of the prop - bogstaveligt talt. Og skrevet.

You may also like

4 comments

Mads Windeballe 17. maj 2010 - 22:35

Kan vi høre din mening om denne flaske?.
Jeg sys at Ayala tit mangler fylde, “Storhed”, og kant.

En lidt kedelig oxidatix vin 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 17. maj 2010 - 23:23

Altså til prisen var jeg mere end godt stemt – nu har jeg langt fra været hele Champagneregistret igennem, og jeg har endnu ikke et kæmpe smagsarkiv at hænge sagerne op på. MEN: Jeg nød den i godt selskab – en sommelier i selskabet delte samme opfattelse. Måske en vintage Ayala skal prøves næste gang. Summa summarum: Det er ikke sidste gang, jeg vælger en Ayala.

Reply
Maj 18. maj 2010 - 21:42

Er til dels enig med Mads. Den er feminin, frisk og fin i smagen – og har derfor, efter min mening, ikke hverken kant eller fylde.
Men sådan skal en champagne være efter min mening.

Reply
Jonas 22. maj 2010 - 09:29

Hej,
Ayala er en yderst elegant stil med lavt dosage niveau, hvis Mads mener oxidativ? må det være en “skæv fl. den har som en af sine kvaliteter friskheden, som er langt fra oxideret. Dejlige bobler. Prøv deres ZERO Dosage, som er spændende.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk