Home Living Tredje gang er lykkens gang

Tredje gang er lykkens gang

by Nicolai Klingenberg

Jeg har prøvet kræfter med en del apparater, der lovede, at de kunne lave god kaffe – og espresso. Første maskineri kom på banen og bordet for fem-seks år siden. Lykken var stor – indtil jeg skulle sætte en glaskoble i maskineriet. Den revnede, før jeg overhovedet fik lavet den første kop. Med andre ord – ingen gourmetkaffe eller espresso.

Limited edition i form af New York - hvorfor ved jeg ikke helt, men den virker altså.

Step to: En gedigen sag fra Francis Francis. Rød som en postkasse, tung, massiv og lige efter bogen. Jeg tror, der blev brygget 20 kopper, og så var den fornøjelse forbi. Det smagte fint – men min tålmodighed var der ikke. Rengøringsproceduren var besværlig, der var kun plads til to meget små kopper, stampning af kaffen to tid, og satte man to kopper over, løb kaffen gerne skævt ud af maskineriet. Ufedt.

Hvis tredje gang er lykkens gang, så er lykken i dette tilfælde en Nespresso maskine. Jeg ved godt, at der ikke er tale om et first mover produkt, når du kigger i kalenderen, for Nespresso har fået godt fat i danskerne. Og med grund. Det bliver nemlig ikke meget nemmere at have med at gøre.

Wub-wub! Produktplacering i form af Nespresso og Musselmalet Mega. Koppen er vist tænkt til te-brug, men den holder også på kaffen.

Maskineriet, jeg nu brygger med, er en såkaldt Nespresso Limited Edition model – nuvel. Med New Yorker motiv und alles, passer udsmykningen dog godt til min seneste tur over Atlanten. Men en mere afdæmpet version kan også gøre det.

Jeg har selvsagt smagt kopper med indhold fra en Nespresso før, og nu er jeg altså indehaver af mit eget maskineri. Det holder hele vejen – og det smager endnu længere. Og bedre.

Jeg har planer med Nespresso, men det er en helt anden historie – indtil da vil jeg bare ønske god kaffepause.

Fra nu af samler jeg på kapsler (igen).

You may also like

15 comments

Brian Haagh 8. maj 2010 - 11:19

Jeg må nok til at overgive mig, og teste den, er ellers glad for min MoccaMaster, men savner en god kop espresso 🙂

Tak for test / tips.

Reply
Simon 9. maj 2010 - 08:35

Fed blog, du er alt for cool, men du har for go stil til en nespresso.
Nespresso kaffen er den laveste råvare der kan købes for penge, og du er fanget af dem så snart du har købt maskinen.
Test en maskine fra alpelandet der hedder JURA, og kom en lækker bønne i, så kværner den kaffen og brygger en kop mundgodt.
mvh
Simon

Reply
Nicolai Klingenberg 9. maj 2010 - 15:27

Hej Simon

Det lyder jo voldsomt – jeg har godt nok prøvet dyrere og finere maskiner, men jeg er altså ikke blevet skuffet over maskineriet. Derudover ved jeg, at de (Nespresso) er repræsenteret få Michelin-restauranter både her og der – og det burde vel egentlig være garant for, at det er gode sager.

JURA vil jeg dog også gerne se nærmere på – eller smage en kop fra. Ved du, hvor man kan få smagt en sådan sag, siger du bare til.

Bedste hilsener

Nicolai

Reply
Henrik 13. maj 2010 - 14:35

Hej – sjovt at læse om nespresso, og naturligvis de efterfølgende kommentar. Jura har bestemt gode maskiner, men fordelene med nespresso er mange; udvalget af forskellige typer af kaffe (16 forskellige Grand crus, variation af styrke, smag og kop størrelse), friskheden af kaffen er unik (lukket, friskmalet kapsel baseret system) og naturligvis – og ikke mindst – kvaliten af nespresso grans crus. Simon, her tager du fejl, og jeg vil da anbefale dig en tur ind i nespresso butikken, hvor du vil kunne se, smage og få en større forståelse for hvilken kaffe der benyttes. Nespresso handler udelukkende med den bedste kaffe der kan købes, og en kaffe der er nemsomt håndteret. På nespresso’s hjemmeside; http://www.nespresso.dk, fortælles naturligvis meget mere om kaffen. Og ja, ud af verdens bedste restauranter har knap 40% af disse valgt nespresso – næppe ikke et tilfælde…

Reply
Simon 15. maj 2010 - 11:59

Hej Henrik

Jeg har arbejdet med kaffe og undervist i kaffe i 10 år, så min forståelse for kaffe fejler ikke noget.
Der er rigtig mange toprestauranter der også servere gevalia, det siger ikke så meget om kaffens kvalitet.
Jeg har prøvet samtlige nespresso´s kaffer, og produktet er jævnt uden på nogen måde at imponere.
nespresso er let og det sviner ikke.
Man kan samligne det lidt med burgerking og mcdonalds, som selvfølgelig har sin berettigelse, men kvalitet er det ikke.
mvh
simon

bedste hilsner
SImon

Reply
Henrik 15. maj 2010 - 17:37

@ Simon – så begynder jeg at forstå bedre; hvis du er i branchen, kan din holdning måske skyldes at Nespresso er en konkurrent til hvad du tilbyder? Anyway – det kan/skal jeg heller ikke blande mig i, men i forlængelse at vores korrespondance her på denne fantastiske blog – som vi i det mindste kan være enig om er ‘cool’ – må jeg skrive følgende tilbage til dig mht. selve kaffen:

Nespresso bruger udelukkende de bedste råstoffer, der er mulige at købe. De indkøber udelukkende “Gourmet Kaffer”, der er udvalgt og testet efter de strengeste principper. Kun 1% til 2% af verdens kaffeproduktion opfylder de høje kvalitetsstandarder, som de har fastlagt. Der er ca. 10% af verdens kaffeproduktion der kan beskrives som værende af “den højeste kvalitet” – dette kan (dem der vil betale for kvalitet) alle i princippet købe, og heldigvis er der flere og flere, der ønsker god kaffe(kvalitet), og flere og flere der tilbyder deres kunder/gæster/medarbejdere god kaffe – Nespresso´s vigtigste ‘varemærke” er kvalitet. Alt andet er for deres vedkommende sekundært – selvom de har et særdeles stort fokus på bæredygtighed, CO2 reducering, økologi etc., men kvaliteten er et fokusområde nr. 1 så at sige.

Jeg vil helt sikkert anbefale dig at læse mere om deres forskellige kaffesorter, ristning, blandinger, kapsel, deres naturlige dekoffeinering samt ikke mindst deres AAA program. En af deres sites hedder: http://www.nespresso.com/ecolaboration, der fortæller dig meget mere.

Jeg har intet imod en burger en gang i mellem, snupper den gerne hjemmelavet eller på en god café der arbejder med friske råvarer, men sammenligningen med Burgerking/McD. kan næppe siges at være et fair udgangspunkt.

Simon, der er mange gode mindre risterier, der kender til de gode kaffebønner, hvis Nespresso bare ikke er dig. Jeg kan bestemt anbefale mange andre end netop Nespresso (og som du skrev til Nicolaj, har Jura også OK maskiner, men de gode maskiner giver bare ingen garanti for god kaffe). Andre gode steder er eks. Kontra Kaffe, som ved hvilke råprodukter de har med at gøre.

Mange hilsener, Henrik

Reply
Simon 16. maj 2010 - 09:37

Hej Henrik.
Jeg tvivler på at nespresso køber specialitets kaffe, som er den højeste grade der findes i kaffens verden, det kan de ihvertfald ikke selv bevise.
Specialitets kaffe udgør 0,01 % af den samlede produktion på verdensplan.
Det er kaffe der som regel er håndplukket og sorteret i hånden bagefter.
Men hvis vi nu antager at dette er tilfældet, er det fuldstændig underordnet da kaffen er ristet og formalet et halvt år forinden.
Kaffe skal anses som andre ferskvare, som brød,ost mælk ect.
Jeg har med vilje ikke skrevet hvor jeg arbejder, da jeg på ingen måder anser nespresso som værende en konkurrent.
Det er et helt andet produkt, end det jeg arbejder med.
Men for nu ikke at dette skal fremstå som en reklame, vil jeg da gerne henvise til nogle der ved noget om kaffe, og gør sig umage for af lave den bedste kop kaffe, det kunne være både The coffee collective (Nørrebro) eller Estate (Vesterbro).
Du har ret i at en god maskine ikke garantere en go kop kaffe, men hvis dit udgangspunkt er nogle ordentlige friske råvarer, kan det ikke gå helt galt,om det så er til filterkaffe,stempel eller espresso.
mvh
simon

Reply
Henrik 16. maj 2010 - 18:05

Hej igen Simon – vi kan da blive ved os to 🙂

Du har fuldstændig ret – de arbejder med kaffe, der er håndplukket og sorteret i hånden efterfølgende. Jeg ved heller ikke om du ved det, men der bruges ca. 60 bønner – af denne kvalitet – pr. kapsel. Og udover plukningen/sorteringen er der også ret meget andet der er vigtigt; det biologiske genotype, opdyrkningen, dens høst, opbevaringen af kaffen når den er plukket og naturligvis transporten. I følge World Bank (handlen med kaffe) er der 10% ud af verdens kaffeproduktion der kan beskrives som Specialitets kaffe – og jeg ved at Nespresso snupper kun de bedste ca. 10% af de 10% specialitets kaffe. Kapsel – som er hermetisk lukket efter ristningen – sikre friskheden.

Simon, vil bliver nok ikke enig, og jeg synes også at der skal være plads til forskellige meninger, ellers ville livet være en smule kedeligt.

Hilsen Henrik, endnu en kaffe-elsker..

Reply
Mads Windeballe 19. maj 2010 - 10:12

Jeg ELSKER RC-Musselmalet.. Smukt Smukt Smukt 🙂

Reply
Og så er der kaffenyt | Med klud, pen, blok og blog 2. juni 2010 - 11:22

[…] maskine – en limiteret en endda – og debatten har kørt på bloggen under indlægget (se her). Hvad er god kaffe, hvad er en god maskine og så fremdeles. Kaffenysgerrige fra pressen i selskab […]

Reply
Anders 2. juni 2010 - 19:52

Jeg synes dine indlæg tenderer reklame Henrik, du skulle vel ikke have en relation til produktet?:)

Reply
Henrik 6. juni 2010 - 13:56

Hej Anders. Ikke mine hensigter.. Prøver at være neutral, og skrive hvad der er i faktiske omstændighederne i forhold til kvalitet. Hilsen Henrik

Reply
Mads 9. juni 2010 - 11:51

@Henrik

Du ved usandsynlig meget om Nespresso – har du ingen relation til det overhovedet?

Reply
Brian Haagh 31. oktober 2010 - 18:38

Hej Nicolai, lige en opdatering på dette blog indlæg, jeg fik købt en Nespresso igår og enda den samme model som du har 🙂 det dejlige ved det er at jeg fandt den i El Giganten i Helsingborg til 990 SEK (793 DKK) 🙂 🙂 der følger 16 forskellige kapsler med.

Så hvis det er andre som var interesseret i at prøve den så er det jo et godt tilbud.
Tror kun at de har den i Helsingborg, men det er jo næsten tur værd at køre dertil.

God søndag!

Reply
Nicolai Klingenberg 31. oktober 2010 - 21:07

Sådan Brian! Tillykke med apparatet – jeg er pt. (og igen) løbet tør for kapsler, men det er min egen fejl. Nyd løs!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk