Home Pindemadder Tapastourne i Rioja

Tapastourne i Rioja

by Nicolai Klingenberg

Spanien kan et og andet med mad – og i særdeleshed tapas! På den nyligt afsluttede Faustino tur (se mere her), stod den første aften på tour de tapas i Logroñjo city.

Den første ret - kartoffel tortilla med dertilhørende stærk chili.

Glemt alt om en formel middag, og forvent i stedet fem små retter på fem forskellige steder. Med en kyndig lokalbeboer som tapaskaptajn blev vi ført fra sted til sted – i en tilfældig rækkefølge, men med et alt andet end tilfældigt indhold.

Der er rift om svampene - et lysskilt blinker frejdigt med budskabet om specialiteten.

Det forholder sig således, at de mange forskellige tapasbarer har hver sin signaturret – dermed er der steder, som kun serverer en lille håndfuld forskelligheder, men det hænger sammen med, at de fint overlever på deres specialiteter.

En lille fræk sandwich med smeltet ost, iberico skinke og en skiveskåret svamp.

Til retterne serveres der primært vin – fra Rioja naturligvis – og en ret med vino fås for et par euro. Billigere bliver det ikke. Serveringstempoet er et kapitel for sig selv – kø eller ej, så venter du maksimalt et par minutter. Tid, som du kan bruge på at skåle, eller rydde den opstillede vintønde for servietter og smårester fra det sidste selskab.

Et sandt olieorgie i form af svampe med hvidløg ad libitum, brødbund og en reje på toppen.

Aftens sidste måltid - en omgang helt friske asparges med balsamico og skinkebælte.

Aftenens bedste servering? Pølsefrækkerten i form af en gang krydret pølse på spyd!

Signaturtønde og den fabelagtige pølse på pind. Desuden obligatorisk tørt, hvidt brød og rødvin.

Manden bag aftenens vinderret i et "moment" foran baren.

Velbekomme

You may also like

1 comment

sidsel/modeogmyter 11. juli 2010 - 12:45

Lækkert stemnings indlæg! Mmmmm….min mund løber i vand og sætter mig tilbage til min ferie i Barcelona….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk