Home Pindemadder Munkebo Kro – nu med blogger visit

Munkebo Kro – nu med blogger visit

by Nicolai Klingenberg

Endnu en opgave for Børsen Pleasure.dk og EatCard bragte bloggeren – altså mig – til Munkebo Kro på Fyn. Et såkaldt tastingophold skulle dokumenteres, og det blev det. Vi lagde ud med en køretur fra morgenstunden, så den nærliggende Kerteminde Strand kunne indtages af undertegnede og Musse, og ved 15 tiden gik turen til kroen.

Here we are - eller her var vi... Munkebo Kro med udsigt til vand og stråtækte længer.

Nem indtjekning, skønt værelse med udsigt i den stråtækte gård, der har været i hænderne på Thomas Pasfall og kone i omtrent et årti. Indretning a la ældre dage, som er tilsat en stor portion hygge og bredt smilende – samt kompetent – personale. Efter at have børstet det værste sand af fødderne og bagagen var på værelset, skulle udsigten til fjorden nydes i selskab med lidt godt til mund og mave.

Ego dokumentation

Ørbæk  Bryggeri leverede en FynskForår med tilsat hyldeblomst, som gik rent ind hos begge – måske en feminin øl, men svært svalende og let i de tæt på 30 grader. En mini crème brûlée med hjemmelavet vanlijeis på toppen og kaffe ved siden af udgjorde næste anretning – den spiselige del kan karakteriseres som sådan en slags, der får dig til at skrabe løs med skeen for at få det hele med op. Fantastsik med andre ord.

Perfekt størrelse til gårdhavenydelse: Cremè Brûlée med hjemmelavet vaniljeis.

En tastingmenu på otte retter kræver sin mand og kvinde – og i særdeleshed på Munkebo Kro, hvor flere af retterne må betegnes som større end en ”taster”. Det skulle vise sig under middagen – men inden vi gik til bords, skulle et tøjskift og en overraskelse i form af en flaske champagne fra André Clouet med dertilhørende snackblanding med krosignatur stjæle en times tid af den gode slags. Flasken gled nemt ned, mens vandet kunne nydes ved et fremadlænet kig ud gennem værelsesvinduet. Sublimt!

Andre Clouét Champagne på rummet - det er dog ikke særbehandling, men med i prisen...

De otte retter (plus det løse i form af appetizers) skulle indtages i restaurant Anden, der ligger i kroens centrum (til venstre for receptionen, hvis du vil vide det). Kort fortalt er der tale om fire ”forretter”, to hovedretter, en omgang ost og dernæst to desserter. Det er meget kort beskrevet.

Appetizers: Nyfortolkning af "melom og parmaskinke" - her med vandmelon i shotglas og en skefuld rogn.

Herunder et kig på  de første fire – god appetit!

Koldpocheret jomfruhummer med dild og agurk - og ymerdrys.

Havbars med ærter på fransk og "skummede" ærter - supersprødt og saltet skind i øvrigt.

Lun sorthummer salat, cremet hummer, soja og brunet smørolie.

Højdepunktet var i min verden den ristede foie gras med hindbær og hyldeblomst fra kroens have – den bød på mange facetter, som lidt lommefilosfisk kan sammenlignes med livet: Sødme, syre, lethed og fedme.

Aftenens must have - ristet foie gras med snyde flormelis; det er hyldeblomst i pulveriseret form.

Runde to gik under titlen Norøst fynsk sommerbuk i to tempi og så ud som her under:

Et stykke med dyr med grøn mayo, "sur" (altså syltet) asparges og ditto kartoffel. Den bedste af de to grundet de syltede sager.

Rådyrfilet i speltballontine, gulerødder fra Syréngården og sauce provencale.

Finalen på runde to blev indtaget i det fri, da et bord blev ledigt i gårdhaven, hvor en ostevogn på størrelse med en mindre ambulancebåre blev kørt til beskuelse. Med kyndig vejledning i osten komplekse verden blev to tallerkener anrettet efter stikord a la ”noget mildt, noget spændende og noget overraskende”, som blev sammensat med marmelader og andre tilbehørs sager. Virkelig velsmagende!

Fra russtvogn til ostevogn - og svært kyndig "chauffør".

Efter osten var indtaget, gik der jordbær i den – a la to variationer: En med ”muld” og koldskål samt en marineret version med sukkerglaseret brød (i folkemunde arme riddere) og en lækker ”gel”.  Som jeg har skrevet i artiklen til Børsen Pleasure, så var mæthedsmomentet for længst passeret, men alt skulle smages. Af egen fri vilje – og ikke af pligt eller høflighed, men fordi hver ret bød på nye smagssammensætninger, overraskelser og indtryk visuelt som smagsmæssigt. Ingen flade fornemmelser eller ”hm, nå ja”¦”.

Go'e bær og "muld" (knas i folkemunde) med koldskål - jordbær fra Steengården i øvrigt.

Marinerede jordbær fra Steengården med arme riddere og "broken gel".

Vinene kom fra nær og fjern – Italien, Spanien og Frankrig, og da der var tale om en vinmenu, der i øvrigt kan anbefales til tasting oplevelsen, var der historiefortælling med i prisen. Jeg er og bliver ikke sommelier, men til gengæld kan en nøje udvalgt vinmenu gøre meget for en novice. ”Man” lærer undervejs, og jeg sætter pris på, at sagerne er afstemte – vinene komplimenterer retterne og giver nye indtryk og åbner sig sammen med maden.

En af de otte vine...

Svært mætte, tilpas tipsy og så til køjs. Lige en omgang kaffe og hjemmelavede petit fours inden, men så rakte det i den grad også. Et par timer på øjet blev afløst af et morgenbord, der får en café brunchplatte til at minde om klapsammen mad: Forvent pocheret æg med baconcreme og sprød malt, lun postej med mere bacon og svampe, hjemmelavet mysli og frisk frugt til yoghurten, Pasfall marmelader,  lakeseruller med krosignatur, hjemmelavet smørchokolade og meget, meget mere. For eksempel Champagne”¦.

Og så til (morgen)bords igen....

Var det noget, der fristede? Såsom det hele fx? Så gør et EatCard det lidt nemmere og billigere – du får rabat på Munkebo Kro, andre kroer såsom denne svenske perle, finere restauranter og delikatessebikse over hele landet. Læs mere om EatCard her.

You may also like

6 comments

Ludvig 25. juli 2010 - 16:43

Nøj, det ser bare suverænt ud! Man bliver jo en smule brødflov…!

Reply
Nicolai Klingenberg 25. juli 2010 - 17:18

Det var intet mindre end lige i øjet. Og maven…

Reply
Munkebo Kro – nu med blogger visit | Madbevægelsen -- danske madblogs 25. juli 2010 - 17:30

[…] Kro på Fyn. Et såkaldt tastingophold skulle dokumenteres, og det blev det.See the article here: Munkebo Kro – nu med blogger visitRelated posts:Beautiful blogger award…………Beautiful BloggerJubii en AwardDet […]

Reply
mads windeballe 25. juli 2010 - 22:23

Ser helt fantastisk ud :O

Reply
Dennis 26. juli 2010 - 09:31

Fantastiske billeder – Det ser ud som om du har været hele oplevelsen igennem.
Jeg bor ti minutter fra herligheden, -det er svært ikke at besøge stedet, når der skal spises ude.
Det er i en klasse for sig, -i hvert fald hvad angår restaurantudvalget på Fyn. 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 26. juli 2010 - 09:37

Da aftenen faldt på, og genstandene røg ind, blev lys og fokus dog lidt forandret, hvorfor desserterne ser lidt medtagne ud. Men tak. Det må være farligt at bo så tæt på! :O)

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk