Home Ure En mand blev 21 i 1969

En mand blev 21 i 1969

written by Nicolai Klingenberg 16. juni 2010
Pin It

For et par dage siden, blev der tastet ivrigt i tastaturet hos MINI, og som oftest er der et leben af kunder og nysgerrige, der skal kigge på biler. Denne dage var ikke anderledes, men en af de besøgende var desuden læser af bloggen her. Herlige sager – og han var kommet frem til bloggen via diverse søgninger på nettet.

31 år, en månelanding på samvittigheden og lækkert i særdeleshed: Omega Speedmaster.

Jeg spottede hans fine ur, efter han spurgte til mit, der den dag var den gamle Rolex Submariner fra fødeåret. Han havde selv en ældre sag fra 1969 på håndledet – et Omega Speedmaster fra 1969, som han havde fået i gave som 21-årig. Det vidner bare om, at god kvalivare holder 30 år og mere til.

Historien er blevet skrevet 1.000 gange +, men det skal altså lige nævnes, at selv samme urmodel blev det første ur på månen i 1969, da Buzz Aldrin Omega var på månen. Neil Armstrong havde taget sit Omega Speedmaster af og lagt det i “rumraketten”, inden han to de legendariske skridt på planeten. At Omega fik titlen som Moon Watch har så absolut været af uvurderlig værdi, og der er også blevet lanceret jubilæumsmodeller sidenhen.

Pin It

You may also like

 • Jamen det er jo såre lækkert – så skal du blot lære at regne – fra 1969 til nu er der “desværre” 41 år. Jeg er selv født i 69 og går selvfølgelig også med Speedo´s!

  De holder naturligvis også nemt i 42 år!

  Igx

 • Nicolai Klingenberg

  Iggy – i min verden falder 41 år også under betegnelsen 30 år +. ;O)

  Ser frem til at poste dig i Speedos med hængepistol und alles.

 • Some1

  A unique piece of history obtained by a selected few and for the record; There is no Master like the Speedmaster…

  Quote; “To mark man’s conquest of space with time, through time, on time”.

  The Omega Speedmaster – Apollo XI 1969 watch has been produced in very small numbers. 1014 in total from august 1969 untill somewhere in 1972.

  The first 28 watches were given to different memorable people including the president of the United States Richard M. Nixon at the time, who received number watch number 1.

  According to Omega’s Journey through Time book, Richard Nixon refused the watch because it was a gift of too high a value.

  Maybe the White House had a Compliance department in 1969 already…

 • Issing

  Så kommer Omega nørden lige med en kommentar…. uret vist på blokken er en såkaldt Mark II…

  “Måneuret” er en alm. Speedy Pro med Lemania værk cal 861 (før 1969 med cal. 321 kolonnehjuls chronograph også fra Lemania)…

  Så altså… uret vist her på blokken er ikke måneuret, men en lidt senere version af Omega Speedmaster… ikke desto mindre et fantastisk ur men en helt fantastisk historie!

  Check evt:

  http://chronomaddox.com/omega/articles/mark_series/MarkSeries.html

 • Nicolai Klingenberg

  Vildt – og tak for info. Jeg – og ejeren – er blevet klogere. Og sikkert en hel del flere. :O) Du er havnet på den rette hylde, Issing. Tillykke igen med den nye tjans!