Home EkviperingGrej & grooming Klap-klap – så er der læderlap

Klap-klap – så er der læderlap

by Nicolai Klingenberg

En hver mand med hang til overtøj, bør eje en læderjakke. Jeg har været så heldig at arve (eller frivilligt overtage) en læderjakke fra startfirserne, hvor reklamedagene og kundegaverne var på sit højeste (se mere reklamenostalgi her).

M-striber, rund hals og lidt at give af i livet. BMW jakken holder - særligt med patina.

Jeg havde ikke hørt om "brandet" Michael Pfeiffer før - men det hørte til i Vesttyskland. Det er vist nogle år siden.

Der var den - en lille knap med vogntøjslogo.

Kunden var BMW, og på bureauet sad min far. En blålig læderfrækkert med lidt elastik i taljen, M-striber, BMW-logo og silkelignende for vakte glæde i en del år. Og så røg den i kælderen. For en håndfuld år siden fandt jeg dem frem. Og den passede mig bedre end den tidligere ejermand.

Bagpå BMW'en - bilerne med M-betegnelsen havde spoilere. Jakken har en slids.

Det er dog også blevet til en kulsortsag fra SUIT, som er langt nyere (den er fra seneste kollektion) og lettere. Skindet er nærmest fjerlet, kvaliteten topfin (i tidligere kollektioner var der bøvl med syningerne i et par jakkesæt, men nok om det, for det er fikset nu).

En af forårets favoritter i form af den sorte læderlaban fra SUIT.

SUIT er mere enkel bagpå - love it.

Ligheder? Trods to årtiers aldersforskel, er der sager, der går igen (ikke den store overraskelse), men sjovt at se i levende live. Længde og krave for eksempel. SUIT har undladt elasticitet i taljen, hvilket er fint, og så bryder jeg mig godt om, at den er så let og alt andet end overophedende.

Detalje snapsthot af SUIT læderjakken med fokus på lynlåse.

BMW jakken er med garanti ikke til at opdrive, men du finder SUIT her.

Nu mangler jeg bare en brun læderjakke – nogen gode bud?

You may also like

2 comments

Rasmus Bank 3. juni 2010 - 17:05

Ferrari læderjakke, i brun.

Har forresten sendt dig en mail.

Reply
Jakob Forum 18. april 2015 - 17:44

Jeg har BMW jakken, hvad skal jeg sælge den for?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk