Home Pindemadder Maj-weekend på Samsø med efterårs islæt del II

Maj-weekend på Samsø med efterårs islæt del II

by Nicolai Klingenberg

Lørdag morgen blev skudt overordentligt godt i gang med dagens efter sigende vigtigste måltid – en velanrettet morgenplatte med obligatorisk god kaffe, frugt, youghurt med bær, müsli og sirup samt friskt brød og ost gange to samt skinke og æg.

Godmorgen-platte med alt hvad der skal til for at kickstarte dagen.

Strandlysts udeafdeling for krop og sjæl i form af brændeopvarmet badetønde og sauna.

Vejret ville stadig ikke vise sig fra sin bedste side, så den stod på tour de Samsø i bil med kig til nordspidsen, talrige køer, et par svært skuffende loppemarkeder, men en herlig frokost på ”havnen” og en lur, der var så lang, at tiden ikke bør nævnes.

Spottet på ø-sightseeing. Kommende bøf velsagtens.

Der blev dog også tid til nærmere inspektion af matriklen – en kyndig rundvisning i køkkenhaven, kig i udebad og sauna nummer to samt kig til havedam med koikarper og en enkelt stør, som dog ikke kan tappes for rogn. Så dør den nemlig.

En kok og hans selvforsynende køkkenhave.

Øen har en afslappende indvirkning på de besøgende, når vejret ikke er til udendørsløjer – når festivalen raser eller solen skinner, er der dog tale om helt andre boller på suppen, har jeg ladet mig fortælle.

Specialøl på fad (til ventre) og værtinde Winnie (til højre)

Fra lur til predinner drinks i baren. Velassorteret bar med det mest nødvendige – for eksempel specialøl eller en helt klassisk gin og tonic kan anbefales. Beder du pænt, kan du med garanti få vodka-juice på friskpressede appelsiner, som Winnie serverer med smil.

Middagen? Om muligt bedre end dag et. Else, der bor på Samsø, leverer friske, økologiske asparges til Strandlyst, som passede sublimt til den stegte hornfisk, der lå i en smørsauce med et strejf af grape, vanilje og ristet rugbrød.

Stegt hornfisk med hvide Samsøasparges, grape beurre blanc & ristet rugbrød.

Anretning af hovedret - med akkuratesse og koncentration.

Hovedretten bestod af svært delikate grønne asparges – også fra øen – som var i ledtog med stegt perlehønebryst, skorzonerod og en perlebygrisotto med jordskokker og bacon. Perlehønen havde fået et let snit, som var fyldt ud med en blanding af timian, salvie og hvidløg, mens prikken over i’et var et par ”nuggets” a la perlehønebryst.

Stegt perlehønebryst med grønne Samsøasparges, skorzonerod & perlebygrisotto med bacon & jordskokker.

Rabarbertrifli med makroner, vanillecreme & hjemmelavet lakridsis.

Tredje og sidste stop på menukortet var en rabarbertrifli – to die for! Makroner, vaniliecreme og hjemmelavet lakridsis med et mynteblad på toppen gjorde sin entre på bord og i mave til UG med flag, hurra og siddende, mæt applaus. Egentlig kan en applaus vel ikke mæt, men det er en anden historie.

Herlig kaffe med mere eller mindre succesfuldt søhestemotiv i mælkeskum.

Kører du MINI?

Så tag din nøgle og bilen med. Når du booker et ophold, vil du nemlig blive budt på en flaske bobler, som står klar på værelset ved ankomst. Du booker her – og husk at sige, at du kører MINI. I øvrigt kan du også tage golfkøllerne med, hvis du er til de 18-huller. Stedet samarbejder nemlig med Samsø Golfklub.

You may also like

5 comments

Maj 14. maj 2010 - 10:54

Det er virkelig hyggeligt ud. Måske man skulle være bedre til at nyde de danske seværdigheder denne sommer?

Reply
Kontorhotel 14. maj 2010 - 11:33

mini på mandag… vroooom vroooom…

Reply
Winnie 17. maj 2010 - 11:02

Hvad mener du med ‘mere eller mindre succesfuldt søhestemotiv i mælkeskum’????

Reply
Nicolai Klingenberg 17. maj 2010 - 11:04

Sorry: Der skal stå “Sublim mælkekunst feat. søhest”.

Reply
Sebastian 22. juni 2010 - 14:13

Det er intet mindre end et fantastisk sted, bliver ikke meget bedre og når vejret arter sig, så slår fantastisk ikke til mere.

Så tag afsted for helvede…:-)

Sebastian

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk